Νίκος Σεργιανόπουλος: Συμπληρώνονται 14 χρόνια από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού

Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς θανάτους στο χώρο της showbiz

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Νίκος Σεργιανόπουλος: Συμπληρώνονται 14 χρόνια από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού

Σαν σήμερα, 14 χρόνια πριν, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σεργιανόπουλος, δολοφονημένος με 21 μαχαιριές. Το έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο με αποτέλεσμα να απασχολήσει για τουλάχιστον δύο μήνες τα μέσα ενημέρωσης, Η εκπομπή Τι λες Τώρα έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στον ηθοποιό, που σαν σήμερα βρήκε τραγικό τέλος.

Ο χαρισματικός καλλιτέχνης, ο εσωστρεφής Νίκος, ο φίλος, ο συνάδερφος, όλα όσα ήταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος για τους συναδέρφους τους και τους δικούς του ανθρώπους. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε απασχολήσει καθόλου τα φώτα της δημοσιότητας.

14 χρόνια από την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε τη Πέμπτη 4 Ιουνίου του 2008 δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι, φέροντας στο σώμα του 21 μαχαιριές. Μετά από δύο μήνες, και τη λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων από το σπίτι συνελήφθη ένας 30χρονος άντρας, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας πως ο ηθοποιός του επιτέθηκε σεξουαλικά ενώ ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σχεδόν 1.5 χρόνο μετά, έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του ηθοποιού και ακολούθησε ο σύζυγος της αδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τη σειράς «Δύο Ξένοι», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο καθηγητής Μαρκοράς με την παρουσιάστρια Μαρίνα Κουντουράτου ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρια της εποχής.

Η συμπρωταγωνίστριά του, Εβελίνα Παπούλια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως αντιμετώπισε τον χαμό του με «σιωπή, γιατί δεν της άρεσε να ακούει να μιλάνε όλοι για τον Νίκο». Όλοι οι συνάδελφοι και φίλοι του είχαν συγκλονιστεί και μιλούσαν με τα πιο συγκινητικά λόγια για εκείνον και χρόνια μετά.

Η αποκάλυψη της Εβελίνας Παπούλια για το reunion της σειράς Δύο Ξένοι

Λίγο μετά τις δηλώσεις της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου, η Εβελίνα Παπούλια έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Gala και μεταξύ άλλων μίλησε για την τραγική απώλεια του Νίκου Σεργιανόπουλου και τις συζητήσεις που είχαν γίνει για το remake της σειράς «Δύο Ξένοι».

«Όντως είχαν γίνει συζητήσεις. Απλά θυμάμαι ότι μας είχαν ζητήσει να κάνουμε μια φωτογράφιση όλο το καστ κι είπα «εμένα ο Νίκος ήταν το ταίρι μου». Και το θεώρησα περίεργο να το κάνω γιατί όταν επιχειρείς ένα reunion δεν μπορεί να λείπει ο Πρίγκιπας. Γιατί αυτό ήταν ο Νίκος, Πρίγκιπας. Και όταν έφυγε τόσο βίαια, ήταν μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου. Ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη κι αγωνιούσα πότε θα ξυπνήσω.

Ένιωθα πως αν μιλούσα τότε, θα τον πρόδιδα. Δεν θα ήμουν εγώ καλά με την ψυχή μου. Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω μόνο για τον εαυτό μου. Για το πως ένιωθα εγώ.», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.