«Στα 40 μου είχα μια τραυματική εμπειρία! Έπαθα...» - Συγκλονίζει η Ελένη Κοκκίδου

Η σοβαρή περιπέτεια υγεία που πέρασε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Στα 40 μου είχα μια τραυματική εμπειρία! Έπαθα...» - Συγκλονίζει η Ελένη Κοκκίδου

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο 7 Μέρες Tv και στην Μαρία Ανδρέου παραχώρησε πρόσφατα η Ελένη Κοκκίδου, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων και για τη σοβαρή περιπέτεια που είχε περάσει με την υγεία της.

Η περιπέτεια που πέρασε η Ελένη Κοκκίδου με την υγεία της

Πώς περάσατε στην πανδημία;

Ήμουν από τους προνομιούχους. Δύο μήνες έμεινα μέσα στο σπίτι μου στην πρώτη καραντίνα και για εμένα αυτό ήταν πολύ περίεργο έως κι ανακουφιστικό. Μετά από πολύ καιρό ξεκουράστηκα, έπεσαν οι ρυθμοί μου, έκανα την καραντίνα χωρίς άγχος. Δεύτερη καραντίνα δεν έζησα, γιατί οι τηλεοπτικές σειρές και τα γυρίσματα δεν σταμάτησαν. Αυτό σου έδινε μια ελευθερία αλλά πλέον όταν άκουγες για τόσους νεκρούς καθημερινά, για χιλιάδες κρούσματα, η ψυχολογία σου ήταν άσχημη.

Όλο αυτό μου επανέφερε μνήμες από μια τραυματική εμπειρία που είχα στα 40 μου, όταν είχα πάθει βαριά πνευμονία. Ξύπνησα τότε στην εντατική, χωρίς να έχω καταλάβει πότε έγινε, ούτε πως έφτασα εκεί. Ευτυχώς, ήταν σχεδόν πλήρης η ίασή μου. Γενικώς όλο αυτό που βιώσαμε ήταν πολύ μεγάλο σοκ από όπου και να το πάρεις. Δεν περάσαμε μια ευτυχισμένη περίοδο. Για αυτό ευγνωμονώ τον Θεό για τη «Μουρμούρα». Το ότι πήγαινα στη δουλειά μου μαζί με κάτι βόλτες στη φύση, ήταν η διέξοδός μου.

Η περιπέτεια που πέρασε η Ελένη Κοκκίδου με την υγεία της 

"Αυτά τα κιλά για εμένα ήταν θέμα ψυχικού βάρους"

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/12) η Ελένη Κοκκίδου, η αγαπημένη Βουλίτσα από τη σειρά του ALPHA "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα". Μάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά έμειναν άναυδοι με την εμφάνισή της.

Η γνωστή ηθοποιός εμφανίστηκε πιο ανανεωμένη από ποτέ μιας και όπως αποκάλυψε έχει χάσει 36 κιλά!

«Eίναι μία απόφαση ζωής! Έκανα πολλές δίαιτες στη ζωή μου. Τα τελευταία 10 χρόνια ήμουν υπέρβαρη... Λόγω θανάτων… η ζωή με οδήγησε να καταφύγω στο φαγητό και είχα μία συναισθηματική σχέση με το φαγητό, ήταν το αποκούμπι μου και ήρθε η ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος και δεν τα χρειαζόμουν αυτά τα κιλά! Η συναισθηματική αυτή σχέση κόβεται δύσκολα…

Πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει στην ψυχή και στο κεφάλι σου, είναι πολύ σημαντικό… Αυτό που ξέρω είναι ότι έως το τέλος της ζωής μου θα έχω αυτόν τον φόβο μην ξαναπάρω αυτά τα κιλά… Αυτά τα κιλά για εμένα δεν ήταν θέμα εμφάνισης, αλλά ψυχικού βάρους που κουβαλούσα και αυτό ήθελα να πετάξω από πάνω μου. Ήταν θέμα εσωτερικής διαδικασίας και όχι εξωτερικής.

Έπαθα στα 40 μου βαριά νεκρωτική πνευμονία. Με περίμεναν να πεθάνω, αλλά τους την έκανα. Εγώ ξύπνησα στην εντατική, δεν κατάλαβα τι έγινε. Έχασα τις αισθήσεις μου από τη μια μέρα στην άλλη. Το μικρόβιο αυτό κυκλοφορούσε στον οργανισμό με τεράστια ταχύτητα. Είχα οργανισμό γέρου, δεν είχα ανοσοποιητικό γι’ αυτό και έγινε αυτό. Υπολόγισαν ότι ήταν ή σταφυλόκοκκος ή στρεπτόκοκκος κι επειδή έπεσαν πάνω μου με κοκτέιλ αντιβιοτικών, δεν μπόρεσαν να βρουν τι από τα δύο ήτανΠερίμεναν ότι θα πεθάνω γιατί είχαν γεμίσει πύον και οι δύο μου πνεύμονες. Όταν άρχισα να συνέρχομαι περίμεναν ότι όλη μου τη ζωή θα έκανα εγχειρήσεις με αποστήματα που θα είχαν μείνει. Τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Ήταν σχεδόν πλήρης ίαση, έχω ένα μικρό κομμάτι στον πνεύμονα το οποίο είναι νεκρό».