''Ο εντολέας μου Γιάννης Τράγκας δεν έχει τίποτα να φοβάται, θα...'' - Νέες εξελίξεις με την υπόθεση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Όσα δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος για τη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
 ''Ο εντολέας μου Γιάννης Τράγκας δεν έχει τίποτα να φοβάται, θα...'' - Νέες εξελίξεις με την υπόθεση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα 6/6 ο Νίκος Αγαπηνός, δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τη δέσμευση της περιουσίας του πατέρα Γιώργου Τράγκα, αλλά και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσει ο εντολέας του.

Υπενθυμίζεται πως ανακοινώθηκε πριν τρεις μέρες ότι μετά από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητας, δεσμεύτηκε ολόκληρη η περιουσία του εκλιπόντος δημοσιογράφου(διαβάστε αναλυτικά λεπτομέρειες εδώ).

Τι δήλωσε ο Νίκος Αγαπηνός εκ μέρους του Γιάννη Τράγκα

«Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με κανένα σκέλος της υποθέσεως. Δεν έχει τίποτα να φοβάται το μέρος που του αναλογεί από τη νόμιμη περιουσία με απολύτως νόμιμο τρόπο θα το διεκδικήσει και θα το λάβει. Καταλαβαίνουμε ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή την εικόνα της περιουσίας δεν την έχουμε».

«Έχουμε τη διαθήκη από το 2018 ωστόσο τότε ο Γιάννης Τράγκας δε συζούσε με τον πατέρα του. Τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται σε μια διαθήκη στο τέλος του 2021 μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν, να έχουν διαφοροποιηθεί. Είμαι απολύτως σίγουρος για τον εντολέα μου ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε κανένα σκέλος της υπόθεσης γιατί δεν είχε εμπλοκή σε κανένα θέμα του πατέρα του».

«Δεύτερον ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα, μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων δεν τελούσε σε γνώση μου, όμως είμαι βέβαιος πως όταν διεξαχθεί μια πραγματογνωμοσύνη, όπως πρέπει να γίνει θα υπάρξει ταυτόχρονα μια αποτίμηση του ενεργητικού της περιουσίας που θα είναι πραγματική, το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων δικαιολογείται, αν όχι όλο από τα επίσημα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα.

Τέλος απάντησε για το αν ανέμενε τη δέσμευση της περιουσίας του Τράγκα. Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο.

«Ούτε 150 ζωές δεν μας φτάνουν...» - Ξέσπασε ο Γιώργος Παπαδάκης για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

To θέμα της δέσμευσης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα θέλησε να σχολιάσει το πρωί της Δευτέρας (6/6) και ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, με τον παρουσιαστή να εξηγεί πως τα χρήματα αυτά δεν μπορεί κανείς να τα βγάλει με τον μισθό του ούτε σε 150 ζωές.

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε αναλυτικά για όλα όσα είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Τράγκας, και τόνισε πως τα χρήματα αυτά δεν γινόταν να δικαιολογηθούν στην εφορία.

«Πάνω από 100 εκατομμύρια, 17 ακίνητα σε εμπορικές και πλούσιες περιοχές του πλανήτη. Το μεγάλο ερωτηματικό πώς βρέθηκαν αυτά τα χρήματα. Εγώ τον Γιώργο Τράγκα, τον ήξερα και μάλιστα πολύ καλά. Ως συνάδελφο.

Δεν ήξερα δραστηριότητές του. Χρόνια ολόκληρα. Δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτήν την περιουσία, όσο και υψηλό μισθό να παίρνεις. Έτσι λοιπόν η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε όλη την περιουσία του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τι ράβδοι χρυσού βρέθηκαν και τι δεν βρέθηκαν. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 3 μήνες, μετά από ανώνυμη καταγγελία, και κατέληξε σε πόρισμα φωτιά.

Εδώ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, ότι μία τράπεζα που έχει ενσωματωθεί τώρα με μία άλλη τράπεζα έχει χαρίσει δάνεια ή ολόκληρο ως καταβληθέν ενώ δεν έχει καταβληθεί. Τώρα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα… Έχουν γίνει κυρίες και κύριοι. Δεν δικαιολογείται και από τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Είναι μία ιστορία που πραγματικά όλους μας εξέπληξε, όταν μάθαμε το ύψος της περιουσίας.

100 εκατομμύρια, σπίτια… Τι δυο ζωές, ούτε 150 ζωές δεν μας φτάνουν. Εδώ δημιουργείται κι ένα θέμα “Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”. Δεν είναι έτσι τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης.