«Το να βγαίνεις και να ζητάς συγγνώμη...» - Επιβράβευσε η Ελεωνόρα Μελέτη το Συσσοβίτη για την χθεσινή συγγνώμη του

Τουλάχιστον κατάλαβε το λάθος του

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
 «Το να βγαίνεις και να ζητάς συγγνώμη...» - Επιβράβευσε η Ελεωνόρα Μελέτη το Συσσοβίτη για την χθεσινή συγγνώμη του

Χτες 31/5, έγινε ένας χαμός με τις δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα 30/5 ο Αλέκος Συσσοβίτης στην εκπομπή της Μαριόν Μιχελάκη και για το κίνημα του metoo. Ειδικά γυναίκες παρουσιάστριες αλλά όχι μόνο τον κατακεραύνωσαν για όσα είπε. Έτσι, τελικά βγήκε ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη παίρνοντας πίσω τα λόγια του (όπως θα δείτε παρακάτω).

Τη συγγνώμη του σχολίασαν στον αέρα της εκπομπής “Mega Καλημέρα”, με την Ελεονώρα Μελέτη να τονίζει πως ήταν ντόμπρο και αντρίκειο αυτό που έκανε ο ηθοποιός.

Τα σχόλια για τη συγγνώμη του Συσσοβίτη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα”

«Και ναι, αυτές οι συμπεριφορές θα πρέπει, όμως, και να επιβραβεύονται. Το να βγαίνεις και να ζητάς συγγνώμη για μια παρεξήγηση που έχει προκληθεί χωρίς πρόθεση σαφώς, από μια λανθασμένη πρόταση, εγώ το θεωρώ εξαιρετικό και μπράβο. Γιατί μια συγγνώμη, ένα σ’ αγαπώ, ένα παρακαλώ, ένα ευχαριστώ, στις μέρες που ζούμε, μόνο καλό κάνει», είπε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

Ο Κώστας Τσουρός τόνισε από την πλευρά του: «Είναι προς τιμήν του που είπε ότι “κι εγώ σήμερα που το άκουσα κατάλαβα γιατί δημιουργήθηκε όλη αυτή η σύγχυση”. Σπάνια βλέπουμε ανθρώπους, οι οποίοι βγαίνουν για μια παρανόηση να λένε συγγνώμη».

Η Ελεονώρα Μελέτη είπε επίσης: «Το θεωρώ ντόμπρο, τίμιο και αντρίκειο».

Η συγγνώμη του Συσσοβίτη

«Κοιτώντας το κι εγώ σήμερα καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Να ζητήσω συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική. Επίσης, ζητώ συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκε η δική μου πρόθεση και η δική μου δήλωση. Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο γυναικείο φύλο, έχω μεγάλη αδυναμία. Κανένας άνδρας, γυναίκα, παιδί δεν πρέπει να χαίρει μιας προσβλητικής, κακοποιητικής και εγκληματικής συμπεριφοράς.

Άρα το θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα της βίας, είτε είναι ψυχολογική είτε είναι σωματική, από μένα βγαίνει από την κουβέντα. Όλοι μας προκαλούμε συνειδητά ή ασυνείδητα, και οι άνδρες και οι γυναίκες, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αλλά δεν ήταν κακή η πρόθεσή μου και η τοποθέτησή μου απέναντι στο γυναικείο φύλο. Αυτό είναι βασικό για μένα», είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Κλείνοντας, ο Αλέκος Συσσοβίτης είπε: «Δημιουργήθηκε παρεξήγηση καθαρή χθες και ώρα είναι να λυθεί. Προς Θεού, αν είναι δυνατόν, να τίθεμαι εγώ απέναντι στη βία και δη στη γυναίκα. Έχω μεγαλώσει με τέτοια ευαισθησία στο γυναικείο φύλο που δεν μου περνάει καν από το νου».