«Είναι σαν να είμαι ο άρχοντας του MeToo» - Ο Βασίλης Θωμόπουλος ''απασφαλίζει'' για τη σχέση του με τον Φιλιππίδη

Η άκρως αφοπλιστική συνέντευξη του καταξιωμένου σκηνοθέτη

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Είναι σαν να είμαι ο άρχοντας του MeToo» - Ο Βασίλης Θωμόπουλος ''απασφαλίζει'' για τη σχέση του με τον Φιλιππίδη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος παραχώρησε μια σπάνια και αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Open Weekend» και την Πένυ Καβέτσου. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, τον οποίο έχουμε δει να παίζει και μικρούς αλλά ωραίους ρόλους στις σειρές που σκηνοθετεί, μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κίνημα MeToo αλλά και τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά το πρόσφατο επεισόδιο που συνέβη στο δικαστήριο μεταξύ Νίνου και Δροσάκη. Μάλιστα, τόνισε ότι ήταν τυχερός που είχε δουλέψει με τον ηθοποιό, που κατηγορείται για παρενόχλησης και σκηνικά βίας.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Θωμόπουλου

«Το κίνημα MeToo θέριεψε ακριβώς τη στιγμή που τα θέατρα ήταν κλειστά. Αν υπήρχε περίπτωση κάποιος να καταγγείλει κάποιο περιστατικό πριν, θα είχε αποτέλεσμα να χάσεις τη δουλειά σου. Υπάρχουν εντάσεις στη δουλειά και εγώ είμαι ένας άνθρωπος φωνακλάς, γκρινιάρης, γρουσούζης. Μπορεί πολλές φορές να έχω φέρει και εγώ ανθρώπους σε δύσκολη θέση γιατί κάποιες στιγμές μπορεί να ξεπερνάς τα όρια.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήμασταν συμμαθητές στο Ωδείο Αθηνών, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που δούλεψα μαζί του. Δεν ξαναδουλέψαμε και δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε μου είπε ότι έσβησε το τηλέφωνο μου. Ήταν ένας έντονος άνθρωπος. Το έντονος άνθρωπος από την κακοποιητική συμπεριφορά είναι άλλο πράγμα» ανέφερε αρχικά ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Είμαι συναισθηματικά δεμένος με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους γιατί περάσαμε μαζί κάθε βράδυ τις τελευταίες στιγμές του Σάκη Μπουλά. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές. Είδα έναν συναισθηματικό άνθρωπο που δεν πιστεύω ότι λέει μπούρδες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης, αυτό δεν είναι κάτι που το πετάς, το προστατεύεις. Το να έχετε έρθει στα χέρια σε κάποια πρόβα, τα ζυγίζεις. Οι σχέσεις έχουν πολλά» τόνισε επίσης ο Βασίλης Θωμόπουλος.

«Ήταν σοκαριστικό όταν είδα τον Πέτρο Φιλιππίδη με χειροπέδες. Στεναχωριέμαι όμως και για τα θύματα του βιασμού γιατί γνωριζόμαστε προσωπικά. Τα παιδιά αυτά πέρασαν πολύ δύσκολα. Με την Έλενα Αθανασοπούλου έχω δουλέψει. Όταν έγινε η καταγγελία με πήρε ο κόσμος γιατί νόμιζε πως ήμουν εγώ. Με πλήγωσε αυτό.

Κάθε παιδί που έρχεται να με δει στη δουλειά πιστεύει ότι θα έρθει και θα δει τον σάτυρο. Βλέπω τον φόβο στα μάτια των παιδιών που έρχονται να με συναντήσουν λόγω του Φιλιππίδη και του Χαϊκάλη. Είναι σαν να είμαι ο άρχοντας του MeToo» κατέληξε ο σκηνοθέτης.

Για το Φιλιππίδη έχει εκφράσει την άποψή του και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, το πρωί της Πέμπτης 26/5, και με αφορμή τα περιστατικά βίας που αποκαλύπτονται καθημερινά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο ίδιος εξέφρασε την άποψή του για όσα συμβαίνουν στον χώρο της υποκριτικής, καθώς και για τους συγκεκριμένους ηθοποιούς.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως κάποια άτομα θεωρούν ότι έχουν υπερβολική δύναμη και εξουσία και μπορούν να κάνουν ό,τι επιθυμούν χωρίς επιπτώσεις, όμως κάποιος πρέπει να βρεθεί μπροστά τους και να τους σταματήσει. Για τις υποθέσεις των κατηγορουμένων, εξήγησε πως όσο κι αν είναι στενάχωρο, εάν αποδειχθεί πως φταίνε πραγματικά, θα τους αξίζει η τιμωρία.

«Να μην πέφτουμε στο μπουνίδι για να πείσουμε κάποιον για κάτι, δεν είναι ωραίο πράγμα αυτό, αλλά μερικές φορές δεν σε αφήνουν και να αγιάσεις. Έχουν ξεσαλώσει μερικοί άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι ημίθεοι ή θεοί και εκεί θέλει ένα φρένο», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Στεναχωριέμαι, αλλά πρυτανεύει η τιμωρία. Να τιμωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι, εφόσον τα κάνανε όλα αυτά και αποδειχθούν στο δικαστήριο, ώστε να μην μπορούν κι άλλοι να κάνουν τον καμπόσο σε αδύναμους ανθρώπους».