«Ένα πρωί ξυπνήσαμε φτωχοί...» - Ο Άγγελος Παπαδημητρίου σοκάρει με την οικονομική καταστροφή της οικογένειάς του

«Είχα ρούχα, ταξίδια κι αυτοκίνητα...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ένα πρωί ξυπνήσαμε φτωχοί...» - Ο Άγγελος Παπαδημητρίου σοκάρει με την οικονομική καταστροφή της οικογένειάς του

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου βρέθηκε καλεσμένος την Πέμπτη 2/6 στην εκπομπή ''Στούντιο 4'' και μεταξύ των δηλώσεων που έκανε μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις όμορφες αναμνήσεις, που έχει να θυμάται αλλά και την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του.

Η αλήθεια είναι πως μέσα από τις περιγραφές του αντιλαμβάνεται κανείς πως τα δύο εργοστάσια, που είχαν στην κατοχή τους ήταν μια πολύ καλή πηγή εσόδων και ήταν καθώς από εκεί προέρχονταν όλες οι ανέσεις, που έβλεπε με τα τότε παιδικά του μάτια. Στη συνέχεια όμως, πολύ πριν γίνει γνωστός ηθοποιός και δει τις δυσκολίες του επαγγέλματος εν μια νυκτί η περιούσια τους χάθηκε.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Παπαδημητρίου για την οικονομική κατάσταση των γονιών του

«Ήμασταν Έλληνες εύποροι. Είχα ρούχα καλύτερα, ταξίδια κι αυτοκίνητα… Όταν γνώρισα πραγματικά πλούσιους, λέω Θεέ μου είμαστε φτωχοί. Ήμασταν σε μικρόκοσμο και νόμιζα πως ήμασταν σαν Μπάκιγχαμ και πρίγκιπες. Είδα μετά την αγριότητα του χρήματος.

Όσο ανεβαίνεις τόσο βυθίζεσαι. Είχα φίλους που δεν τους βγήκε σε καλό κι η ζωή τους πιέστηκε από αυτό» ανέφερε ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

«Οι γονείς μου δεν επηρεάστηκαν από αυτό και σε μια στιγμή τα έχασαν όλα. Οι επιχειρήσεις αυτά έχουν. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι σταθερά, όπως στην Γαλλία, που έχουν παράδοση πολλές γενιές. Μπορείς να φτωχύνεις ή πλουτίσεις σε ένα απόγευμα. Στην Ελλάδα προσφέρεται αυτό. Δεν έχει ένα γερό περιουσιακό υπόβαθρο.

Ξαφνικά ένα πρωί ξυπνήσαμε φτωχοί. Το περίμενα. Ήμουν τότε 15. Ήξερα ότι αυτό που ζούμε είναι πλαστό. Έβλεπα ότι δεν έχει σάρκα κι οστά αυτή η εξουσία»

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου (γενν. 1952, Κιάτο) είναι ηθοποιός, τραγουδιστής και εικαστικός με πολύπλευρη παρουσία στις τέχνες. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις, τόσο στο θέατρο πρόζας όσο και στο μουσικό θέατρο. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Δωδέκατη Νύχτα του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ν. Χουρμουζιάδη στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης (1995), Στησιχόρου και Πιπίνου Γωνία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Ν. Αρμάου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (1996), Νεφέλες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Α. Βουτσινά στην Επίδαυρο (1998), Οπερέτα του Βιτόλ Γκόμπροβιτς σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη στο Κ.Θ.Β.Ε. (2005).

Οι Απάχηδες των Αθηνών του Ν. Χατζηαποστόλου (2008) και Το Μικρόβιο του Έρωτα του Κ. Γιαννίδη (2009) στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Ι. Σιδέρη και Σ. Σπυράτου – Λ. Λιάβα αντίστοιχα, Σιρανό ντε Μπερζεράκ του Ε. Ροστάν σε σκηνοθεσία Ν. Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο (2010).

Άγγελος Παπαδημητρίου

Το ρεπερτόριό του ως τραγουδιστή περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από την ελληνική οπερέτα και το ελαφρό τραγούδι. Έχει επίσης λάβει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές και παραγωγές. Ως εικαστικός έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Νέες Μορφές στην Αθήνα (1993-2008), ενώ η πιο πρόσφατη έκθεσή του Castrato (2010) παρουσιάστηκε στην γκαλερί The Breeder, επίσης στην Αθήνα.

Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων στην έκθεση Apperto 93 στην 45η Μπιενάλε της Βενετίας (1993) και στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο Heaven (2009). Το 2010, έλαβε διάκριση από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (AICA).