Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ξεσπά για όσα λέγονται μετά το θάνατο του Μίκη - «Με λένε αρπακτικό...»

Σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ξεσπά για όσα λέγονται μετά το θάνατο του Μίκη - «Με λένε αρπακτικό...»
News 30.05.2022 10:58
Από Πέννυ Μαστοράκου

Τελευταία εκπομπή για τον Τάσο Τρύφωνος και το Τετ α Τετ αυτή τη σεζόν και φιλοξενούμενή του σε μία πολύ εξομολογητική και αποκαλυπτική συνέντευξη, ήταν η κόρη ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που γνώρισε η χώρα, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Η κόρη του εμβληματικού δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη υποδέχτηκε τον παρουσιαστή στο Βραχάτι Κορινθίας και έκανε μία αναδρομή στα παιδικά της χρόνια, στη σχέση που είχε με τον πατέρα της και όσα έχει ακούσει για εκείνη, αλλά και στο ζήτημα του Νίκου Κουρή με τον οποίο έχουν οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Όσα εξομολογήθηκε η Μαργαρίτα Κουρή

Όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί πως έχει δεχτεί πολλή «λάσπη». «Μου έχουν ρίξει πολλή “λάσπη”. Με έχουν διαβάλει πάρα πολύ. Είμαι ένα άτομο παλαβό, τρελό, αρπακτικό με λένε στην αγορά».

Αναφορικά με τον Νίκο Κουρή είπε: «Το θέμα του Νίκου Κουρή δεν υπάρχει για μένα. Είναι μία αηδία και μία ντροπή».

Για τα αρνητικά σχόλια ότι στις αφιερωματικές συναυλίες για τον Μίκη Θεοδωράκη τραγουδούν τραγουδιστές που δεν ταιριάζουν στο ρεπερτόριό του απάντησε: Ξεκινήσαμε με τον Αντώνη Ρέμο, την εποχή που τον φέραμε ήταν μεγάλο σκάνδαλο, τώρα λένε ότι Αντώνης Ρέμος με τη γλυκιά φωνή. Μετά ήταν η Πέγκυ Ζήνα.

"Σπάει" τη σιωπή του ο Νίκος Κουρής για τον πατέρα του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Νίκος Κουρής έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, το μεσημέρι της Δευτέρας 21/3 στο "Love It" και μίλησε μεταξύ άλλων για τον πατέρα του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και την δικαστική του διαμάχη με την άλλη κόρη του συνθέτη Μαργαρίτα.

«Ελπίζω ότι μετά από αυτή την απόφαση, να τελειώνουν όλα εδώ. Ακούστηκαν διάφορα και από τον δικηγόρο της Μαργαρίτας που βγήκε πρόσφατα σε κάποιο κανάλι. Ποτέ η απόφαση δεν μου απαγόρευσε να χρησιμοποιώ το επίθετο. Το μόνο που έγραφε η απόφαση είναι να μην ισχυρίζομαι ότι είμαι γνήσιο τέκνο.

Σύμφωνα με το οικογενειακό δίκαιο, γνήσιο τέκνο σημαίνει ότι εγώ θα έπρεπε να είμαι ένα παιδί της Μυρτώς και του Μίκη το οποίο το πετάξανε, αυτό όμως δεν ισχύει και δεν θα το ισχυριζόμουν και ποτέ, η μητέρα μου είναι η Αλεξάνδρα και η σχέση που είχα με τον Μίκη είναι άλλη.

Τώρα ήρθε η νέα απόφαση, η οποία λογικά απόρριψε ως απαράδεκτη τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας διότι θα έπρεπε να εξηγήσει αυτό το δικόγραφο. Αν ήθελα κάτι να κάνω, και αυτό είναι και η μαγκιά, δεν μπορείς να έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο απέναντί σου, να περιμένεις να φύγει, για να πεις τώρα που έφυγε και δεν σε έχω απέναντί μου, θα πάω εγώ να διεκδικήσω.

Εγώ είχα δηλώσει στον ίδιο τον Μίκη πως δεν πρόκειται να διεκδικήσω κάτι από την περιουσία του. Συνάντησα για πρώτη φορά τον Μίκη όταν ήμουν 30 ετών, τον ξάφνιασα. Γνώριζα και εγώ και εκείνος ότι ήμουν γιος τους. Με κοίταξε και μου είπε είσαι ευάερος, ευήλιος και ωραίος. Νιώθω γιος του και τον έλεγα πατέρα. Έχει μεγάλη σημασία για όλους τους ανθρώπους να γνωρίζουν την αρχή του νήματος για να μπορέσουν να πάρουν τον δρόμο τους.

Όταν έμαθα ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, ήμουν σε μία πολύ γόνιμη περίοδο της ζωής μου. Δεν μπορείς εκεί να τα παγώσεις όλα και να πεις τα διαλύω όλα. Έχεις αυτή την πληροφορία και βλέπεις με τον καιρό πως μπορείς αυτό να το διαχειριστής και τι να κάνεις. Η αλήθεια είναι πως είχα απορίες από μικρός, τις οποίες με βοήθησε η μητέρα μου να της λύσω», είπε αρχικά ο Νίκος Κούρης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Ο Νίκος Κουρής είναι σφετεριστής! Είναι για γέλια" - "Κόλαφος" η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τον Νίκο Κουρή - Τι θα γίνει με το επίθετό του;

Share