"Πέθανε και το έμαθα στην εκπομπή του Αρναούτογλου" - Θλίψη με την εξομολόγηση του Μάρκου Σεφερλή

"Στην κηδεία τους έκανα όλους να γελάνε"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Καλεσμένος στην εκπομπή "Αυτός και ο άλλος" βρέθηκε ο Μάρκος Σεφερλής παραχωρώντας μια συνέντευξη από καρδιάς, μετά το σάλο που ξέσπασε για τη νέα του κωμική σειρά "Super Mammy". Ο κωμικός ηθοποιός απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για σεξισμό και ομοφοβία, ενώ μίλησε και για το θάνατο που τον "τσάκισε".

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα του, περίπου δέκα ημέρες μετά τη γέννηση του γιου του, Χάρη. Ο ίδιος ενημερώθηκε για την υγεία του όταν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η εξομολόγηση του Σεφερλή για το θάνατο του πατέρα του

«Μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να γελά Ακόμα και σε δύσκολα γεγονότα στη ζωή μου, είναι ένα φάρμακο και τρόπος άμυνας για όλα. Ακόμα και στην κηδεία του πατέρα μου λειτουργούσα με το χιούμορ κι έκανα τους άλλους να γελάσουν. Πέθανε μόλις γεννήθηκε ο Χάρης. Είχε ανεύρυσμα και περίμενε να γεννήσει η Έλενα και να «φύγει». Το ήξερε. Στις δέκα μέρες το είδε μια φορά στο μαιευτήριο, πήγε στην Κόρινθο, κέρασε όλους τους συγγενείς για τον Χάρη και τους είπε γιατί εγώ αύριο θα φύγω. Έσπασε το ανεύρυσμα. Δεν ήταν στο κρεβάτι αλλά είχε ταλαιπωρηθεί πολύ. Έκανε αιμοκάθαρση» εξομολογήθηκε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ήμουν καλεσμένος σε εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, όταν το έμαθα. Είχε βγει το Shake it με τον Ρουβά και με έβαλαν να χορέψω με την Σοφία Βογιατζάκη. Εκεί που τελειώνει το χορευτικό μου είπαν πρέπει να πας στο νοσοκομείο. Τον είχαν φέρει στην Αθήνα από την Κόρινθο. Λίγο πριν μπω στο δωμάτιο, ξεψύχησε. Δεν τον πρόλαβα… Στην κηδεία τους έκανα όλους να γελάνε και μόλις συνειδητοποίησα ότι «έφυγε», άρχισα να κλαίω».

Η δύσκολη παιδική ζωή στην Κόρινθο και η δουλειά των γονιών του

Γεννήθηκε στην Κόρινθο και οι γονείς του πουλούσαν νερό στα σπίτια. Με ένα βυτίο πήγαιναν στο Λουτράκι και το έφερναν στην Κόρινθο. Από εκεί το πουλούσαν σε μπιτόνια στα σπίτια, μιας και η Κόρινθος δεν είχε δικό της πόσιμο νερό.

Ο Μάρκος Σεφερλής αναφερόμενος στις συνέπειες που είχε αυτή η κατάσταση στον χαρακτήρα του είχε πει πως τον έκανε πιο εργατικό άνθρωπο και του έδωσε ώθηση στη ζωή.

«Ο πατέρας οδηγούσε και η μάνα κουβαλούσε τα μπιτόνια. Μαζί κι εγώ. Όταν δεν είχα σχολείο, ήμουν μαζί τους. Εγώ μόνο ξέρω πόσο έχουν δουλέψει οι δυο τους για να μεγαλώσουν εμένα και τα αδέλφια μου. Μεγάλη ταλαιπωρία, όμως αυτό μου δίνει ώθηση να κάνω ακόμα περισσότερα. Ουσιαστικά εκείνα τα χρόνια για μένα ήταν ήσυχα και φτωχικά, χωρίς πλούτη, χωρίς χλιδές. Γι’ αυτό και όταν ο κόσμος στο τέλος της παράστασης μου λέει: ‘Μάρκο, καλή ξεκούραση’, τους απαντώ: ‘γιατί, έσκαβα ρε παιδιά;’», είχε πει.