Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι ζήτησε από την Αλίσια Κις

Οι αναρτήσεις της τραγουδίστριας μέσα από το Παλάτι

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
 Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι ζήτησε από την Αλίσια Κις

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε τα 70 χρόνια στον θρόνο με αποτέλεσμα να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της για τέσσερις ημέρες ενώ κηρύχθηκαν αργίες η περασμένη Πέμπτη και η περασμένη Παρασκευή. Πολλοί ήταν εκεί αλλά και κάποιοι ''έφαγαν'' πόρτα. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και η Αλίσια Κις.

Η τραγουδίστρια μετά τη συναυλία που χάρισε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, μοιράστηκε μερικές λεπτομέρεις από την περίσταση με τους θαυμαστές της.

Η διάσημη τραγουδίστρια ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο με το παρασκήνιο της συναυλίας. Αποκάλυψε μάλιστα, τι της ζήτησε η 96χρονη μονάρχης της Βρετανίας.

Στο εν λόγω βίντεο, η Αλίσια Κις μιλάει στους γιους της κι εξηγεί τι συνέβη στο Μπάκιγχαμ. «Λέω στα αγόρια μου ότι η Βασίλισσα μου ζήτησε τα τραγούδια που θα τραγουδήσω», εξηγεί η τραγουδίστρια.

Οι αναρτήσεις της Αλίσια Κις μέσα από το Παλάτι

«Όταν με είδαν να το σκέφτομαι, μου είπαν "δεν μπορείς να αρνηθείς στη βασίλισσα. Είναι ενάντια στον νόμο εδώ''», αναφέρει στη συνέχεια.

Λίγες ημέρες πριν τη συναυλία η τραγουδίστρια είχε δηλώσει πως η ερμηνεία της στο Παλάτι είχε έναν σκοπό κι αυτός ήταν να γιορτάσει τη δύναμη όλων των γυναικών.

«Είμαστε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε το Ιωβηλαίο της βασίλισσας, που για εμένα, είναι αφιερωμένο σε όλες τις βασίλισσες. Το σημείο και μόνο που πραγματοποιήθηκε η συναυλία είναι φανταστικό», είχε δηλώσει.

Τι έφαγε η βασιλική οικογένεια στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Ο Έλληνας σεφ, Νίκος Κουλούσιας, που μαγείρεψε στο δείπνο της Βασίλισσας Ελισάβετ για τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο, μίλησε στο «Happy Day» το πρωινό της Τρίτης 7/6 και αποκάλυψε λεπτομέρειες για την μεγάλη γιορτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Μεταξύ άλλων μίλησε για το μενού αλλά και τις διατροφικές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας.

Υπενθυμίζεται πως από την Πέμπτη 2/6 έως και την Κυριακή 5/6 εορταζόταν το Πλατινένιο Ιωβήλαιο προς τιμήν των 70χρόνων από την ανάρρηση της Βασίλισσας Ελισσάβετ Β' στον βρετανικό θρόνο. Μάλιστα, παρά την ανησυχητική τροπή που είχε πάρει το τελευταίο διάστημα η υγεία της Ελισάβετ, προς μεγάλη έκπληξη όλων εμφανίστηκε και την τελευταία ημέρα των εορτασμών(δείτε εδώ πλάνα).

«Το μενού και την τροφοδοσία τα σχεδιάζαμε έναν μήνα πριν εκτός από τον γάμο, που ήθελε κι άλλη προετοιμασία. Έπρεπε να συνεννοηθούμε με τις βασιλικές φάρμες για το τι θα μπορούσαν να μας προμηθεύσουν. Το μενού ήταν αυστηρά για τη βασιλική οικογένεια. Κάναμε κάποιες ελάχιστες αλλαγές πιο πολύ στις ονομασίες».

Και συνέχισε:
«Όλα τα μενού έπρεπε να γραφτούν στα Γαλλικά. Επειδή η Βασίλισσα μιλάει Γαλλικά και θεωρεί τη γαλλική κουζίνα υψηλή γαστρονομία, έπρεπε να είναι γραμμένα στα Γαλλικά. Αυτή τη φορά η βασιλική οικογένεια -εκτός του ζεύγους Χάρι-Μέγκαν- ήταν συνολικά 18 άτομα. Τα παιδιά τρώνε σε ξεχωριστό χώρο. Η Βασίλισσα διαλέγει η ίδια το μενού. Μπορεί να υπογραμμίσει αυτά που δεν της αρέσουν και να γίνει αλλαγή».

Τέλος για την έμπνευση του γλυκού της βραδιάς αποκάλυψε:

«Το γλυκό ήταν δημιουργία του νικητή μαγειρικού ριάλιτι στη Βρετανία» αποκάλυψε».