«Τα έχουν μπερδέψει» - Οι δηλώσεις του Κούγια για τη διαγραφή Λιγνάδη από το ΣΕΗ

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ εξηγεί

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Τα έχουν μπερδέψει» - Οι δηλώσεις του Κούγια για τη διαγραφή Λιγνάδη από το ΣΕΗ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης διεγράφη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με το οποίο ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας δεν συμφωνεί και δε το βρίσκει σύννομο (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης Λιγνάδη). Σχετικές δηλώσεις παραχώρησε στην κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης 1/6.

Οι δηλώσεις του Κούγια για τη διαγραφή Λιγνάδη

Την ώρα που συνεχίζεται η δίκη, ο δικηγόρος του επεσήμανε για τη διαγραφή Λιγνάδη: «Τα έχουν μπερδέψει. Ουσιαστικά δεν διεγράφη ποτέ. Δημοσιοποιούσαν ότι διεγράφη, αλλά για να διαγραφεί κάποιος σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου πρέπει πρώτα να κληθεί σε απολογία και στη συνέχεια να αποφασίσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας εξήγησε πώς πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. «Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να λέει ό,τι τον βολεύει, ας διαβάσει πώς είναι το καταστατικό και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν κι αν κάποιος νομίζει ότι έχει θιγεί να πάει στη δικαιοσύνη. Επίσης, η διαγραφή του αν δε γινόταν δια μέσου αυτής της μεθόδου, αυτές τις ημέρες θα διαγραφόταν έτσι κι αλλιώς διότι ο κ. Λιγνάδης είχε να πληρώσει 12 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο κ. Μπιμπίλας επεσήμανε, επίσης, ότι δεν έχει κανένα μίσος για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η νέα κατάθεση "φωτιά" για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Οι εξελίξεις στην δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς καθώς ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια όπου τον "καίνε" για τα καλά. Να τονίσουμε πως ο ίδιος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για βιασμούς τριών ανηλίκων ανδρών και ενός ενήλικα.

Ωστόσο, μια νέα κατάθεση "φωτιά" ήρθε για να φέρει τα πάνω κάτω το πρωί της Παρασκευής (27/5) καθώς μάρτυρας η οποία διατηρούσε για ένα διάστημα ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος της είχε παραδεχθεί ότι διατηρούσε σχέσεις με ανήλικα αγόρια, ενώ και η ίδια, όπως είπε, τον είχε συναντήσει στην Πάρο με έναν νεαρό ηλικίας 16 ετών.

Αρχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας είπε πως γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο το 2000 στην Πάτρα και διέκοψε κάθε επαφή μαζί του το 2016. Η γνωριμία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη έγινε, όπως ανέφερε, σε παράσταση και έκτοτε η ίδια διατήρησε φιλική σχέση μαζί του καθώς και εκείνη ενδιαφέρονταν για το θέατρο. Η μάρτυρας τόνισε πως αργότερα, το 2004, η σχέση της με τον Δημήτρη Λιγνάδη εξελίχθηκε σε ερωτική.

«Το 2004 ήρθε στη Πάρο με ένα αγόρι, ήμουν εκεί με την οικογένειά μου, υπήρξε διένεξη. Πέρασε ένας χρόνος, ξαναήρθαμε σε επαφή. Πιεζόμουν από την συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός. Μετά σταματήσαμε να μιλάμε μέχρι το 2016 μου ξαναζήτησε επαφή, όμως του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια».