«Πείτε μου τι παίζω, εξηγήστε μου» - Η ''σπόντα'' της Παναγιώτας Βλαντή για το χώρο του θεάτρου

«Έχει τύχει να παίξω σε παράσταση...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Πείτε μου τι παίζω, εξηγήστε μου» - Η ''σπόντα'' της Παναγιώτας Βλαντή για το χώρο του θεάτρου

Η Παναγιώτα Βλαντή, η οποία πρόσφατα μίλησε για το γάμο της, βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Κυψέλη» το μεσημέρι της Τρίτης 7/6, όπου παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην θεατρική της διαδρομή αλλά και σε μία πρωτοφανή στιγμή στην καριέρα της αλλά και για τον ρόλο - ορόσημο στην τηλεοπτική της καριέρα, αυτό της «Συλβί» στα «Μαύρα Μεσάνυχτα», που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Παναγιώτας Βλαντή

Πιο συγκεκριμένα, η Παναγιώτα Βλαντή σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπήρχε μια φλεγμονή στο θέατρο, σκηνοθετίτιδα λέγεται και δεν καταλάβαινα! Δηλαδή έπαιζα εγώ μέσα στην παράσταση και δεν καταλάβαινα τι έπαιζα. Λέω, «πείτε μου τι παίζω, εξηγήστε μου». Αυτό θυμάμαι πως με ενοχλούσε. Επίσης με ενοχλεί ότι η μαμά μου, για παράδειγμα, μπορεί να μην ξέρει Τσέχοφ και να μην έχει διαβάσει τον Θείο Βάνια. Δεν πρέπει όταν πάει να δει την παράσταση να το καταλάβει το εργάκι;»

«Μου αρέσει η καινοτομία και έχω κάνει παραστάσεις με καινοτόμους σκηνοθέτες που ήταν αριστούργημα! Είναι διαφορετικό όμως από το άλλο που λέω, ότι πρέπει οπωσδήποτε να φανεί ο σκηνοθέτης. Όπως η τεχνική στον ηθοποιό δεν πρέπει να φαίνεται, έτσι και η σκηνοθεσία πρέπει να είναι από κάτω. Μου αρέσει πολύ και το καινούργιο, το σύγχρονο. Θα ήθελα να δω έναν προχωρημένο Θείο Βάνια αλλά να ακούσω και το κείμενο».

«Έχει τύχει να παίξω σε παράσταση και να έχω βαρεθεί η ίδια. Αναρωτιόμουν αυτός από κάτω γιατί να έρθει να την δει. Δεν ήξερα όμως από την αρχή ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και μετά δεν τα παρατάς, άλλωστε δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο για να κρεμάσω τους συναδέλφους μου» συμπλήρωσε η Παναγιώτα Βλαντή στο ψυχαγωγικό, γυναικείο μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Παναγιώτα Βλαντή μιλά για τον ρόλο της Συλβί

«Δεν μπορώ να ξεφύγω από τον ρόλο της Συλβί, κάτι μου έκανε. Φέτος υποδύομαι την Ρωξάνη που είναι και αυτή μια περσόνα ιδιαίτερη αλλά...», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως έχει ζητήσει από τους σεναριογράφους της επιτυχημένης σειράς να γράψουν κάτι για να ξεπεραστεί η Συλβί.

«Ο ρόλος της Συλβί με εξέλιξε πάρα πολύ σαν ηθοποιό, ήταν ένα στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου, αλλά τα κατάφερα. Φυσικά υπήρχαν πολλές αντιρρήσεις για να παίξω τον ρόλο, γιατί το προφίλ μου ήταν άλλο αλλά οι συντελεστές με ήξεραν και γνώριζαν κατά βάθος ότι μπορώ να το κάνω.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος μου έχει πει ότι είχαν κάποιο ενδοιασμό στο να παίξω εγώ αυτό τον ρόλο και είναι λογικό. Μέχρι τότε έπαιζα το κορίτσι της διπλανής πόρτας, δεν είχα ένα προφίλ που θα μπορούσε να τα σαρώσει όλα», κατέληξε η ηθοποιός.