«Έχασα μία δουλειά...» - Η Μαριάννα Πολυχρονίδη εξομολογείται για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί

Απάντησε και στην ερώτηση "γιατί τώρα;"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έχασα μία δουλειά...» - Η Μαριάννα Πολυχρονίδη εξομολογείται για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, το πρωί της Πέμπτης 2/6, και ρωτήθηκε για την απόφασή της να αποκαλύψει την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί παλιότερα από άνθρωπο του χώρου των τεχνών, συμπληρώνοντας την αλυσίδα του MeToo, μαζί με τον Χάρη Ρώμα και τις συγκλονιστικές δηλώσεις του.

Η δημοσιογράφος έκανε την κλασική ερώτηση του "γιατί τώρα;" και η ίδια εξήγησε πως αυτό, πρώτον, δεν είναι ωραίο, αλλά και, δεύτερον, πως οι γυναίκες μιλούσαν από παλιά για όσα τους συνέβαιναν, αλλά δεν άκουγε κανείς, καθώς η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Πολυχρονίδη για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί

«Όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Ότι υπήρχαν γυναίκες, που και τότε που βίωσαν πράγματα, βγήκαν και τα είπαν και δεν τους έδωσε κανένας σημασία και, μάλιστα, ίσως και κάποιοι να τις κοιτούσαν με μισό μάτι και να τις παιρνούσαν για μισότρελες. Το να γυρνάμε αυτή την ερώτηση πίσω, δεν είναι ωραίο, γιατί η κοινωνία δεν ήταν ώριμη», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε λέγοντας ποιο ήταν το κόστος στην αντίδρασή της: «Έχασα μια δουλειά την οποία την είχα κλείσει 2-3 μήνες πριν, οπότε έπαψα να ψάχνω για τον επόμενο χειμώνα και την έχασα».

Άλλος ένας διάσημος που μίλησε για το βίωμά του είναι και ο Κώστας Φραγκολιάς

Ο Κώστας Φραγκολιάς παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και την δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μεταξύ άλλων το μοντέλο μίλησε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που βίωσε στο παρελθόν. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι του καλλιτεχνικού και τηλεοπτικού χώρου βρίσκουν το θάρρος σιγά σιγά και μιλάνε για αυτό, μετά τις καταγγελίες σε Λιγνάδη και Φιλιππίδη (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Φιλιππίδη).

Σου έχει συμβεί να βιώσεις σεξουαλική παρενόχληση στους επαγγελματικούς χώρους που κινείσαι;

Δύο φορές. Μια στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό στο χώρο του μόντελινγκ. Στη μία περίπτωση που έγινε στην Ελλάδα σε ένα κάστινγκ με γνωστό σχεδιαστή, το έκοψα αμέσως. Στην άλλη περίπτωση στο εξωτερικό, το απέφυγα με έξυπνο τρόπο. Κι αυτό γιατί ήμασταν σε χώρο με κόσμο -σ’ ένα κλαμπ- και δεν μπορούσα να τον αποφύγω πολύ εύκολα. Με σόκαρε η επιμονή του συγκεκριμένου ανθρώπου. Μιλάμε για μεγάλο σχεδιαστή μόδας. Όταν γνωριστήκαμε, μας σύστησαν και του είπα το όνομά μου. Όταν τελείωσε η βραδιά κι ήθελα να γυρίσω σπίτι μου, μου ζήτησε να πάω στο δικό του! Μου είπε: «Θέλεις να κάνεις την επόμενη καμπάνια μου; Να έρθεις στο σόου;» «Όχι» του απάντησα. «Δεν θέλω τίποτα από αυτά. Πες μου ποιο είναι το όνομά μου;» Δεν με θυμόταν καν… Έτσι πήρα το αίμα μου πίσω γιατί ντράπηκε κι απομακρύνθηκε, αφού πρώτα μου ζήτησε συγγνώμη.