«Καλό είναι να μη λέμε πάρα πολλά...» - Σοκάρει ο Λευτέρης Ελευθερίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δεν ξανασυνεργάζομαι»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Καλό είναι να μη λέμε πάρα πολλά...» - Σοκάρει ο Λευτέρης Ελευθερίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στην κάμερα της εκπομπής Ποιος είναι πρωινιάτικα, την Πέμπτη 16/6, παραχώρησε συνέντευξη ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο οποίος μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, του οποίου η δίκη διεκόπη ξανά, και την συνεργασία τους, αλλά και για τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του ανα τα χρόνια και τον κατηγόρησαν μόλις ήρθε το κίνημα MeToo στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός, μάλιστα, πέρα από τους λόγους που επέλεξε να μην συνεργαστεί μαζί του από πολύ νωρίς, εξήγησε πως όλοι θα έπρεπε να αποκαλύπτουν από την αρχή τα κακώς κείμενα κάθε ανθρώπου, ενώ τόνισε πως και ο ίδιος μπορεί να είχε κακές στιγμές και συμπεριφορές προς άλλους συναδέλφους του, αλλά προσπαθεί να το αλλάξει.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Ελευθερίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος ο Πέτρος Φιλιππίδης, είναι ένας άνθρωπος πετυχημένος, ένας άνθρωπος που 30, 35 χρόνια, 40, δούλευε στον χώρο, έκανε επιτυχίες, αυτό είναι μία πτυχή ενός ανθρώπου.

Η δεύτερη πτυχή είναι ότι αυτό που ζούσαμε ως συνεργάτες του για κάποιους, και ειδικά για εμένα, ήταν δύσκολο να χειριστώ στο κομμάτι της συνεργασίας. Είπα, λοιπόν, ότι, εφόσον αυτός ο άνθρωπος στο κομμάτι πτυχής επιτυχίας και ταλέντου κλπ, δουλεύει 40 χρόνια, κάτι κάνει καλά, δεν μπορώ να πω εγώ κάτι επ' αυτού. Οπότε, εφόσον δεν μου ταιριάζει εμένα ο τρόπος, δεν ξανασυνεργάζομαι.

Και κάτι που έχω να πω για τους ηθοποιούς που συνεργάζονταν για 10-12 χρόνια μαζί του και που πρωτοστάτησαν στo MeToo και στo Instagram, ότι καλό είναι να μη λέμε πάρα πολλά, γιατί όταν θα ξανάρθει η εποχή των δύσκολων ανθρώπων και θα σταθούμε στο πλάι τους και θα έχουμε μεροκάματο, να μιλήσουμε από την πρώτη στιγμή που θα δούμε κάτι κακό», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα περάσει πάρα πολύ δύσκολα..»

Ο Λευτέρης Ελευθερίου βρέθηκε καλεσμένος το απόγευμα της Τρίτης 15/2 στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4 σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση του με την γυναίκα του αλλά και για τις καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είχα πει πως πέρασα πάρα πολύ δύσκολα, μου φάνηκε λίγο δεσποτικός ο τρόπος του κύριου Φιλιππίδη στις πρόβες. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα όργανο, που να επιβλέπει. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο μαλακός. Πώς αλλάζουν και τα εκπαιδευτικά μέσα στα σχολεία; Να είναι πιο ήρεμος ο τρόπος που γίνεται μια δουλειά», είπε ο Λευτέρης Ελευθερίου και πρόσθεσε:

«Όταν μπαίνεις σε μια δουλειά, που δεν υπάρχει κάποια σύμβαση που να προστατεύει τα δικαιώματά σου κι αυτό ξεκινά κι από τον παραγωγό κι από τον σκηνοθέτη… Ειπώθηκε αυτό παιδιά αν δεν ταιριάζουμε ή δεν συνεργαζόμαστε, φεύγετε. Δεν υπάρχει κάτι που να προασπίζει τη δουλειά σου. Δεν μπορώ να πω ότι είχα αυτό που πέρασαν άλλοι… Έκανα υπομονή και θεώρησα ότι εφόσον μεγαλουργεί τόσα χρόνια, εγώ θα είμαι λάθος».