Εκτός φυλακής ο Βασίλης Γκουρούσης - Τι αποφάσισαν οι Αρχές;

Περίπου ένα χρόνο μετά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εκτός φυλακής ο Βασίλης Γκουρούσης - Τι αποφάσισαν οι Αρχές;

Τον Μάρτιο του 2021, ο επιχειρηματίας Βασίλης Γκουρούσης βρέθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής, ύστερα από την συσχέτισή του με την διάρρηξη των θυρίδων που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2020 σε τράπεζα της πόλης, στην περιοχή του Ψυχικού.

Οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του μετά τον εντοπισμό βιολογικού υλικού DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας. Οι εντατικές έρευνες και οι αναλύσεις των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων "έπιασαν τόπο" και ο ένοχος βρέθηκε αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

Αποφυλακίστηκε ο Βασίλης Γκουρούσης

Ο επιχειρηματίας και, μάλιστα, θεατρικός παραγωγός, κρατούνταν στις φυλακές Τρικάλων, έναν χρόνο μετά, όμως, αφέθηκε ελεύθερος, συγκεκριμένα την Δευτέρα 23/5, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Τα στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των αρμόδιων προσώπων φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά.

«Μου κατέστρεψαν τη ζωή»

O σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, είχε μιλήσει στην εκπομπή T-live ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση, λίγες μέρες μετά την γνωστοποίηση της είδησης.

Μάλιστα, δήλωνε με βεβαιότητα πως δεν θα αργούσε να αποδειχθεί πως δεν κρύβεται ο ίδιος πίσω από τη συγκεκριμένη ληστεία.

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ μου τέτοιο πράγμα. Δεν έχω κλέψει ποτέ στη ζωή μου το παραμικρό. Έχει γίνει μια τεράστια παρεξήγηση. Υπάρχει ένα DNA που είναι μικτό, το ότι είναι μικτό και πως έχει γίνει αυτό και πώς έχει βρεθεί εκεί θα σας το πουν οι δικηγόροι μου με τον γενετιστή που έχουμε βάλει και έχει κάνει όλη την ενέργεια. Θα δείτε λοιπόν ότι όλο αυτό είναι το κάτι άλλο.

Δηλαδή αυτό που ξέρετε και αυτό που ακούγεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τη δικογραφία. Θα πέσετε από τα σύννεφα. Θέλω να δηλώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με την κλοπή των θυρίδων. Επειδή δεν έχει κανένα άλλο στοιχείο η αστυνομία, έκλεισε την υπόθεση για να γλιτώσει την πίεση της τράπεζας αλλά και της πίεσης της κοινής γνώμης των πελατών της. Το μόνο που κατάφεραν να βρουν μετά από ένα χρόνο ερευνών ήταν το υποτιθέμενο ελάχιστο DNA μου στην παραδίπλα θυρίδα από τη δική μου. Το δείγμα αυτό το αμφισβητώ απερίφραστα», είπε χαρακτηριστικά.