Ρόδος: Ποινική δίωξη στον Στηβ Μιλάτο για τον βιασμό της 21χρονης

Θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρόδος: Ποινική δίωξη στον Στηβ Μιλάτο για τον βιασμό της 21χρονης

Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε στον Στηβ Μιλάτο, ο οποίος σήμερα 27/5 το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14.00 η ώρα θα οδηγηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί. Από χθες ο ίδιος κρατείται από αστυνομικούς της Λίνδου στη Ρόδο.

Ποινική δίωξη στον Στηβ Μιλάτο

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μαίρη Φώτου και το ρεπορτάζ που μετέφερε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» το πρωί της Παρασκευής 27/5, η Αγγλίδα και μια φίλη της συνελήφθησαν μετά από αντίθετη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος τους ο 30χρονος, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες με εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Η 21χρονη υπεβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν φέρει εκχυμώσεις ή άλλα σημάδια δηλωτικά βιασμού και παράλληλα παραγγέλθηκε και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς μετά το συμβάν φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο μπάνιο του δωματίου, όπου διαμένει ενώ έκανε ντους, όπου και την βρήκε η φίλη της.

Τι αναφέρει από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μιλάτου

Η υπόθεση της 21χρονης που κατηγορεί το γνωστό μοντέλο, Στηβ Μιλάτο, για τον βιασμό της στο νησί της Ρόδου, ερευνάται εκτενώς από την αστυνομία. Η κοπέλα παρέδωσε την κατάθεσή της και περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος, όμως, από την άλλη πλευρά, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη που περιγράφει η ίδια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5, ενώ νωρίτερα έγινε η μεταγωγή του στον εισαγγελέα. Έτσι, ο δικηγόρος του, θέλησε να μιλήσει δημόσια στο T-Live, το απόγευμα της Πέμπτης 26/5, στην προσπάθεια του να εξηγήσει τι συμβαίνει και να υπερασπιστεί τον πελάτη του.

«Δεν μπορώ να μπω στη ψυχολογία ενός κοριτσιού. Σίγουρα εντυπωσιάστηκε επειδή ο εντολέας μου είναι γνωστός κι έχει πολλούς ακόλουθους στο Instagram.

Από εκεί και πέρα, και από την ιατροδικαστική που δείχνει ότι δεν ασκήθηκε βία και από τις ίδιες τις καταθέσεις της καταγγέλλουσας η οποία στην αρχή μιλάει για παρενόχληση και συνέχεια αναβαθμίζει την κατηγορία σε βιασμό, φαίνεται να μη μπορούν να γίνουν πιστευτά αυτά τα πράγματα με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν ούτε σημάδια αμύνης τους θύματος με γρατζουνιές ή μώλωπες, αλλά ούτε και η ψυχική διάθεση που να δείχνει ότι χωρίς τη θέλησή της έγινε διείσδυση, άρα και βιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην πρώτη φωτογραφία το μοντέλο απεικονίζεται λίγη ώρα πριν γνωρίσει την κοπέλα με καταγωγή από την Αγγλία, η οποία κατήγγειλε την κακοποίησή της από τον ίδιο, ενώ στη δεύτερη απεικονίζεται ο 30χρονος που κατευθύνεται στον εισαγγελέα.

Στηβ Μιλάτος

Ο Στηβ Μιλάτος οδηγείται στον εισαγγελέα