«Νομίζουν ότι θα με τρομοκρατήσουν» - Η απάντηση του Αλέξη Κούγια στην επιστολή των 343 καλλιτεχνών

«Έστω ένας από αυτούς έχει παρακολουθήσει τη δίκη;»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Νομίζουν ότι θα με τρομοκρατήσουν» - Η απάντηση του Αλέξη Κούγια στην επιστολή των 343 καλλιτεχνών

Μετά τα ξεσπάσματα του Αλέξη Κούγια κατά των δημοσιογράφων και των καλλιτεχνών, σύσσωμη η κοινότητα αποφάσισε να λάβει δράση. Με μία επιστολή 343 δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες κατήγγειλαν δημόσια τον ποινικολόγο για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων αλλά και των θυμάτων στη δίκη Λιγνάδη.

Φυσικά αυτή η επιστολή δεν θα έμενε αναπάντητη από τον δικηγόρο, ο οποίος απάντησε αρχικά με δημόσια ανακοίνωσή του, ενώ στη συνέχεια βγήκε στον αέρα του «Super Κατερίνα» και τοποθετήθηκε δημοσίως.

Η απάντηση του Κούγια στην επιστολή με τις 343 υπογραφές

«Αποδεικνύεται αυτό που διατύπωσε από την πρώτη στιγμή ο κύριος Λιγνάδης, ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι κανενός βιαστή, αφού αυτοί που εμφανίστηκαν οι περίεργοι δεν περιγράφουν καμία περίπτωση βιασμού, όλοι αυτοί είναι ένα κύκλωμα από δημοσιογράφους.

Αποδεικνύεται ότι οι φερόμενοι ως βιασθέντες και οι πραγματικά ανησυχούντες για το με ποιο τρόπο εξελίσσεται η δίκη δεν είναι οι φερόμενοι ως βιασθέντες αυτοί οι οποίοι πρωταγωνιστούν είναι κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποια πρόσωπα που συγκεντρώνονταν στο πεζοδρόμιο του δικαστηρίου. Όλοι αυτοί βλέπουν να καταρρέει το σενάριο που εξύφαναν και προσπαθούν να αποσυντονίσουν τη δίκη».

Και συμπλήρωσε: «Καλούν κάποιους να διαδηλώνουν, να γεμίζουν το ακροατήριο και νομίζουν ότι θα με τρομοκρατήσουν και θα επηρεάσουν την κρίση των δικαστών».

«Συμπαρασύρονται όταν τους εμφανίζουν ότι δήθεν άλλοι 350 έχουν υπογράψει το κείμενο. Έστω ένας από αυτούς έχει παρακολουθήσει τη δίκη;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Οι νέες αιχμές του μετά την ανακοίνωσή του για το «κύκλωμα δημοσιογράφων»

Την Τρίτη 8/6 πριν μπει στη δικαστική αίθουσα, ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να κάνει δηλώσεις στο Πρωινό και να τοποθετηθεί εκ νέου σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε και το «κύκλωμα δημοσιογράφων» που όπως ανέφερε κατευθύνει την κοινή γνώμη ουσιαστικά "εναντίον" του θεατρανθρώπου.

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε στον περίφημο μάρτυρα Ν.Σ. και τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου που σε χθεσινή ανακοίνωσή του τη χαρακτήρισε μαζί με άλλους ως «κύκλωμα δημοσιογράφων».

«Έμαθα ότι δεν είναι δημοσιογράφος. Είναι μία κυρία με κατσαρά μαλλιά που είναι περιφερειακή σύμβουλος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Νόμιζα ότι είναι δημοσιογράφος. Δικαιολογείται η συμπεριφορά της απέναντί μου γιατί ήταν ιδιαίτερα εξυβριστική με έναν τρόπο αλητείας. Αντρικής αλητείας. Τώρα καταλαβαίνω ότι έχει μία στάση ζωής τέτοια. Αυτό μάλιστα που έκανε να διακόψει εσάς τους δημοσιογράφους πάλι με τέτοια επίθεση έδειξε τι άνθρωπος είναι. Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες επιθέσεις. Αυτή την “κυρία” την αντιμετώπισα με χιούμορ».

Οι νέες αιχμές του Αλέξη Κούγια μετά την ανακοίνωσή για το «κύκλωμα δημοσιογράφων»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις εκλογές του ΣΕΗ, τη διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και στον Σπύρο Μπιμπίλα, αποκαλώντας τον πάλι ως “Μπίμπιλα”. «Δεν καταλαβαίνω τι αποφάσεις πολιτικές μπορεί να παίρνει ένα Σωματείο, δεν είναι η Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.