Δεσμεύεται όλη η περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεσμεύεται όλη η περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Στην δέσμευση του συνόλου της περιουσίας (δείτε την εδώ) του Γιώργου Τράγκα προχωρά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Μετά από έρευνα που άρχισε τρεις μήνες πριν από το θάνατο του δημοσιογράφου, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, η Αρχή κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά που αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές.

Δεσμεύεται όλη η περιουσία του Γιώργου Τράγκα

-Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2.000 και μετά.

-Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις

-Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά, αφενός πως εκκινεί εισαγγελική έρευνα και αφετέρου πως οι κληρονόμοι του, δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά.

Δεσμεύεται όλη η περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Μήνυση στην σύζυγο και τους κληρονομους του Γιώργου Τράγκα - «Πρόκειται για κακούργημα»

Ο Πρόεδρος του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης προχώρησε σε μήνυση και αγωγή στη σύζυγο του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά αλλά και τους κληρονόμους του την ώρα που σημειώθηκε και μερικές ανατροπές με την διαθήκη του.

Ο ίδιος μίλησε το πρωί της Παρασκευής 4/2 στην εκπομπή Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως όταν αποχώρησε από το κτήριο όπου στεγαζόταν οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι», δεν του παραδόθηκαν ποτέ δύο προσωπικοί του υπολογιστές, ένα γραφείο, κάποια άλλα αντικείμενα και κάποια προσωπικά του έγγραφα.

«Αυτό είναι υπεξαίρεση προσωπικών και εταιρικών δεδομένων. Μάλιστα ο ένας υπολογιστής ήταν της εταιρίας μου και έχουν μέσα σημαντικά πράγματα από προσωπικές μου έρευνες. Γνώριζαν γι’ αυτό, τους είχα κάνει πολλές επισημάνσεις.

Μου είχαν πει ότι ως 31 του μηνός θα μου παραδοθούν, ωστόσο μετά έστειλα και εξώδικο». Όπως υποστηρίζει ο Πάρις Κουρτζίδης, αυτό πρόκειται για κακούργημα.