«Ζητώ συγγνώμη» - Πήρε τα λόγια του πίσω ο Αλέκος Συσσοβίτης μετά το σούσουρο που προκάλεσε

Η παρέμβαση στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ζητώ συγγνώμη» - Πήρε τα λόγια του πίσω ο Αλέκος Συσσοβίτης μετά το σούσουρο που προκάλεσε

Σάλο προκάλεσαν οι χθεσινές 30/5 δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη, ο οποίος καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον», μίλησε με φυλετικές διακρίσεις τονίζοντας ότι κάποιες γυναίκες προκαλούν όλο αυτό που τους τυχαίνει (δείτε εδώ τις δηλώσεις του).

Σήμερα το πρωί ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων από τις παρουσιάστριες των πρωινών εκπομπών και ο γνωστός ηθοποιός επέλεξε να παρέμβει στην εκπομπή και να ξεκαθαρίσει την θέση του, ζητώντας συγγνώμη.

Πήρε πίσω τα λόγια του ο Αλέκος Συσσωβίτης

«Κοιτώντας το κι εγώ σήμερα καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Να ζητήσω συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική. Επίσης, ζητώ συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκε η δική μου πρόθεση και η δική μου δήλωση. Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο γυναικείο φύλο, έχω μεγάλη αδυναμία. Κανένας άνδρας, γυναίκα, παιδί δεν πρέπει να χαίρει μιας προσβλητικής, κακοποιητικής και εγκληματικής συμπεριφοράς.

Άρα το θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα της βίας, είτε είναι ψυχολογική είτε είναι σωματική, από μένα βγαίνει από την κουβέντα. Όλοι μας προκαλούμε συνειδητά ή ασυνείδητα, και οι άνδρες και οι γυναίκες, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αλλά δεν ήταν κακή η πρόθεσή μου και η τοποθέτησή μου απέναντι στο γυναικείο φύλο. Αυτό είναι βασικό για μένα», είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Κλείνοντας, ο Αλέκος Συσσοβίτης είπε: «Δημιουργήθηκε παρεξήγηση καθαρή χθες και ώρα είναι να λυθεί. Προς Θεού, αν είναι δυνατόν, να τίθεμαι εγώ απέναντι στη βία και δη στη γυναίκα. Έχω μεγαλώσει με τέτοια ευαισθησία στο γυναικείο φύλο που δεν μου περνάει καν από το νου».

''Τι προκαλεί, δεν κατάλαβα'' - Έξαλλη η Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη σχολίασε το πρωινό της Τρίτης 31/5 στην εκπομπή της «Mega Καλημέρα» τις δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη γύρω από το κίνημα metoo και τα δύο φύλα. Η παρουσιάστρια ήταν ιδιαίτερα σκληρή , καθώς την έχουμε συνηθίσει να μη μασάει τα λόγια της.

Αφορμή ήταν η χθεσινή συνέντευξη του Αλέκου Συσσοβίτη στην εκπομπή «Μεσημέρι με τη Μαριόν», στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε με αφορμή το κίνημα metοο και το πως διαχειρίζονται καταστάσεις γυναίκες και άντρες :

''Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε''.

Η παρουσιάστρια δήλωσε μετά την προβολή του αποσπάσματος:

«Είναι αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια και σε τρελαίνουνε. «Ήταν προκλητικά ντυμένη». Είναι αυτή η κουλτούρα που έχει ονομαστεί «κουλτούρα του βιαστή», έτσι λέγεται. Δεν θα έπρεπε οι γυναίκες να κρίνονται και να σχολιάζονται γι’ αυτά τα ζητήματα.
Τι προκαλεί; Δεν κατάλαβα. Προκαλεί τα ένστικτα των άλλων; Η κουλτούρα του ότι η γυναίκα προκαλεί… Και ο άλλος τι είναι; Ζώο και δεν μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του και τα ένστικτά του; Τι πάει να πει προκαλεί; Δεν μπορεί ο άλλος να ελέγξει τις ορμές του; Και αν προκαλεί, ο άλλος δεν έχει μέτρο, δεν έχει ηθική, δεν έχει αυτοέλεγχο»;