Ντόρα Μπακογιάννη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει - «Είμαι ευτυχής για την κάθε μέρα»

«Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ντόρα Μπακογιάννη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει - «Είμαι ευτυχής για την κάθε μέρα»

Το βράδυ της Τρίτης (31/5) η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στο κέντρο» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η γνωστή πολιτικός δεν δίστασε να αναφερθεί για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Είμαι ευτυχής για την κάθε μέρα που βιώνω».

Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη

«Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Ένα πράγμα που έχει αλλάξει είναι ο απόλυτος θαυμασμός μου για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος υγείας. Είναι άλλο πράγμα να το λες πολιτικά και άλλο να το έχεις βιώσει. Είμαι πολύ ευγνώμων. Το δεύτερο είναι πόσοι χιλιάδες άνθρωποι σαν και μένα υπάρχουν. Πόσοι δίνουν αυτή τη μάχη κάθε μέρα και πόσες φορές πάνε πολύ καλά. Βεβαίως χάνονται και άνθρωποι, όπως χάθηκε και ο Δάκης.

Η μάχη κερδίζεται από πολλούς ανθρώπους. Στην πολιτική δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Είμαι ευτυχής για την κάθε μέρα, χαίρεσαι πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που θα θεωρούσες κάποτε δεδομένα. Χαίρεσαι τις μικρές χαρές, τις μικρές επιτυχίες, συνεχίζεις και παλεύεις.

Στην Βουλή των Ελλήνων αρρώστησαν πολλοί συνάδελφοι και δεν το έλεγαν. Έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις γιατί σε τελική ανάλυση βοηθάς αυτόν που σε ακούει, του δίνεις θάρρος να μη το βάλει κάτω. Τα δημόσια πρόσωπα δεν έχουν μόνο δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις».

«Είναι μια αρρώστια η οποία...»

Καλεσμένη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/12) η Ντόρα Μπακογιάννη. Η γνωστή πολιτικός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νεότερα της υγείας της, καθώς πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μορφή καρκίνου.

«Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά. Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται. Είμαι καλά, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου. Το διαχειρίζομαι καλά γενικά. Είμαι πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τους δικούς μου ανθρώπους, μου έστειλε ευχές και ένας ολόκληρος κόσμος και η καλή ευχή πάντα πιάνει.

Σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο με πολλαπλό μυέλωμα. Το μήνυμα ότι “παιδιά πάμε καλά” μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω κι εγώ και ταυτόχρονα η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν μίλησα ανοιχτά για τον καρκίνο ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά δεν το ήξερα…» κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.