Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Φέρνει καλοτυχία: Το φυτό που έχει η Ιωάννα Τούνη τόσο στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα

Πόσο κοστίζει

Φέρνει καλοτυχία: Το φυτό που έχει η Ιωάννα Τούνη τόσο στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα
News 06.06.2022 11:13
Από Youweekly Team

Παρά το γεγονός πως αγόρασε κι έφτιαξε μια τρελή σπιταρόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Ιωάννα Τούνη νοίκιασε κι ένα ταπεινό #NOT σπίτι στην Αθήνα για να μένει με τον σύντροφό της, Δημήτρη Αλεξάνδρου. (δείτε εδώ το ενοίκιο που πληρώνουν) Η ζωή της όλη πλέον ένα αεροπλάνο. Σαλόνικα πρέπει να βρίσκεται όσον αφορά τα επαγγελματικά της ενώ Αθήνα θέλει να είναι όσον αφορά τα προσωπικά της.

Το γούστο της εκρηκτικό σαν την προσωπικότητά της γι' αυτό κι έβαλε το χέρι της και στην διακόσμηση με μικρές πινελιές που όμως έκαναν την διαφορά. Μπορεί γενικά η κατάσταση που επικρατεί και στα δυο σπίτι να είναι μίνιμαλ αλλά αυτό που κάνει την διαφορά στους χώρους είναι η τοποθέτηση φυτών, η influencer άλλωστε έχει δηλώσει πολλές φορές πως έχει λατρεία με τα άνθη.

Όπως αποκάλυψε και στο home tour που έκανε στο κανάλι της στο Youtube τα φυτά της είναι όλα από συγκεκριμένη εταιρεία. Το Youweekly.gr επισκέφθηκε το site της εταιρίας αυτής και εντόπισε το φυτό που έχει αγαπήσει η Ιωάννα για την θετική ενέργεια και την καλοτυχία που φέρνει στον χώρο.

Λευκή στρελίτζια η επιλογή της Ιωάννας Τούνη

Η λευκή στρελίτζια είναι ένας γιγάντιος διακοσμητικός θάμνος με καταγωγή απο τη νότιο Αφρική. Ευδοκιμεί σε ζεστά και εύκρατα κλίματα ή ηλιόλουστους εσωτερικούς χώρους, όπου αν και μεγάλη σε μέγεθος δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, εξαιτίας της κατακόρυφης ανάπτυξής της. Τα μεγάλα οβάλ φύλλα της σε σχήμα φύλλων μπανανιάς, προσδίδουν ένα πλούσιο τροπικό λουκ σε κάθε χώρο που θα φυτευτούν, δημιουργώντας δροσερά κι εντυπωσιακά εφέ, ενώ τα εκπληκτικά λευκά της άνθη σαν κεφάλια πουλιού, κερδίζουν τα βλέμματα και στολίζουν τον καλοκαιρινό κήπο.

Ιωάννα Τούνη σπίτι φυτό

  • Μέγεθος - Το μέγεθος της λευκής στρελίτζιας είναι αρκετά μεγάλο καιτο φυτό μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 6 μέτρα σε ύψος.
  • Φύλλωμα - Τα τεράστια γκριζοπράσινα, γυαλιστερά της φύλλα ξεκινούν από έναν κεντρικό σαρκώδη κορμό και ξεδιπλώνονται φύρω από αυτόν σε σχήμα βεντάλιας. Κάθε ένα φύλλο είναι μεγάλο κι οβάλ, θυμίζοντας φύλλο μπανανιάς και μπορεί να γίνει μέχρι και 2 μέτρα μεγάλο.
  • Άνθη - Μόνο τα ώριμα φυτά που έχουν τουλάχιστον 2 μέτρα ύψος σε ανάπτυξη μπορούν να ανθίσουν, δίνοντας εντυπωσιακά, μεγάλα άνθη, σε σχήμα κεφαλιού πουλιού με λευκό χρώμα και πινελιές σκούρου μπλε.
  • Θέση - Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις ή σημεία με μερική σκιά και μπορεί να φυτευτεί είτε σε εσωτερικό φωτεινό χώρο, είτε στα ζεστά κλίματα, σε εξωτερικό, προστατευμένο από δυνατούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Πότισμα - Χρειάζεται μέτριο πότισμα κυρίως τη ζεστή περίοδο του έτους ενώ προς το χειμώνα το νερό που της δίνουμε καλό είναι να ελαχιστοποιείται.
  • Έδαφος - Ευδοκιμεί σε πολλούς τύπους εδαφών αρκεί να μπορούν να στραγγίζουν καλά.
  • Ανθεκτικότητα - Δεν αντέχει καθόλου στα άλατα, για αυτό χρειάζεται προσοχή στην ποιότητα του νερού με το οποίο ποτίζεται και σωστή επιλογή του λιπάσματος που προστίθεται. Από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί σε ένα μέρος μπορεί να αντέξει σε ελαφριά και σύντομη ξηρασία.
  • Συντήρηση/ Φροντίδα - Για να διατηρείται εντυπωσιακή η εμφάνισή της, καλό είναι να απομακρύνονται τα μαραμένα άνθη και φύλλα από το φυτό, αλλά και να σκουπίζονται απαλά τα φύλλα με ένα υγρό πανί, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη.
  • Είναι κατάλληλη για παρτέρια, μπορντούρες, φυτικούς φράκτες, άκρες τοίχων, κοντά σε πισίνες, βεράντες και γλάστρες ή ζαρντινιέρες, είτε μόνη της είτε φυτεμένη μαζικά σε συστάδες σε τροπικά αρχιτεκτονικά σχέδια.

Ιωάννα Τούνη  Αλεξάνδρου σπίτι αθήνα

Το κόστος που αναγράφεται στο συγκεκριμένο site είναι 240,00 ευρώ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φέρνει αγάπη, τύχη και πλούτο: Το φυτό που έχει η Ελένη Μενεγάκη σπίτι της από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της μέχρι και σήμερα

Όσα παίρνει η Τούνη για μια φωτογραφία πάνω κάτω: Οι μισθοί των ηθοποιών στις Άγριες Μέλισσες

Share