«Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό...» - Η αντίδραση της Σκορδά και του Λιάγκα στις δηλώσεις του Συσσοβίτη

Θύελλα αντιδράσεων σήκωσαν οι δηλώσεις του ηθοποιού

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό...» - Η αντίδραση της Σκορδά και του Λιάγκα στις δηλώσεις του Συσσοβίτη

Την Δευτέρα 30/5 ο Αλέκος Συσσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος στη Μαριόν Μιχελάκη και εξέφρασε τις απόψεις του για το κίνημα του metoo, οι οποίες ξεσήκωσαν αντιδράσεις με πρώτη της Ελεωνόρας Μελέτη( όπως θα δείτε παρακάτω).

Στο Πρωινό του ΑΝΤ1 προβλήθηκαν τα λεγόμενα του γνωστού ηθοποιού, με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά να τοποθετούνται ανοιχτά.

Οι αντιδράσεις Λιάγκα - Σκορδά για τις δηλώσεις του Συσσοβίτη για το metoo

«Ακόμα και να προκαλεί μία γυναίκα, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνδρας πρέπει να υποκύψει στην πρόκληση. Εγώ διαφωνώ, αλλά πες ότι προκαλεί και ενσυνείδητα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ένας άνδρας πρέπει να πέσει στην πρόκληση και να τη βιάσει; Νομίζω ότι είναι λάθος. Άλλο πήγαινε να πει και άλλο είπε» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Από πλευράς της η Φαίη Σκορδά δεν έκρυψε την ενόχλησή της και είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σε άνδρες, από άνδρα σε άνδρα ή από γυναίκα προς άνδρα. Ζούμε σε μία κοινωνία που τα θύματα είναι γυναίκες. Ίσως οι ερωτήσεις να μην ήταν… Ίσως το απόσπασμα που είδαμε τώρα. Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Ξεκίνησε μία κουβέντα που έλεγε ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν εμείς κάνουμε λάθη. Στο “εμείς” εγώ κατάλαβα την κοινωνία, οι παρατηρητές, οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία.

Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό τι ήθελε να πει ο Αλέκος Συσσοβίτης που κατά τα άλλα μέχρι στιγμής δεν έκανε ποτέ προκλητικές δηλώσεις. Το συνέχισε με μεγάλο πάθος. Ότι οι γυναίκες είναι πολλές φορές προκλητικές ασυνείδητα; Δηλαδή ότι έχουμε μία γυναικεία φύση και ότι η θηλυκότητα πολλές φορές προκαλεί, που πρέπει να την καταπιέζουμε. Να δούμε τι γίνεται τότε σε κάποιες χώρες που κάποιες παρουσιάστριες βγαίνουν με μπούρκα…»

Το ξέσπασμα της Μελέτη για τον ηθοποιό

Η Ελεονώρα Μελέτη σχολίασε το πρωινό της Τρίτης 31/5 στην εκπομπή της «Mega Καλημέρα» τις δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη γύρω από το κίνημα metoo και τα δύο φύλα. Η παρουσιάστρια ήταν ιδιαίτερα σκληρή , καθώς την έχουμε συνηθίσει να μη μασάει τα λόγια της (δείτε εδώ το οργισμένο post της για το συμβάν με τη γάτα στην Αιδηψό).

Αφορμή ήταν η χθεσινή συνέντευξη του Αλέκου Συσσοβίτη στην εκπομπή «Μεσημέρι με τη Μαριόν», στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε με αφορμή το κίνημα metοο και το πως διαχειρίζονται καταστάσεις γυναίκες και άντρες :

''Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε''.

Η παρουσιάστρια δήλωσε μετά την προβολή του αποσπάσματος:

«Είναι αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια και σε τρελαίνουνε. «Ήταν προκλητικά ντυμένη». Είναι αυτή η κουλτούρα που έχει ονομαστεί «κουλτούρα του βιαστή», έτσι λέγεται. Δεν θα έπρεπε οι γυναίκες να κρίνονται και να σχολιάζονται γι’ αυτά τα ζητήματα.
Τι προκαλεί; Δεν κατάλαβα. Προκαλεί τα ένστικτα των άλλων; Η κουλτούρα του ότι η γυναίκα προκαλεί… Και ο άλλος τι είναι; Ζώο και δεν μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του και τα ένστικτά του; Τι πάει να πει προκαλεί; Δεν μπορεί ο άλλος να ελέγξει τις ορμές του; Και αν προκαλεί, ο άλλος δεν έχει μέτρο, δεν έχει ηθική, δεν έχει αυτοέλεγχο»;