«Σκέφτομαι πως δεν θα το πει ο Μήτσος και παγώνω» - Οι συγκινητικές δηλώσεις του Πασχαλίδη για τον Μητροπάνο

«Μου λείπει...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Σκέφτομαι πως δεν θα το πει ο Μήτσος και παγώνω» - Οι συγκινητικές δηλώσεις του Πασχαλίδη για τον Μητροπάνο

Ο Μίλτος Πασχαλίδης παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εφημερίδα Real Life, όπου μίλησε για τις συνεργασίες που έχει πραγματοποιήσει με κάποια από τα "μεγαλύτερα" ονόματα του χώρου, που πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Μητροπάνο, στη συναυλία της μνήμης του οποίου παρευρέθηκε, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και πολλούς ακόμη, απώλειες που του έχουν στοιχίσει, καθώς δεν μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για ανθρώπους με τους οποίους είχε δημιουργήσει ιδιαίτερους δεσμούς και φιλίες.

Οι δηλώσεις του Μίλτου Πασχαλίδη για τις συνεργασίες του

Στα 27 χρόνια σου στο χώρο, έχεις κάνει σπουδαίες συνεργασίες. Δημήτρης Μητροπάνος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Ελευεθρίου, Άλκης Αλκαίος. Σου λείπουν;

Μου έπεσαν μαζεμένες οι απώλειες, δεν μπορώ να τις διαχειριστώ κι έχω σταματήσει να το προσπαθώ κιόλας. Μου λείπουν όλοι τους και μου λείπουν όχι μόνο στη σκηνή όταν τραγουδώ ένα δικό τους τραγούδι. Ο Θάνος μού λείπει μέσα στην εβδομάδα, συνομιλώ μαζί του δυο τρεις φορές κι ο Λαυρέντης το ίδιο. Δεν μπορώ να διαχειριστώ τις απώλειες, αυτές είναι τρύπες που δεν κλείνουν.

Με τον Δημήτρη Μητροπάνο, επειδή δεν κάναμε παρέα αλλά συνεργαζόμασταν για πολλά χρόνια, μου λείπει όταν μου έρθει να γράψω ένα λαϊκότροπο τραγούδι. Σκέφτομαι τότε να το πω στον Μήτσο. Και μετά σκέφτομαι πως δεν θα το πει ο Μήτσος και παγώνω. Για εμάς που είμαστε φίλοι τους είναι άγριο πράγμα. Το ίδιο συμβαίνει με τον Άλκη Αλκαίο, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος με έβαλε και στη δουλειά. Είναι άγριες αυτές οι απώλειες.

«Nομίζω ότι είμαι επαγγελματίας πατέρας»

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο οποίος λίγους μήνες πριν διαγνώστηκε με κορωνοϊό, παραχώρησε μία σπάνια τηλεοπτική στην κάμερα της εκπομπής “Χαμογέλα και πάλι”. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για τη ζωή με τις δυο κόρες του και το πόσο τον έχουν αλλάξει σαν άνθρωπο αλλά και την κατάθλιψη που πέρασε στο παρελθόν.

«Είμαι ευτυχής με τις κόρες μου. Η μεγάλη μου κόρη είναι 13 και η μικρή σχεδόν δυο. Όταν γεννήθηκε η μικρή νομίζω ότι είμαι επαγγελματίας πατέρας και ερασιτέχνης τραγουδοποιός. Δυο είναι τα μαθήματα που έχω πάρει από τις κόρες μου. Το ένα είναι ότι έχω αναγκαστεί να κάνω υπομονή, πράγμα που είναι αντίθετο στον χαρακτήρα μου και το άλλο είναι ότι ακόμα και να θέλεις, δε μπορείς να κάνεις τα πάντα» είπε ο Μίλτος Πασχαλίδης και συνέχισε,

«Πέρασα κατάθλιψη όταν γεννήθηκε η μεγάλη μου κόρη. Δε με βοήθησε στο να την ξεπεράσω και δε με βοήθησε γιατί δεν ήθελα να τη χρησιμοποιήσω σε αυτό. Τα παιδιά μας, δεν είναι δικά μας, είναι του εαυτού τους. Την κατάθλιψη την ξεπέρασα με ψυχοθεραπεία λαο βοήθεια από φίλους μου».

Σε άλλο σημείο, ο Μίλτος Πασχαλίδης αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Άλκη, του νεαρού από τη Θεσσαλονίκη λόγω της ομάδας που υποστήριζε.