«Πρέπει να την φας την τιμωρία σου...» - Η απίστευτη ατάκα της Ελένης Μενεγάκη στον Αιμίλιο Χειλάκη

Η παρουσιάστρια προσπάθησε να εκμαιεύσει spoiler αλλά...

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Πρέπει να την φας την τιμωρία σου...» - Η απίστευτη ατάκα της Ελένης Μενεγάκη στον Αιμίλιο Χειλάκη

Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη το μεσημέρι της Πέμπτης 16/6, όπου παραχώρησε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο του Ακύλα Μεγαρίτη, του κακού των «Άγριων Μελισσών» (δείτε εδώ το τέλος του στις Άγριες Μέλισσες), αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Μήδεια του Ευριπίδη.

Η Ελένη Μενεγάκη έκανε τη δική της πρόβλεψη για το φινάλε του Ακύλα Μεγαρίτη στις «Άγριες Μέλισσες»:
«Δεν θα έχεις καλό τέλος εκεί στις “Άγριες Μέλισσες”. Πρέπει να την φας την τιμωρία σου, τέτοιος που είναι ο χαρακτήρας σου. Δεν θα έχεις καλό τέλος, δεν σε βλέπω για φινάλε…», του είπε.

Ο ηθοποιός προσπάθησε να αποφύγει τα spoiler απαντώντας με ένα ανέκδοτο.

«Υπάρχει ένα ανέκδοτο, ένας λέει χώρισε την γυναίκα του γιατί πήγαινε στα μυθιστορήματα που αγοράζανε και στη σελίδα 13 έγραφε με κόκκινο στυλό το όνομα του δολοφόνου. Την χώρισε γιατί του έκανε σπόιλερ».

Οι δηλώσεις του Αιμίλιου Χειλάκη για το ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες και στη Μήδεια

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σειρά και τη λειτουργία του ρόλου του:
«Η ιστορία αυτών των τριών κοριτσιών είναι ότι φτάνουν να δικαιωθούν στο τέλος. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε οι παράγοντες για να προχωρήσει η ωριμότητα αυτών των ανθρώπων.

Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να κρατήσω επάξια ένα ρόλο πολύ δύσκολο, που δικαιώνει ουσιαστικά τους καλούς. Ο κακός είναι το αντίβαρο για να φαίνεται το καλό καλύτερο».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη, στις 29 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, και αναφέρθηκε στα μηνύματα που κρύβει το σπουδαίο αυτό έργο.

«Ο κόσμος πάει να δει την Μήδεια για να καταλάβει 2.500 χρόνια μετά γιατί σκότωσε τα παιδιά της.

Δεν ήθελε να τα σκοτώσουν οι άλλοι, γιατί η πράξη που θα έκανε ούτως ή άλλως η Μήδεια θα ήταν ήδη εκδικητική.

Η Μήδεια εξορίζεται από τον Ιάσονα γιατί ήθελε να παντρευτεί μία βασιλοπούλα του τόπου για να κάνει νέα παιδιά.

Αυτό θα οδηγούσε αναπόφευκτα στο θάνατο των παιδιών του Ιάσονα, η Μήδεια το ήξερε πολύ καλά και έφτασε σε αυτό το σημείο.

Αν στηρίξεις τη σκηνοθεσία στη ζήλια και το ερωτικό πάθος είναι πολύ λίγο.
Υπάρχει, είναι εκεί, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως συμπεριφέρεται η ανδρική κοινωνία σε μία γυναίκα που είναι ξένη, βάρβαρη και την φοβάται.

Είναι περισσότερο πολιτική η παράσταση παρά ερωτική», είπε και συνέχισε:

«Τα πράγματα θέλουν ανθρώπους που να συνεργάζονται και όχι αυθεντίες να ορίζουν τα πράγματα».

«Η γενιά μας έχει βασανιστεί πολύ από τις αυθεντίες. Θέλω τα νέα παιδιά που έρχονται να τα αντιμετωπίζω πιο σοφά από εμένα.

Η νέα γενιά αντιλαμβάνεται καλύτερα την πατριαρχία και τη θέση της γυναίκας.
Ο κόσμος έχει αρχίσει να ζητάει τα δικαιώματά του και έχει ξεχάσει τις υποχρεώσεις του. Πρέπει να κρατάμε αυτές τις ισορροπίες.

Τα παιδιά αυτά το γνωρίζουν, η δική μου γενιά προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις αυθεντίες».

Η Αθηνά Μαξίμου μιλά για τον σύζυγό της, Αιμίλιο Χειλάκη, και δίνει spoiler

Το μεσημέρι της Κυριακής 12/6 η Αθηνά Μαξίμου βρέθηκε καλεσμένη στη εκπομπή «Open Weekend» και έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη για όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου, για το κίνημα #metoo, για τον σύζυγό της, Αιμίλιο Χειλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο του Ακύλα.

«Μου έγινε πρόταση πέρσι για την τηλεόραση αλλά δεν γινόταν. Τελειώνουμε ένα μικρό σπιτάκι στα Κύθηρα και κάποιος έπρεπε να είναι εκεί. Τα προηγούμενα χρόνια δεν μου είχε προταθεί κάτι», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να ρωτάω τον Αιμίλιο για τις “Μέλισσες” αλλά το καλό θα νικήσει. Όταν βλέπω τη σειρά ξεχνιέμαι, την παρακολουθώ σαν θεατής. Θαυμάζω τον Αιμίλιο για το πώς προσέγγισε τον ρόλο. Το μεγάλο του προσόν είναι η τρυφερότητά του και ότι βάζει στόχους με μεγάλη προσήλωση και επιμονή.

Τα ελαττώματά του έχουν να κάνουν με το σπίτι όπως είπε όπως και το ότι είναι «πείσμων». Μιλώντας για την ταινία «Αυτή η νύχτα μένει» που θα γίνει και σειρά στον Αlpha είπε ότι θα την ξανάκανε.