Ο Ουκρανός νικητής της Eurovision φεύγει για το μέτωπο του πολέμου - Με δάκρυα αποχαιρετά την κοπέλα του

Μόλις 2 μέρες μετά τη νίκη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ο Ουκρανός νικητής της Eurovision φεύγει για το μέτωπο του πολέμου - Με δάκρυα αποχαιρετά την κοπέλα του

Λίγα εικοσιτετράωρα μόνο πέρασαν από την ανάδειξη του νικητή της Eurovision 2022 στο Τορίνο, και την αποθέωση της συμμετοχής της Ουκρανίας με τους Kalush Orchestra από όλο τον κόσμο, και επέστρεψαν στη χώρα τους, γυρνώντας ένα βίντεο στην κατεστραμμένη Ουκρανία και την επόμενη μέρα του πολέμου.

Ο τραγουδιστής της Ουκρανίας έφυγε για το μέτωπο!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Super Κατερίνα, με δάκρυα στα μάτια ο τραγουδιστής της ουκρανικής αποστολής που έφερε το τρόπαιο στην πατρίδα του, έφυγε για το πολεμικό μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στον αγώνα τους κατά των Ρώσων.

Ο Ουκρανός νικητής φεύγει για το μέτωπο του πολέμου

Ο νεαρός τραγουδιστής, όπως κατέγραψαν τα ξένα Μέσα, αφού βρέθηκε με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της αποστολής στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας και πανηγύρισε για τη νίκη τραγουδώντας το νικητήριο κομμάτι με τον απλό κόσμο, τους πρόσφυγες που έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους μετά την εισβολή των Ρώσων, χρειάστηκε να αποχαιρετήσει τη σύντροφό του για να φύγει για το μέτωπο του πολέμου.

Σε δημοπρασία το τρόπαιο των Ουκρανών νικητών - Τι συνέβη;

Τελείωσε και ο 6ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για φέτος, και μεγάλοι νικητές της βραδιάς του Σαββάτου 14/5 ήταν ένα από τα φαβορί εξ αρχής, η Ουκρανία! Η Kalush Orchestra με το άκρως συγκινητικό τραγούδι «Stefania» θριάμβευσαν σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω του πολέμου στην χώρα τους, και από την αρχή όλοι οι φαν της Eurovision τους αγκάλιασαν και τους "έβγαλαν το καπέλο" που παρότι συμβαίνει στην πατρίδα τους έδωσαν το παρόν περνώντας ένα σημαντικό μήνυμα.

Οι νικητές του διαγωνισμού της Eurovision, αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία το τρόπαιο που κατέκτησαν στο Τορίνο, και μέσα από δηλώσεις τους έκαναν γνωστό πως σκοπεύουν να δωρίσουν τα χρήματα σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό, συγκινώντας ακόμα περισσότερο με την κίνηση τους.