«Υπήρξαν φορές που ένιωσα...» - Ο Ντάνιελ Νούρκα αποκαλύπτει για το ρατσισμό που έχει βιώσει

Άκρως αφοπλιστική ο ηθοποιός

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Υπήρξαν φορές που ένιωσα...» - Ο Ντάνιελ Νούρκα αποκαλύπτει για το ρατσισμό που έχει βιώσει

Στην εκπομπή Night Out την Κυριακή 29/5 βρέθηκε καλεσμένος ο Ντάνιελ Νούρκα , τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από την κωμική σειρά, Συμπέθεροι από τα Τίρανα, που έριξε αυλαία την Παρασκευή 27/5. Ο ηθοποιός πέρασε μία αξέχαστη βραδιά με πολλές εκπλήξεις παρέα με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη παραχωρώντας μιία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Οι δηλώσεις του Ντάνιελ Νούρκα και τα γέλια με το Θεοχάρη Ιωαννίδη

Μιλώντας για το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα» δήλωσε ότι είχε «άγνοια κινδύνου» ως προς τα αχαρτογράφητα νερά που βούτηξε αλλά στο τέλος πήγαν όλα καλά.

Έκανε λόγω όμως και στην καταγωγή του και τις εν γένει ρατσιστικές συμπεριφορές: «Ήταν περίεργη η μετάβαση από την Αλβανία στην Ελλάδα άποψη ότι δεν ήξερα τη γλώσσα. Η οικογένειά μου είχε δυσκολίες στην Ελλάδα, ειδικά ο πατέρας μου που ήρθε πρώτος.

Υπήρξαν φορές που ένιωσα διαφορετικός λόγω καταγωγής. Όταν είσαι ξένος, είναι ένα συναίσθημα… Πάντα νιώθεις ότι έχεις κάτι λίγο διαφορετικό από τους άλλους. Δεν ξέρω αν μπορείς να το αποβάλλεις στο 100% αυτό», συμπλήρωσε.

Ο ηθοποιός ανέβηκε σε ρινγκ για smackdown, έτρεξε με βατραχοπέδιλα μες στην πόλη, έφτασε να σπάσει μέχρι και αβγά στο μέτωπό του αλλά χάρισε και ιδιαίτερες εξομολογήσεις στον οικοδεσπότη του.

Η πρώτη του σεξουαλική επαφή ήταν στα 18 του, όπως αποκάλυψε, και το μεγαλύτερο διάστημα που υπήρξε σε σχέση είναι 2 χρόνια.

Η γνωστή Ελληνίδα που θα ήθελε να βγει ραντεβού είναι η Σίσσυ Χρηστίδου. Σαν άνθρωπος είναι αναβλητικός, αποφασιστικός, δραστήριος.

Οι δηλώσεις του Ντάνιελ Νούρκα για το ρόλο του στη σειρά Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα

Μέσα από την επιτυχημένη σειρά του MEGA «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» όπου σημείωνε ιδιαίτερα ποσοστά τηλεθέασης, γνωρίσαμε τον Ντάνιελ Νούρκα. Ο ίδιος από τα πρώτα κιόλας επεισόδια κατάφερε να "κλέψει" τις εντυπώσεις του κοινού υποδυόμενος τον Αλφρεντ.

Έτσι λοιπόν, ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο «Secret» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Από την άλλη, ο ίδιος παραμένει αρκετά ενεργός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media όπου του αρέσει να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές φωτογραφίες.

Ντάνιελ Νούρκα

Πρωταγωνιστείς σε μια σειρά του που έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά;

Ναι, η πρώτη - πρώτη και τυχερή, ελπίζω. Δεν γίνεται να μη νιώθεις τυχερός όταν συνεργάζεσαι με αυτούς τους ανθρώπους, από τους δημιουργούς μέχρι τους συναδέλφους, τους τεχνικούς, όλους. Δεν ένιωσα στιγμή μη ευπρόσδεκτος ή περίεργα. Εσύ υποδύεσαι τον Αλφρεντ, ο οποίος είναι ζευγάρι με την Τζένη.

Όλοι νομίζουν ότι είσαι Άγγλος, ενώ στην πορεία μαθαίνουν ότι η καταγωγή σου είναι από την Αλβανία, από όπου κατάγεσαι και στην πραγματικότητα.

Ναι, όμως μεγάλωσα στο Κιάτο και πήγα σχολείο εκεί. Είναι πολύ ωραία περιοχή. Είναι μεν μια κλειστή κοινωνία, κάτι που έχει και τα κακά του. Ήρθα 18 χρόνων στην Αθήνα και δεν ξέρω πώς είναι να μεγαλώνεις εδώ. Κάπου εκεί στην εφηβεία, στο Λύκειο, άρχισα να το σκέφτομαι να γίνω ηθοποιός. Μετά, όταν ήρθα στην Αθήνα, μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω σε κάποιες παραστάσεις και να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό.

Πώς βρέθηκες στη σειρά;

Έμαθα μέσω του μάνατζερ μου για τον συγκεκριμένο, ρόλο και ήρθαμε σε επαφή αρχικά τηλεφωνικώς, μετά μέσω Skype, και εντέλει βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συζητάμε. τώρα μαζί. Έτυχε το ότι είμαι από την Αλβανία, το οποίο εμένα μου το έκανε λίγο πιο εύκολο, αλλά θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε.

Μετά το γύρισμα σκεφτόσουν ότι ακόμη δεν το έχουμε ξεπεράσει, ότι υπάρχει ρατσισμός;

Δυστυχώς συμβαίνει ακόμη. Πιστεύω, όχι τόσο στις μεγαλουπόλεις όσο σε πιο μικρές κοινωνίες. Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, υπήρχαν κάποιες στιγμές που έλεγα·: «Κοίτα να δεις, ακόμη συμβαίνει». Δηλαδή, μέσα από το γέλιο θίγει πολύ ωραία τον ρατσισμό και όλες αυτές τις διακρίσεις που γίνονται, αλλά δυστυχώς είναι πράγματα τα οποία ακόμη συμβαίνουν εν έτει 2022. Είναι τραγικό όμως το να διαχωρίζεις κάποιον από το χρώμα του και από την καταγωγή του, γιατί είναι κάτι τυχαίο. Ο ρατσισμός είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω.

Εσύ έχεις βιώσει ρατσισμό;

Ως προς το πρόσωπο μου, δεν μπορώ να πω ότι έχω ζήσει τον ρατσισμό. Έχουν υπάρξει στιγμές βέβαια που ένιωθα ότι είμαι κάπως διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά -όλα ήταν από την Ελλάδα- ή λόγω της προφοράς μου στην αρχή, αλλά από εκεί και πέρα, όχι, δεν νιώθω ότι έχω ζήσει ρατσισμό.