Δίκη Φιλιππίδη: «Μπόρεσα να τον...» - Η δεύτερη καταγγέλουσα περιγράφει πως κατάφερε να ξεφύγει

«Μου είπε "Μπορώ να σε καταστρέψω"»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Φιλιππίδη: «Μπόρεσα να τον...» - Η δεύτερη καταγγέλουσα περιγράφει πως κατάφερε να ξεφύγει

Την Παρασκευή 27/5 συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και τα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ανοίξει εναντίον του. Η δεύτερη μηνύτρια ήταν εκείνη που συνέχισε την κατάθεσή της, μετά το επεισόδιο της συζύγου του ηθοποιού, Ελπίδας Νίνου, και της Λένας Δροσάκη. Η δίκη ολοκληρώθηκε για σήμερα και θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου.

Η ένταση ήταν μεγάλη, καθώς ο δικηγόρος του κατηγορούμενου έθετε διαρκώς νέα ερωτήματα για να πιέσει το θύμα και να εκμαιεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν τον πελάτη του, ενώ επικεντρώθηκαν ακριβώς στο σκηνικό της παρενόχλησης και τον τρόπο που η ίδια κατάφερε να ξεφύγει. Η περιγραφή είναι απολύτως σοκαριστική.

Ο τρόπος που η δεύτερη μηνύτρια κατάφερε να ξεφύγει από τον Πέτρο Φιλιππίδη

κ. Δημητρακόπουλος: Πώς γίνεται σε αυτή τη βίαιη πάλη να μην σκίστηκε το κολάν σας;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ ελαστικο. Αφού έχει κατεβάσει το κολάν και επιχειρεί με δύναμη να μπει μέσα μου, σε κάποια στιγμή άφησε το ένα του χέρι για να πιάσει το μόριο του. Τότε μπόρεσα να τον κλωτσήσω στο στήθος και να ξεφύγω. Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα.

κ. Δημητρακόπουλος: Ο Φιλιππίδης τι έκανε;

Μάρτυρας: Ήταν ατάραχος. Μου είπε “μη φωνάζεις δεν είναι κανείς στο θέατρο” και κάθισε στο μπουντουάρ. Εγώ ξαναπήγα στην πόρτα και άρχισα να την κοπανάω. Μου είπε “άμα φύγεις δεν υπάρχει επιστροφή μπορώ να σε καταστρέψω”

κ. Δημητρακόπουλος: Τελικά σας άνοιξε την πόρτα για να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι.

κ.Δημητρακόπουλος. Πώς το εξηγείτε; Ο συνήθης βιαστής, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περισσότερο ερεθίζεται απ τον πόνο της γυναίκας.

Μάρτυρας: Το ανώμαλο μυαλό του καθενός δεν το ξέρω.

κ. Δημητράκοπουλος: Γιατί δεν επέμεινε να σας βιάσει τότε? Είναι στο χώρο του, δεν υπάρχει κανείς, θέλει να σας βιάσει, αντιστεκεστε και ξαφνικά ανοίγει την πόρτα να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι γιατί ξενέρωσε…

Σχετικά με το μήνυμα που υποστηρίζει το φερόμενο θύμα πως έστειλε ο ηθοποιός μετά την απόπειρα βιασμού “την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις”, η επιμονή του δικηγόρου ήταν μεγαλύτερη.

κ. Δημητρακόπουλος: Έχετε ένα ντοκουμέντο του Φιλιππιδη που ομολογεί εγγράφως. Πως δεν το βγάλατε έστω μια φωτογραφία;

Μάρτυρας: Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθω στο δικαστήριο.

κ. Δημητρακόπουλος: Ρωτώ έστω σαν κακή ανάμνηση…

Μάρτυρας: Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου; Δεν άντεχα ούτε στις διαφημίσεις να τον βλέπω…

Κική Πακιρτζίδου: Όταν σας προσέγγισε ερωτικά ο Φιλιππίδης τι κάνατε αρχικά;

Μάρτυρας: Σηκώθηκα και έκανα πως μιλάω στο κινητό μου

Κ.Πακιρτζίδου: Είχε ξεκινήσει όμως την προσέγγιση και του είπατε “δυο λεπτά χτυπάει το κινητό μου”. Σας το επέτρεψε?

