Ερωτηματικά με την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο «παράνομου πλουτισμού»

Τι αναφέρει ο συνεργάτης του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ερωτηματικά με την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο «παράνομου πλουτισμού»

Χαμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η οποία δεσμεύτηκε εν τέλει πριν μερικές μέρες. Το πρωί της Τρίτης 7/6 ο Πάρις Κουρτζίδης, στενός συνεργάτης του και πρόεδρος του πολιτικού συνασπισμού «Έλα» μίλησε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος για τις αναφορές περί μεγάλων ποσών χρημάτων, αυτοκινήτων και ράβδων χρυσού.

Οι δηλώσεις του Πάρι Κουρτζίδη για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

«Εξαιτίας της διαμάχης της οικογένειας βλέπουμε αρκετά πράγματα στο φως της δημοσιότητας. Αν επιβεβαιωθούν όσα ακούμε περί του μεγέθους της περιουσίας αλλά και πληροφορίες για το τι έχει ως συμπέρασμα αυτό το πόρισμα που έχει φτάσει και στην οικονομική εισαγγελέα και στην εισαγγελέα πρωτοδικών, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά περισσότερα -ακόμα και για την ίδια την οικογένεια.

Αν ό,τι προέρχεται, προέρχεται από παράνομο πλουτισμό που πράγματι το μέγεθος είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί, πόσω μάλλον αν προέρχεται από εκβιασμό ή υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν διαπράξει κακουργήματα και συγκαλύφτηκαν μέσα από τις ενέργειες του Γιώργου Τράγκα, το καταδικάζω απερίφραστα.

Εγώ γνώριζα από τον ίδιο, αλλά δεν το πίστευα, ότι είχε ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά. Και δεν έδινα βάση γιατί πίστευα ότι το λέει για να με καθησυχάσει στο ότι έχουμε χρήματα για να πάρουμε κανάλι κλπ. Δεν μπορούσα όμως το μέγεθος που μου περιέγραψε, να το πιστέψω» είπε χαρακτηριστικά ο Πάρις Κουρτζίδης.

Η δικηγόρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα ξεκαθαρίζει την κατάσταση

Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα, και μετά την αναφορά περί δέσμευσης της περιουσίας του (δείτε το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη για αυτήν) από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μετά από ανώνυμη καταγγελία, η πλευρά της χήρας του δημοσιογράφου "λύνει" τη σιωπή της.

Η Μάρτζυ Λαζάρου στο Love it μετέφερε τα εξής μετά από επικοινωνία που είχε με τη δικηγόρο της, Γεωργία Κούβελα: «Τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές περί αμύθητης πλήρους περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, στην οποία προσδιορίζουν το εξωπραγματικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα. Αυτοί που αναπαράγουν αυτές τις αναπόδεικτες πληροφορίες εξυπηρετούν κατ’ εμέ αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα που αναφέρεται μάλιστα και στα δημοσιεύματα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενο, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών. Δεν έχει γίνει καμία δέσμευση περιουσίας» δήλωσε μεταξύ άλλων.