Kalush Orchestra: Το αστρονομικό ποσό που συγκέντρωσαν από την πώληση του τροπαίου της Eurovision

Θα δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Kalush Orchestra: Το αστρονομικό ποσό που συγκέντρωσαν από την πώληση του τροπαίου της Eurovision

Οι Kalush Orchestra το συγκρότημα από την Ουκρανία που κατάφερε να κερδίσει τη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Stefania», έχει κερδίσει εδώ και μέρες τόσο τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης όσο και την εκτίμηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Αυτή τη φορά το συγκρότημα προέβη σε μία κίνηση, χθες Κυριακή 29/5, που συγκίνησε και εντυπωσίασε τους πάντες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε καθώς πριν από λίγες μέρες ο τραγουδιστής του συγκροτήματος έφυγε για το μέτωπο μόλις δύο 24άωρα μετά τη νίκη (δείτε τον δακρύβρεχτο αποχαιρετισμό στην κοπέλα του).

Τι έκαναν οι Kalush Orchestra για να ενισχύσουν την πατρίδα τους

Το γνωστό πλέον συγκρότημα προχώρησε σε δημοπρασία μέσω Facebook του μικροφώνου που κέρδισαν στη Eurovision με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα. Κατάφεραν δε να συγκεντρώσουν το αστρονομικό ποσό των 900.000 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα θα αγοραστούν για την αγορά του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2.Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

H συγκεκριμένη ευεργεσία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.

Ποιοι είναι οι Kalush Orchestra που κέρδισαν φέτος - Η συγκινητική τους ιστορία

Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την πόλη της δυτικής Ουκρανίας, που δέχεται κύματα προσφύγων. Το «Stefania» συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» είχε αποκαλύψει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος που παράλληλα οχυρώνεται για τον πόλεμο, άφησε για μερικές μέρες την σκηνή για να ηγηθεί μιας ομάδας εθελοντών, που φτιάχνει μολότοφ, μοιράζει τρόφιμα και φάρμακα και μεταφέρει πρόσφυγες σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram υπάρχουν βιντεοκλίπ με εικόνες πολέμου, βομβαρδισμούς και στρατεύματα, υπό τους ήχους του νανουρίσματος. Μάλιστα, με την κοπέλα του χωρίστηκαν, εξαιτίας του πολέμου.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», είχε δηλώσει ο ίδιος στο Reuters.

Ο φίλος του και μέλος του συγκροτήματος, που χαϊδευτικά τον φωνάζουν «χαλί» από το ολόσωμο κουστούμι που φοράει, που καλύπτει και το πρόσωπο του και παραπέμπει σε τατουάζ με διαφορά σχήματα, είναι ένας από αυτούς. Έχοντας καταταχθεί στον στρατό, βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία και πολεμάει τους Ρώσους, ενώ στο βίντεο που δημοσίευσε ο φίλος του κρατάει έναν σουγιά και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Ποιοι είναι οι Kalush Orchestra που κέρδισαν φέτος την Eurovision 2022