Μάρτυρας: Ναι

Κ.Πακιρτζίδου: Τι είπατε σε αυτό τον υποθετικό διάλογο;

Μάρτυρας: Έλεγα “ωραία μαμά έρχομαι αμέσως”…

Κ.Πακιρτζίδου: Γιατί δεν είπατε “μαμά μην κλείνεις, τώρα είμαι στον κύριο Φιλιππιδη και φεύγω να έρθω να σε βρω;”

Μάρτυρας: Δεν το σκέφτηκα

Κ.Πακιρτζίδου: Θα μπορούσατε όμως να το πείτε;

Μάρτυρας: Σκέφτηκα να φύγω ευγενικά

Κ.Πακιρτζίδου: Όταν μια γυναίκα δέχεται επίθεση με ερωτικό περιεχόμενο, ο δράστης επιτρέπει στο θύμα να μιλήσει με τη μαμά του στο τηλέφωνο;

Μάρτυρας: Δεν είχε αρχίσει την επίθεση

Κ.Πακιρτζίδου: Μα λέτε ότι σας κάθισε στα πόδια του

Μάρτυρας: Δεν φαντάστηκα ότι θα ακολουθήσει αυτό. Νόμιζα ότι ήταν σαφές, του είχα στείλει το μήνυμα ότι δεν θέλω.

Κ.Πακιρτζίδου: Θεωρητικά από το μυαλό του Φιλιππιδη μπορούσε να περάσει ότι Θα πείτε στη μάνα σας “μαμά με χουφτώνει ο Φιλιππίδης”;

Μάρτυρας: Νομίζω ότι κατάλαβε ότι ήταν ψεύτικο το τηλεφώνημα…

Κ.Πακιρτζίδου: Πως λοιπόν ενώ τρεχάτε σε γιατρούς, παίρνατε φάρμακα και έχετε υποστεί αυτό το σοκ διαλέξατε αυτό το ρόλο με τόση σεξουαλική σύγκρουση; Πού βρήκατε το ψυχικό σθένος να κάνετε αυτό το έργο;

Μάρτυρας: Δεν το έπαιξα καλά. Οι κριτικές ήταν κακές.

Κ.Πακιρτζίδου: Υπάρχουν χιλιάδες άλλα έργα

Μάρτυρας: Τον τρόπο που τελικά το μετέφερε το έργο ο σκηνοθέτης, δεν τον ήξερα. Φορούσα χοντρό καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Όλα τα σεξουαλικά είναι ψεύτικα…

Κ.Πακιρτζίδου: Ψεύτικο είναι να πέφτετε πάνω στο συμπρωταγωνιστή σας ενώ είχαν προηγηθεί όλα αυτά ;

Μάρτυρας: Είναι θέατρο, είναι η δουλειά μου.

«Υπάρχουν στόματα που ποτέ δεν άνοιξαν»

Το βράδυ της Δευτέρας 23/5 η Λένα Δροσάκη βρέθηκε καλεσμένη στον καναπέ του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night show» και μίλησε για την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε γιατί κατήγγειλε τον γνωστό ηθοποιό) αλλά και για το #metoo που όπως λέει έχει εξαπλωθεί στις ζωές των κοριτσιών σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από ότι πιστεύουμε.

«Για τη δίκη δεν επιτρέπεται να μιλήσω γιατί είναι εν εξελίξει. Αυτή η ενέργεια έχει ένα μοναδικό σκοπό, να σπάσει αυτό το κοινωνικό απόστημα που ο κακοποιημένος άνθρωπος κουβαλά όλη αυτήν την ενοχή, ότι φταίει. Ότι όποιος έχει εξουσία την χρησιμοποιεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτή η βίαιη εξουσία» ανέφερε η Λένα Δροσάκη.

«Αυτά τα κορίτσια κουβαλάνε στην πλάτη τους χιλιάδες σιωπές και στόματα που δεν άνοιξαν. Ελπίζω στην καλύτερη μέρα και κάνουμε πράγματα για μια καλύτερη ζωή. Το να πηγαίνουμε στη δουλειά μας είναι η μισή ζωή μας. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Δεν το λέω καθόλου εύκολα αλλά πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας» σημείωσε η Λένα Δροσάκη.