«Τα είδα όλα, έπαθα...» - Ο Πάνος Σταθακόπουλος εξομολογείται για την ψυχική υγεία του

«Είμαι πολύ καλύτερα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Τα είδα όλα, έπαθα...» - Ο Πάνος Σταθακόπουλος εξομολογείται για την ψυχική υγεία του

Ο Πάνος Σταθακόπουλος βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του STAR, Breakfast at Star, το πρωί της Πέμπτης 2/6, με αφορμή την σειρά Συμπέθεροι από τα Τίρανα στην οποία πρωταγωνιστούσε αυτό το διάστημα και η οποία τελείωσε με κλίμα βαθιάς συγκίνησης, αλλά και την παράσταση στην οποία παίζει με τον ίδιο τίτλο.

Ο ηθοποιός, όμως, μίλησε περισσότερο για την εμπειρία του με τον κορωνοϊό κατά το ξεκίνημά του και για το πως βίωσε τις καραντίνες. Στο ξέσπασμα της πανδημίας ο ίδιος ήταν πολύ τρομαγμένος, καθώς ο τρόπος που έκλεισαν τα θέατρα και τα πάντα βρέθηκαν σε μία αδράνεια, έδινε την εικόνα πως πρόκειται για κάτι που θα καταστρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οι δηλώσεις του Πάνου Σταθακόπουλου για τον κορωνοϊό

Στην ερώτηση για το πως είναι αυτή τη στιγμή μετά τον covid, απάντησε: «Είμαι πολύ πολύ καλύτερα. Ο κορωνοϊός με βρήκε στο Εθνικό Θέατρο, σε μία καταπληκτική παράσταση, που προλάβαμε να κάνουμε μόνο πέντε παραστάσεις. Εκεί τα είδα όλα, έπαθα κατάθλιψη, φοβήθηκα πάρα πολύ, δηλαδή έβλεπα αυτές τις εικόνες και λέω "Χριστέ μου ήρθε η συντέλεια του κόσμου"», είπε χαρακτηριστικά.

«Γλίτωσα από βέβαιο θάνατο»

Ο Πάνος Σταθακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και μίλησε για τα ατυχήματα που παραλίγο να του στερήσουν τη ζωή, αλλά και για την πίστη του στον Θεό. Λίγο καιρό νωρίτερα, είχε μιλησει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις δυσκολίες στη ζωή του γενικότερα και τα επαγγέλματα που χρειάστηκε να κάνει.

Ο ηθοποιός ανέφερε πως από τη στιγμή που επιβίωσε και από τα δύο σοβαρά τροχαία που έζησε, βλέπει τη ζωή με διαφορετικό μάτι και προσπαθεί να απολαβάνει την κάθε στιγμή, ενώ δεν αποκλείει το να γίνει ιερέας κάποια στιγμή στο μέλλον.

Θα ήθελα να αναφερθούμε στην πίστη σας στον Θεό και σε δύο θαύματα που βιώσατε, καθώς είχατε σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Θα μας αναφέρετε τι είχε συμβεί, αλλά και για την προστάτιδά σας, την αγία Μαρίνα;

Όντως δύο φορές γλίτωσα από βέβαιο θάνατο. Η μία ήταν στην εθνική όπου, χωρίς να καταλάβω πώς και γιατί, τούμπαρε τρεις φορές το αμάξι και βγήκα χωρίς αμυχή, και η άλλη ήταν σε περιοδεία με το Εθνικό Θέατρο, όπου ήμουν στο αυτοκίνητο με άλλους τρεις συναδέλφους και από θαύμα δεν πέσαμε σε μια μεγάλη χαράδρα. Ηταν 17 Ιουλίου, ανήμερα της αγίας Μαρίνας!

Έχετε έρθει αντιμέτωπος με τον θάνατο. Σας φοβίζει;

Η ζωή είναι δώρο και σαν δώρο τη χαίρομαι και την απολαμβάνω όσο καλύτερα μπορώ. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε το μόνο σίγουρο και το μόνο δεδομένο είναι ο θάνατος. Ως εκ τούτου, ως ρεαλιστής ξέρω ότι θα έρθει και εύχομαι να αργήσει. Όμως, αν τύχει για κάποιον λόγο να επέλθει το μοιραίο, δεν με φοβίζει. Το μόνο που με φοβίζει και με τρομάζει είναι να μου συμβεί κάτι άσχημο που θα με καθηλώσει σε ένα κρεβάτι να πονάω και να υποφέρω, με τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει βελτίωση. Με μια λέξη, με φοβίζει η ανημποριά.

Έχει περάσει από το μυαλό σας έπειτα από χρόνια να ασχοληθείτε ενεργά με την Εκκλησία ως ιερέας;

Ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου… Εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός και αυτό υπηρετώ. Έχω όμως πολλούς γνωστούς ιερείς και ιερομόναχους που κάνω παρέα. Έμαθα μάλιστα πρόσφατα ότι ένας 85χρονος χειροτονήθηκε διάκος γιατί το ήθελε από μικρός. Ο ιερομόναχος Αναστάσιος, με τον οποίο βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα, πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα φορέσω τα ράσα και, επειδή είμαι αναγνωρίσιμος, κοινωνικός και χαμογελαστός, θα βοηθήσω πολύ κόσμο. Οπότε, ενώ εγώ λέω πως δεν θα ασχοληθώ ενεργά με την Εκκλησία ως ιερέας, έρχονται οι ιεράρχες και οι ιερομόναχοι που πιστεύουν το αντίθετο… Τι να πω… Ποτέ μη λες ποτέ…

Πάνος Σταθακόπουλος

Πρωταγωνιστείτε, στην παράσταση «Αρκάς», στον Ελληνικό Κόσμο. Οι εντυπώσεις σας μέχρι σήμερα;

Σε αυτή την παράσταση πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Αρκάς… Από την πρεμιέρα μέχρι σήμερα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι θεατές είναι από παιδιά εφτά χρονών, έφηβοι, ενήλικες, μέχρι και άτομα πολύ μεγάλης ηλικίας. Το θέατρο είναι γεμάτο και αυτό δείχνει τη δύναμη που έχει η διαχρονική πένα του Αρκά.