«Νομίζαμε ότι είχαμε ήδη πεθάνει» - Ρίγη συγκίνησης με τις δηλώσεις της Αλέξιας για την εισβολή στην Κύπρο

Απίστευτη θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Νομίζαμε ότι είχαμε ήδη πεθάνει» - Ρίγη συγκίνησης με τις δηλώσεις της Αλέξιας για την εισβολή στην Κύπρο

Μετά την Νίκη Παλληκαράκη, η αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA, Πάμε Δανάη, το πρωί της Δευτέρας 6/6 και μίλησε για την καριέρα της, αλλά και για την εισβολή στην Κύπρο, η οποία την στιγμάτισε για πάντα και κάθε φορά που αναφέρεται σε όσα έζησε, τα λόγια της προκαλούν ανατριχίλα.

Πιο συγκεκριμένα, η ερμηνεύτρια αποκάλυψε πως οι πρώτοι της δίσκοι ήταν και εκείνοι με την μεγαλύτερη επιτυχία, όμως υπήρχαν πράγματα με τα οποία ακόμα και σήμερα δεν την βρίσκουν σύμφωνη για τον τρόπο που έγιναν. Όσον αφορά την εμπειρία του πολέμου, ήταν απόλυτα τρομακτική, ενώ η επιστροφή της σε αυτά τα εδάφη ήταν άκρως συγκινητική.

Οι δηλώσεις της Αλέξιας για την εισβολή στην Κύπρο

«Οι πρώτοι μου τρεις δίσκοι που τους αγαπώ πάρα πολύ επισκίασαν την εξελικτική πορεία, είναι γεγονός. Γιατί η επιτυχία η μεγάλη… Ακόμα οι μουσικές ακούγονται, μου στέλνουν μηνύματα για τα τραγούδια, Τα κορίτσια ξενυχτάνε, το Έλα μια νύχτα, Άσπρο Μαύρο, το Δίλημμα… Βέβαια, υπάρχουν στίχοι μου με τους οποίους δεν συμφωνώ.

Η μουσική που επιλέγω να ερμηνεύω και να ανακαλύπτω με βοηθά να μην έχω διλήμματα. Με βοηθούν να ζω με ποιότητα οι μουσικές που επιλέγω. Έκανα πολλά πριν αποφασίσω να ακολουθήσω άλλους δρόμους. Δεν γύρισα την πλάτη μου στην Ελλάδα ή σε κάτι, απλά γύρισα την προσοχή μου προς μια κατεύθυνση άλλη που με καλούσε. Όταν δημιουργώ κάτι δεν σκέφτομαι να εντυπωσιάσω, αλλά να εκφράσω», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν έξι το πρωί όταν μας ξύπνησε η μητέρα μου και μας είπε ότι έχουμε πόλεμο. Νομίζαμε ότι είχαμε ήδη πεθάνει. Τρέχαμε να σωθούμε, ενώ μας βομβάρδιζαν τα αεροπλάνα», εξομολογήθηκε η Αλέξια για την εισβολή στην Κύπρο.

«Άρχισα να κλαίω ασταμάτητα. Ενώ πήγα με αυτοπεποίθηση, πήγα θυμωμένη, όταν άρχισα να πλησιάζω και να βλέπω την πόλη από μακριά… Είναι άδικο αυτό, όπως και κάθε πράξη βίας είναι άδικη», κατέληξε για την επίσκεψή της στην Αμμόχωστο.

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Αλέξια Βασιλείου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, στις 5 Φεβρουαρίου 1964 και είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός και ακτιβίστρια, με ιδιαίτερη σχέση προς την τζαζ μουσική, αλλά και γενικότερα με τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό, με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό της και με μεγάλες επιτυχίες στη δεκαετία του '80 και '90.

Συμμετείχε δύο φορές στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας την Κύπρο. Την πρώτη φορά, το 1981, εμφανίστηκε ως μέλος του συγκροτήματος Island και κατάφερε να κερδίσει την 6η θέση με το τραγούδι «Μόνικα» σε μουσική Δώρου Γεωργιάδη και στίχους Σταύρου Σιδερά.

Το 1982 πήγε για σπουδές τζαζ στη Βοστώνη στο Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλεϊ, από το οποίο και αποφοίτησε το 1985. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ήταν μέλος της Γκόσπελ Χορωδίας, ενώ κατά τη διάρκεια του τελευταίου της έτους, προτάθηκε από το πανεπιστήμιο και συμμετείχε σε δύο συναυλίες του Τσικ Κορία μαζί με την Γκέιλ Μοράν ως η κύρια τραγουδίστρια, ερμηνεύοντας το 15λεπτο μουσικό έργο του "Hello Brazil".

Αργότερα, μετακομίζει στην Νέα Υόρκη και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά γκρουπ κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις. Είναι ενεργό μέλος 5 συγκροτημάτων και τραγουδάει σε τζαζ κουαρτέτα, αλλά και σε ποπ και ροκ μπάντες. Σταδιακά, γίνεται η κύρια φωνή σε τέσσερα τζαζ και φιούζιον συγκροτήματα. Ένα από αυτά ήταν οι Axiom.

Μαζί με τα συγκροτήματά της, η Αλέξια εμφανίζεται στην περιοχή του Μανχάταν και συνεργάζεται με μπάντες του Φρέντι Τζάκσον και της Ρομπέρτα Φλακ. Την ίδια περίοδο, σε μια από τις συναυλίες της στο club «Jason’s» στο Μανχάταν, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Λάιονελ Χάμπτον και τον Γουέιν Σόρτερ.

Το πρώτο της single στην Αμερική «I Am Siam» (CBS) ανέβηκε στα charts Top 100 της Αμερικής, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες.