«Πώς θα του μιλήσω για...» - Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις της Λένας Δροσάκη για την καταγγελία στον Φιλιππίδη

«Η μητρότητα με κινητοποίησε»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Πώς θα του μιλήσω για...» - Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις της Λένας Δροσάκη για την καταγγελία στον Φιλιππίδη

Η Λένα Δροσάκη, μια εκ των γυναικών που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και μίλησαν ανοιχτά για όσα βίωσαν ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο, έδωσε συνέντευξη στην Real L!fe και στην Χρύσα Κακιώρη και αναφέρθηκε στην γενναία απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για τη δική της ιστορία και να συμβάλει με το δικό της τρόπο στο Me Too.

Οι αφοπλιστικές δηλώσεις της Λένας Δροσάκη

Αναφερόμενη στο Me Too, είσαι κομμάτι αυτής της ιστορίας. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ήταν αυτό που ενεργοποίησε την απόφαση να μιλήσεις ανοιχτά για την προσωπική σου ιστορία…

Έχω μια ευθύνη πια με τις πράξεις μου, με τις αποφάσεις μου. Όταν γίνεσαι μητέρα -τουλάχιστον σε εμένα έτσι λειτούργησε- γίνεσαι περισσότερο υπεύθυνη και προς τον εαυτό σου. Τακτοποιώ τα δικά μου συναισθήματα και τις δικές μου ανάγκες για να μπορώ να είμαι υπεύθυνη και παρούσα και για το παιδί μου. Δεν μπορώ να έχω ένα ακατάστατο δωμάτιο και να του ζητώ να τακτοποιήσει το δικό του.

Γίνομαι εγώ πρώτα πιο υπεύθυνη για εμένα και μετά γίνομαι παράδειγμα προς το παιδί μου. Πέρα από αυτό, θα ήθελα να μπούνε άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις που να μπορούν να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε έναν χαρακτήρα που να ξέρει τι σημαίνει σέβομαι, τι σημαίνει δεν χρησιμοποιώ βία ή δεν χρησιμοποιώ την προσωπική μου εξουσία σε ένα πιο αδύναμο πλάσμα.

Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις της Λένας Δροσάκη για την καταγγελία στον Φιλιππίδη

Όταν αποφάσισες να μιλήσεις, γνώριζες τη μεγάλη εικόνα;

Όχι, όχι, δεν την ήξερα γιατί δεν είχε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέραμε τι σημαίνει αυτό. Απλώς οι λέξεις αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μπουν σε μια σειρά να το περιγράψουν, γιατί, από τότε που πήρα την απόφαση μέχρι σήμερα, είναι η ίδια περίοδος, δεν έχω βγει από αυτό για να το περιγράψω. Το ζω κι είναι ακόμη εν εξελίξει και μέσα μου κι έξω.

Πώς φαντάζεσαι ότι θα μιλήσεις κάποια στιγμή στο γιο σου για αυτήν την ιστορία;

Πώς θα του μιλήσω για τη συγκεκριμένη ιστορία; Δεν ξέρω. Νομίζω μέσα από τις πράξεις μου και μέσα από τις πράξεις μου θέλω να του μιλάω περισσότερο. Μαθαίνοντάς τον και δείχνοντάς του τι σημαίνει τρυφερότητα, αγάπη, σεβασμός. Με αυτόν τον τρόπο να του μάθω για αυτά που πολεμώ, που διεκδικώ, που αγαπώ. Νομίζω πως όλοι έτσι μαθαίνουμε.

«Στην αρχή αρρώστησα, ανέβασα πυρετό»

Η Λένα Δροσάκη παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι. Βασικό θέμα της συζήτησης που είχε με τη Σίσσυ Χρηστίδου και τους συνεργάτες της, ήταν η απόφασή της να καταγγείλει πριν από μερικούς μήνες τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η αγαπημένη ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε το πώς βίωσε όλη αυτή την εμπειρία ενώ έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά στη βοήθεια που δέχθηκε από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και την Κάτια Δανδουλάκη που ήταν η πρώτη που έμαθε για το περιστατικό.

«Έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να μιλήσω το ότι είχα τον Αλέξανδρο δίπλα μου. Δεν είναι εύκολο να γκουγλάρεις το όνομά σου και να βλέπεις τι έχει συμβεί. Σκεφτόμουν το παιδί όταν θα μπαίνει τι θα βλέπει. Αυτό που έβαλα πάνω από όλα είναι να το μάθω να λέει όχι. Εγώ έχω μιλήσει ανοιχτά γι αυτό το θέμα και θα μάχομαι και θα παλεύω μέχρι να εξαλειφθεί αυτή η δήθεν εξουσία που επιβάλλεται βίαια. Θα παλεύω γι' αυτό το κίνημα», είπε αρχικά.

Αναφερόμενη στην Κάτια Δανδουλάκη, είπε: «Έκανε τα πάντα τότε, σιωπηλά και είναι προς τιμήν της. Είχε αντιληφθεί τα πάντα, είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και όταν δόθηκε η ευκαιρία και η στιγμή, μπήκε βράχος μπροστά να προστατέψει».

«Στην αρχή αρρώστησα, ανέβασα πυρετό. Το βίωσα πάλι, συνέβη στο σώμα μου. Μετά προσπαθούσα να είμαι λειτουργική γιατί είχα και το παιδί. Δεν ήταν εύκολο. Έκλεινα την τηλεόραση, δεν διάβαζα. Προσπαθούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου. Μετά ήρθε η αγωνία τι θα γίνει.

Δεν έχει τελειώσει το θέμα. Έχω μια ανακούφιση μετά τα πρώτα δείγματα για το αν θα πάει κάπου αυτό και που. Το πιο σπουδαίο είναι ότι μέσα από αυτό που ξεκινήσαμε κάτι συνέβη. Αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια. Γιατί κι αυτοί άνθρωποι είναι, να μην ρίχνουν την πληγή τους σε άλλους.

Περίμενα πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Δεν μπορεί να μην παίρνουν θέση και πλευρά κάποιοι άνθρωποι. Άνθρωποι που έχουν κακοποιηθεί και δεν έχουν μιλήσει, φοβούνται», είπε χαρακτηριστικά.