«Δεν του είπαμε ότι είχε βγάλει...» - Οι αποκαλύψεις του Βαρδή για το δύσκολο τέλος του πατέρα του

«Είχε σταματήσει να μιλάει και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεν του είπαμε ότι είχε βγάλει...» - Οι αποκαλύψεις του Βαρδή για το δύσκολο τέλος του πατέρα του

Ο Γιάννης Βαρδής παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή ''Πάμε Δανάη'' την Τρίτη 7/6 και μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε μίλησε με συγκίνηση και πολύ όμορφα λόγια για τον πατέρα του, Αντώνη Βαρδή, ο οποίος μπορεί να έχει φύγει τα τελευταία χρόνια από τη ζωή εκείνος όμως δεν τον ξεχνάει ποτέ.

Έτι λοιπόν, δε δίστασε να αναφερθεί στην ασθένεια, που τον ταλαιπώρησε μιας και ο καιρός έχει περάσει, καθώς παλιότερα δε μπορούσε ούτε στο νεκροταφείο να τον επισκεφθεί. Κατά μια έννοια λοιπόν, η πληγή επουλώνεται, με αποτέλεσμα να εξηγεί πως ο θρυλικός τραγουδιστής και συνθέτης δεν γνώριζε πως εμφάνισε για δεύτερη φορά όγκο στο κεφάλι, με τον χειρισμό αυτό να είναι επιθυμία της οικογένειας.

Oι δηλώσεις του Γιάννη Βαρδή για τον θάνατο του πατέρα του

«Το τέλος του πατέρα μου ήταν δύσκολο. Μετά την επέμβαση που είχαμε πάει στη Γερμανία, οι πρώτοι μήνες ήταν καλοί. Είχε αρχίσει να δυναμώνει, να φτιάχνει η ψυχολογία του και προσπαθούσα να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Από τον Δεκέμβριο του 2013 και , γιατί έφυγε τον Σεπτέμβρη του 2014, τα πράγματα αγρίεψαν.

Δεν του είχαμε πει ότι είχε βγάλει δεύτερη φορά όγκο στο κεφάλι, ο οποίος ήταν μη εγχειρήσιμος και για αυτό ήταν και μη αναστρέψιμη η ιστορία. Του είπαμε ότι υπάρχει μια μικρή λοίμωξη στο κεφάλι αλλά νομίζω ότι ο πατέρας μου ήταν φοβερά έξυπνος και μπορούσε να καταλάβει τα πάντα. Έχω την αίσθηση ότι ήθελε να φύγει νωρίτερα από τη στιγμή που έφυγε».

«Έβλεπα την ψυχολογία του, το ύφος του, είχε σταματήσει να μιλάει και είχε παραλύσει από την κάτω πλευρά. Καταλαβαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος από τη στιγμή που δεν μπορεί να μιλήσει για να εκφραστεί, δεν μπορεί να πιάσει την κιθάρα για να παίξει λόγω της παράλυσης, έχει χάσει τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του».

«Με πιάνει το παράπονο που τα παιδιά μου δεν θα τον γνωρίσουν ποτέ τον πατέρα μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη βρέθηκε ο αγαπημένος Γιάννης Βαρδής, ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα.

«Δεν έχουμε θέμα να φαίνονται στα social media τώρα αν υπάρχει μια επικινδυνότητα μέσα στα χρόνια, εύχομαι να μην είναι τόσο ακραίο. Μοιραζόμαστε κάποιες ωραίες στιγμές και θέλουμε να φαίνονται τα παιδιά. Έχει αλλάξει η ζωή μου γιατί δεν ήξερα αν θα ήμουν καλός μπαμπάς. Θα μπορούσα να πω πως έχω γεννηθεί για αυτό το πράγμα, αλλά αυτό ήρθε στην πορεία. Πριν έρθουν τα παιδιά στη ζωή μου δεν ήθελα να κάνω παιδιά. Δεν θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν λάθη που έχω ζήσει εγώ», είπε αρχικά για την οικογένεια του.

«Η μουσική ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μου από την παιδική μου ηλικία. Δεν υπήρχε θαυμασμός υπό αυτή την έννοια για τον πατέρα μου γιατί ήταν κάτι πολύ οικείο για μένα. Εννοείται ότι μεγαλώνοντας άρχισα να θαυμάζω τον άνθρωπο πού είχα δίπλα μου. Ο πατέρας μου ήθελε να κάνει μια συναυλία με όλα του τα τραγούδια και πολλούς καλλιτέχνες αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ελπίζω να καταφέρω να πραγματοποιήσω την επιθυμία του πατέρα μου γι’ αυτήν τη συναυλία. Τον έχω πολύ ζεστά και όμορφα στο μυαλό μου. Έζησα πολύ όμορφες στιγμές κοντά του και είμαι πάρα πολύ τυχερός που τον έζησα από τα 19 μέχρι τα 40 μου. Τον σκέφτομαι καθημερινά αλλά με τις όμορφες στιγμές του. Πλέον δεν κωλύομαι να βλέπω βιντεάκια του ή να ακούσω τη φωνή του στο ραδιόφωνο, χωρίς να το αλλάξω. Η απώλεια είναι απώλεια, δεν αλλάζει. Με πιάνει το παράπονο που τα παιδιά μου δεν θα τον γνωρίσουν ποτέ».