Αμύθητη περιουσία μέσα σε 18 χρόνια - Το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την υπόθεση Τράγκα

Αναλυτικά τα νούμερα που ζαλίζουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αμύθητη περιουσία μέσα σε 18 χρόνια -  Το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την υπόθεση Τράγκα

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, παρουσίασε χθες Παρασκευή 10/6 τη συνέχεια στο θρίλερ με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Συγκεκριμένα είδαμε αναλυτικά το περιεχόμενο των πορισμάτων της αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος για την ασύλληπτη περιουσία του.

Υπενθυμίζεται πως μετά το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το μέγεθος της περιουσίας του, αλλά και διαμάχες μεταξύ των κληρονόμων του, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, καθώς τα νούμερα που παρουσιάζονταν δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα εισοδήματά του. Πρόσφατα μάλιστα είδαμε και πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο να αποποιείται την κληρονομιά του(δείτε εδώ ποιος είναι).

Το πόρισμα της ΑΑΔΕ για την περιουσία του Τράγκα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μέσα σε 18 χρόνια το ζεύγος Τράγκα απέκτησε εισοδήματα 5,9 εκατ. ευρώ και περιουσία 23 εκατ. ευρώ.

«Οι εταιρείες αυτές λειτουργούσαν με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Εταιρείες με μπροστινούς αγόραζαν ακίνητα μεγάλης περιουσίας, στη συνέχεια τα πουλούσαν στην αντικειμενική τους τιμή σε φυσικά πρόσωπα και αμέσως μετά έκλειναν. Εταιρείες με έδρα τον Παναμά, την Λιβερία και της Παρθένους Νήσους. Το πόρισμα αυτό είναι πυξίδα στις έρευνες των Αρχών» τόνισε ο Σταύρος Μονεμβασιώτης στο δελτίο του καναλιού.

«Ο Τράγκας Γεώργιος και η σύζυγός του Μαρία Καρρά από το 2002 μέχρι το 2020 απέκτησαν αξιοσημείωτη περιουσία σε ακίνητα και μετρητά συνολικής αξίας τουλάχιστον 23.129.617 ευρώ. Κατείχαν δύο θυρίδες στο πιστωτικό ίδρυμα Ρότσιλντ του Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο και ράβδους χρυσού τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα η ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία είναι συνολικής αξίας 11.691.000 ευρώ καθώς σε αρκετά από αυτά τα ακίνητα έχει υπολογιστεί η αντικειμενική και όχι η πραγματική αξία».

Στο φως για πρώτη φορά το σπίτι "κόσμημα" του στο Παρίσι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την περιουσία του, καθώς στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει και η περιουσία της συζύγου του την ίδια ώρα που οι "αιχμές" στο πρόσωπό του έρχονται και φεύγουν καθώς ο ετεροθαλής αδερφός του έχει ξεσπάσει φανερά αφού έχει τονίσει πως διασύρεται το επίθετό της οικογένειάς του

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (10/6) μέσα από την εκπομπή «Tlive» προβλήθηκε για πρώτη φορά η κατοικία του γνωστού δημοσιογράφου στην Γαλλία.

Το διαμέρισμα «κόσμημα» βρίσκεται μία ανάσα από την Αψίδα του Θριάμβου, ένα από τα διασημότερα γαλλικά μνημεία. Είναι στον τρίτο όροφο ενός ιστορικού κτηρίου στο προάστιο που από τον 18ο αιώνα αποτελούσε το αγαπημένο μέρος των εύπορων ευγενών της εποχής.