Άννα Κουρή: «Όταν είπα στον μπαμπά μου ότι θα γίνω ηθοποιός τσακωθήκαμε»

Η σπάνια εξομολόγησή της

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Άννα Κουρή: «Όταν είπα στον μπαμπά μου ότι θα γίνω ηθοποιός τσακωθήκαμε»

Το μεσημέρι της Πέμπτης (26/5) η Άννα Κουρή βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» όπου "άνοιξε" την καρδιά της και μίλησε για τη προσωπική της ζωή.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει πως ο πατέρας της δεν την υποστήριξε ιδιαίτερα στα πρώτα της βήματα όταν ανακοίνωσε πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει και για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα.

Οι δηλώσεις της Άννας Κουρή

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Η γιαγιά μου από την μεριά της μητέρας μου ήταν πολύ προοδευτική, ο μπαμπάς δεν το δέχτηκε, θύμωσε πολύ και τσακωθήκαμε».

Μετά πήγα και δούλεψα έβγαλα κάποια χρήματα και ύστερα πήγα στην σχολή. Μετά όταν έπαιξα στον Λευτέρη Βογιατζή και ήρθε και με είδε, εκεί ενθουσιάστηκε. Έφερνε τους φίλους του ξανά στην ίδια παράσταση.»

Λίγα Λόγια για την Άννα Κουρή

Η Άννα Μαρία Κουρή γεννήθηκε από γονείς Έλληνες μετανάστες στο Βελγικό Κονγκό, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια, φοιτώντας σε γαλλικό σχολείο. Σε ηλικία 10 ετών, εγκαταστάθηκε μόνιμα με τους γονείς και την μεγαλύτερη αδερφή της, Άλκηστη, στην Αθήνα και στη συνέχεια φοίτησε στην Γαλλική Ακαδημία Αθηνών, από όπου αποφοίτησε παίρνοντας το Baccalauréat.

Ένα χρόνο μετά, πήγε στη Γερμανία, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για εκμάθηση της γλώσσας και έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και αποφοίτησε το 1982.

Η καριέρα της στο χώρο του θεάματος ξεκίνησε το 1980, με τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία «Ο Παρθενοκυνηγός», ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια στη δραματική σχολή, και μέσα στο 1981 άρχισε και τους πρώτους τηλεοπτικούς της ρόλους, σε δύο σειρές της ΕΡΤ.

Δημοφιλής τηλεοπτικός ρόλος για εκείνη, που μάλιστα συνδύαζε κωμικά και δραματικά στοιχεία, υπήρξε και αυτός της Mademoiselle Claire στη σειρά των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά με τίτλο Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον. Με τον Χάρη Ρώμα, μάλιστα, εκτός από το Δεληγιάννειο και τους Μεν και Δεν, έχει συνεργαστεί και σε 4 θεατρικά έργα, με πιο πρόσφατο την παράσταση «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου».

Αννα Κουρή - Χάρης Ρώμας