Συσσοβίτης για metoo: "Κάποιες φορές οι γυναίκες προκαλούν συνειδητά ή..."

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συσσοβίτης για metoo:

Στην εκπομπή μέρα «Μεσημέρι με τη Μαριόν» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30/5 ο γνωστός ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης και με αφορμή το κίνημα metoo μίλησε και για τη δική του δύσκολη επαγγελματική πορεία.

Μίλησε επίσης για την ψυχανάλυση την «ελεύθερη κατάδυση», αλλά και το πως αντιμετωπίζουν τα δύο φύλα συγκεκριμένες καταστάσεις. Ο ηθοποιός τους τελευταίους μήνες έχει παραχωρήσει και άλλες συνεντεύξεις στις οποίες μίλαγε για τα πιστεύω του (δες εδώ τι δήλωσε για τη θρησκεία).

Ποιες ήταν οι δηλώσεις του Συσσοβίτη που προκάλεσαν αίσθηση

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων υποστήριξε:

«Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, μπορεί να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει.

Και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Και εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχαν άλλες σκοπιμότητες από πίσω και τις απέφυγα» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές. Είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αφύσικο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς. Είναι τεράστια κουβέντα. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι 40 τετραγωνικών...»

Ο Συσσοβίτης πριν από λίγους μήνες είχε βρεθεί επίσης καλεσμένος στην εκπομπή Dot του ΣΚΑΙ και είχε παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην Νάντια Μπουλέ και τον Μίνω Θεοχάρη. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια που υποχρεωτικά τα ζούσε ως ενήλικας, στη Μύκονο των 80’s και το γεύμα με τον David Bowie στο Παρίσι. Ακόμη, δε παρέλειψε να πει δυο λόγια για τη νέα σειρά «στΟργή» στην οποία θα συμμετέχει την επόμενη σεζόν.

Ο ίδιος εξηγεί πως χρειάστηκε να ωριμάσει από πολύ νωρίς καθώς έπρεπε να στηρίξει τη μητέρα του στη «μάχη» που έδινε με τους δικούς της «δαίμονες», όπως ανέφερε.

«Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση. Επειδή υπήρχε μέλος της οικογένειας και πήγαινε στον ψυχίατρο έχω παρακολουθεί αλλά για θέματα που αφορούσαν άλλο».

«Άλλα παιδιά όταν ήμουν εγώ 8 χρονών έπαιζαν στις αλάνες και αργότερα στις καφετέριες και εγώ έπρεπε να είμαι στήριγμα στη μητέρα μου, που φυσικά το έκανα με μεγάλη αγάπη, αλλά σε κάνει να ωριμάζεις γρήγορα».

«Μου έκανε καλό που ερχόμουν κοντά σε θέματα ψυχής» συμπλήρωσε.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ξέρει τι θα πει φτώχεια και επιτακτική ανάγκη για το μεροκάματο. Βγήκε από 13 χρονών στη βιοπάλη από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του, καθώς δεν ήταν ευκατάστατοι, τουναντίον.

«Δεν έλεγα από μικρός θα γίνω ηθοποιός. Επειδή οι συνθήκες ήταν δύσκολες έπρεπε να επιβιώσω και έκανα πολλές δουλειές. Από 13 χρονών ήμουν στην οικοδομή με τον πατέρα μου. Μεγάλωσε σε πολύ φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν σοβατζής, εργάτης και η μητέρα μου ράφτρα. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι 40 τετραγωνικών και εγώ μεγάλωσα στην κουζίνα, δεν είχα ποτέ δικό μου δωμάτιο».

«Σε διαμορφώνει καθετί που ζεις. Πολλοί ηθοποιοί έχουν μεγαλώσει στην πλέμπα και αυτή η ανάγκη τους να εκφράσουν αυτό το βίωμα τους έκανε ηθοποιούς».

Σαν ηθοποιός ξεχώρισε και μάλιστα χωρίς να έχει αποφοιτήσει από δραματική σχολή. Το ταλέντο του και η δίψα για μάθηση έκριναν την πορεία του που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες στον χώρο.

«Επειδή είμαι αυτοδίδακτος, ένιωσα πολλές φορές “αγγούρι”, αλλά καθόμουν να μάθω από τους συναδέλφους με τους οποίους έπαιζα. Τολμούσα να εκτεθώ με τα λάθη μου και έμαθα πολλά για μένα και βελτιώθηκα»