«Τι να κάνουμε, δεν είμαι πλέον 20» - Η απάντηση της Έλενας Παπαρίζου στα σχόλια για τα κιλά της

«Είμαι μια φυσιολογική γυναίκα με τα πιασιματάκια μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Τι να κάνουμε, δεν είμαι πλέον 20» - Η απάντηση της Έλενας Παπαρίζου στα σχόλια για τα κιλά της

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην Real Life και την Κορίνα Μανταγάρη παραχώρησε πρόσφατα η Έλενα Παπαρίζου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σχόλια που δέχεται κατά καιρούς για τα κιλά της.

Η απάντηση της Έλενας Παπαρίζου για τα σχόλια για τα κιλά της

«Φροντίζω τον εαυτό μου όσο μπορώ. Δεν είμαι της υπερβολής. Στην καθημερινότητά μου είμαι άβαφη με τις φορμούλες μου. Μου αρέσει να ζω όσο πιο απλά γίνεται. Άλλωστε, το έχω πει ότι έχω κάνει baby botox, τώρα πήγα κι έκανα κι ένα δεύτερο baby botox. Το λένε έτσι γιατί είναι μικρή η ποσότητα και δεν κοκαλώνει το πρόσωπο. Τα υαλουρονικά δεν μου αρέσουν. Λέω “μέτρον άριστον”.

Η απάντηση της Έλενας Παπαρίζου για τα σχόλια για τα κιλά της

Αυτό που λέω είναι το σώμα αλλάζει, τι να κάνουμε, δεν είμαι πλέον 20. Να χαιρόμαστε τα 20χρονα και τις γυναίκες που μπορούν να συντηρήσουν αυτό το σώμα. Εγώ δεν έχω τέτοιο σώμα. Από παιδί έβαζα κι έχανα κιλά. Οι χορδές μου είναι πάρα πολύ καλά. Μου αρέσει να περιποιούμαι την επιδερμίδα μου, να βάζω τις κρέμες μου, απλά εμείς στα νότια προάστια είμαστε λίγο πιο χαλαρές, είμαστε με σαγιονάρα από το πρωί».

Έχεις μιλήσει και για το body shaming…

«Δεν πρόλαβα, κάποιος εκφράστηκε πολύ άσχημα και με υπερασπίστηκε αρκετός κόσμος – επιτέλους! Ευχαριστώ, γιατί δεν είμαι η μοναδική γυναίκα που είμαι έτσι. Είμαι μια φυσιολογική γυναίκα με τα πιασιματάκια μου».

Η δίαιτά της

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Έλενα Παπαρίζου έχει δεχτεί άσχημα σχόλια για τα κιλά της (δείτε εδώ πως αντέδρασε δημόσια την τελευταία φορά), ωστόσο είναι αναντίρρητα από τις πιο εντυπωσιακές Ελληνίδες με μεσογειακές αναλογίες και πλούσιες καμπύλες.

Συχνά, πυκνά όπως όλες οι γυναίκες υποβάλλει τον εαυτό της σε δίαιτες αλλά μόνο με μία έχει βρει την... υγειά της κι αυτή δεν είναι άλλη από την δίαιτα της λεπτίνης.

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα λιποκύτταρα. Όταν νηστεύετε ή λιμοκτονείτε, τα επίπεδα της λεπτίνης μειώνονται. Ανακαλύφθηκε το 1994 και από τότε οι επιστήμονες τη μελετούν για να μάθουν πώς βοηθά στη ρύθμιση του βάρους και την παχυσαρκία τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.

Η λεπτίνη επικοινωνεί στον εγκέφαλο ότι έχετε αρκετό αποθηκευμένο λίπος. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην αισθάνεστε πεινασμένοι και θα σας σταματήσει από την υπερκατανάλωση τροφής.

Έλενα Παπαρίζου

Όταν το σάκχαρο στο αίμα σας είναι χαμηλό, ο εγκέφαλός σας αισθάνεται ότι πεινάτε. Αυτό θα σας κάνει να θέλετε να φάτε περισσότερο φαγητό. Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα κάνει επίσης τον εγκέφαλό σας να σας δώσει σήμα να φάτε πιο γρήγορα και σας δυσκολεύει να κάψετε θερμίδες.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τροφές που μπορούμε να φάμε για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς. Μερικές από αυτές τις τροφές είναι τα σταφύλια, τα αμύγδαλα, οι ντομάτες, τα αυγά, το γιαούρτι, τα κεράσια, τα μήλα, το μπρόκολο, τα καρότα και οι πιπεριές. Είναι σημαντικό να τρώμε καθημερινά μια ποικιλία από αυτές τις τροφές για να παραμείνουμε υγιείς και να έχουμε ενέργεια. Επιπλέον, η κατανάλωση χυμού λεμονιού βοηθάει καθ' όλη τη διάρκεια.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα που δεν επιτρέπεται να τρώτε αν θέλετε να χάσετε βάρος. Αυτά τα πράγματα περιλαμβάνουν τα αναψυκτικά, τα ποτά, τον καφέ, τους ζαχαρούχους χυμούς, τη ζάχαρη, τα λιπαρά τρόφιμα, τα γλυκά και το πρόχειρο φαγητό. Δεν πρέπει επίσης να τρώτε τίποτα μετά το δείπνο - το οποίο δεν πρέπει να είναι αργότερα από τις 8 το βράδυ. Το πρωινό και το δείπνο θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 12 ώρες.