Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

«Εκφοβισμοί, απειλές, τραμπουκισμοί...» - Τι απαντά η Λένα Δροσάκη για την ένταση με την Ελπίδα Νίνου

Στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Εκφοβισμοί, απειλές, τραμπουκισμοί...» - Τι απαντά η Λένα Δροσάκη για την ένταση με την Ελπίδα Νίνου
News 28.05.2022 11:30
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Την απάντησή της σχετικά με τα όσα υποστήριξε η Ελπίδα Νίνου ότι δηλαδή κατά τη διάρκεια της χθεσινής 27/5 δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, υπήρξε ένα έντονο επεισόδιο μεταξύ τους, θέλησε να δώσει η Λένα Δροσάκη μέσα από την εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι.

Η ηθοποιός λοιπόν υποστήριξε πως απλά περπατούσε στον διάδρομο και δε συνέβη κάτι τέτοιο.

Η απάντηση της Λένας Δροσάκη στις κατηγορίες της Ελπίδας Νίνου

«Με ρωτούν τι συνέβη έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Τίποτε νέο ή διαφορετικό από αυτά που γίνονται εδώ και δύο μήνες μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Εκφοβισμοί, απειλές, τραμπουκισμοί, ειρωνεία και ηθική απαξίωση. Όλων εκείνων που καταγγέλλουν, όλων εκείνων που συμπαραστέκονται.

Ένα δικαστήριο για όλους εμάς είναι μια ιερή διαδικασία. Όλοι εμείς δε θα προβαίναμε σε πράξεις βίας, πόσο μάλλον στο πλαίσιο μιας επίπονης δικαστικής διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται ή διαδίδεται από διάφορους, απλώς αποτελεί διαιώνιση του εκφοβισμού μας και ευτελισμού της προσωπικότητας όλων μας. Όσοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία ας έρθουν να το διαπιστώσουν από μόνοι τους. Θα μας βρουν όλους εκεί», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις της Λένας Δροσάκη για την καταγγελία στον Φιλιππίδη

Η Λένα Δροσάκη, μια εκ των γυναικών που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και μίλησαν ανοιχτά για όσα βίωσαν ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο, έδωσε συνέντευξη στην Real L!fe και στην Χρύσα Κακιώρη και αναφέρθηκε στην γενναία απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για τη δική της ιστορία και να συμβάλει με το δικό της τρόπο στο Me Too.

Αναφερόμενη στο Me Too, είσαι κομμάτι αυτής της ιστορίας. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ήταν αυτό που ενεργοποίησε την απόφαση να μιλήσεις ανοιχτά για την προσωπική σου ιστορία…

Έχω μια ευθύνη πια με τις πράξεις μου, με τις αποφάσεις μου. Όταν γίνεσαι μητέρα -τουλάχιστον σε εμένα έτσι λειτούργησε- γίνεσαι περισσότερο υπεύθυνη και προς τον εαυτό σου. Τακτοποιώ τα δικά μου συναισθήματα και τις δικές μου ανάγκες για να μπορώ να είμαι υπεύθυνη και παρούσα και για το παιδί μου. Δεν μπορώ να έχω ένα ακατάστατο δωμάτιο και να του ζητώ να τακτοποιήσει το δικό του.

Γίνομαι εγώ πρώτα πιο υπεύθυνη για εμένα και μετά γίνομαι παράδειγμα προς το παιδί μου. Πέρα από αυτό, θα ήθελα να μπούνε άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις που να μπορούν να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε έναν χαρακτήρα που να ξέρει τι σημαίνει σέβομαι, τι σημαίνει δεν χρησιμοποιώ βία ή δεν χρησιμοποιώ την προσωπική μου εξουσία σε ένα πιο αδύναμο πλάσμα.

Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις της Λένας Δροσάκη για την καταγγελία στον Φιλιππίδη

Όταν αποφάσισες να μιλήσεις, γνώριζες τη μεγάλη εικόνα;

Όχι, όχι, δεν την ήξερα γιατί δεν είχε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέραμε τι σημαίνει αυτό. Απλώς οι λέξεις αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μπουν σε μια σειρά να το περιγράψουν, γιατί, από τότε που πήρα την απόφαση μέχρι σήμερα, είναι η ίδια περίοδος, δεν έχω βγει από αυτό για να το περιγράψω. Το ζω κι είναι ακόμη εν εξελίξει και μέσα μου κι έξω.

Πώς φαντάζεσαι ότι θα μιλήσεις κάποια στιγμή στο γιο σου για αυτήν την ιστορία;

Πώς θα του μιλήσω για τη συγκεκριμένη ιστορία; Δεν ξέρω. Νομίζω μέσα από τις πράξεις μου και μέσα από τις πράξεις μου θέλω να του μιλάω περισσότερο. Μαθαίνοντάς τον και δείχνοντάς του τι σημαίνει τρυφερότητα, αγάπη, σεβασμός. Με αυτόν τον τρόπο να του μάθω για αυτά που πολεμώ, που διεκδικώ, που αγαπώ. Νομίζω πως όλοι έτσι μαθαίνουμε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη Φιλιππίδη: «Μπόρεσα να τον...» - Η δεύτερη καταγγέλουσα περιγράφει πως κατάφερε να ξεφύγει

Δίκη Φιλιππίδη: «Είδατε ότι η Μπεκατώρου έκανε διαφημίσεις μετά την καταγγελία...» - Ο δικηγόρος στριμώχνει την καταγγέλουσα

Share