Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Το κόλπο του Γιώργου Τράγκα με τις αποδείξεις - Πώς «καθάριζε» τα λεφτά που φέρεται πως λάμβανε από εκβιασμούς

Η αποκάλυψη του MEGA για τον δημοσιογράφο

Το κόλπο του Γιώργου Τράγκα με τις αποδείξεις - Πώς «καθάριζε» τα λεφτά που φέρεται πως λάμβανε από εκβιασμούς
News 16.06.2022 20:40
Από Youweekly Team

Πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα αφήνοντας πίσω του ακίνητα, μετρητά, ράβδους χρυσού αλλά και θυρίδες. Ωστόσο, όλη η περιουσία έχει δεσμευτεί, το ίδιο και της γυναίκας του και οι αρμόδιοι ψάχνουν με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος απέκτησε τόσα πολλά χρήματα και ακίνητα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ένα από τα «κόλπα» του δημοσιογράφου για να δικαιολογεί τα χρήματα που φέρεται να κέρδιζε είναι από εκβιασμούς. Μετά από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας απειλούσε με δημοσιεύματα επιχειρηματίες και συγκεκριμένα τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ορισμένες φορές και με τη μορφή «μηνιάτικου» για να μην δυσφημούνται οι εταιρείες τους.

Όταν παραλάμβανε τα ποσά αυτά, ο Γιώργος Τράγκας εξέδιδε εικονικές αποδείξεις από ένα κοινό μπλοκ αποδείξεων. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι υπάρχει μία νομιμότητα στις συναλλαγές του με τους επιχειρηματίες. Από τα στοιχεία που προσκόμισαν στις Αρχές οι επιχειρηματίες, αυτές οι αποδείξεις δεν είχαν πάνω τους κάποιο φορολογικό στοιχείο, ήταν ουσιαστικά εικονικές αποδείξεις. Παράλληλα, στο πόρισμα των 60 σελίδων, αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα της εκβίασης.

Το κόλπο του Γιώργο Τράγκα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το δικηγόρο του Τράγκα για το πόθεν έσχες του

Νέα δεδομένα έρχονται συνεχώς το φως για την υπόθεση ελέγχου του Γιώργου Τράγκα με τις οι απαντήσεις του δικηγόρου του στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα όμως οι αρχές στην Ελλάδα επιμένουν πως ο δημοσιογράφος θα ελεγχθεί για όλα και για όλη του την δραστηριότητα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS ο Νίκος Αγαπηνός εξηγεί πως με όσα ορίζει ο νόμος ο Γιώργος Τράγκας από το 2016 δεν είχε υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες.

«Προβλέπει ο νόμος συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία υποχρεούται, την ιδιότητα του, ένας πολίτης υπόχρεος. Η υποχρέωση αυτή του Γιώργου Τράγκα είχε εξαντληθεί, είχε περαιωθεί το 2016» σημείωσε.

Οι ελληνικές Αρχές από την άλλη λένε πως ψάχνουν όλα τα εισοδήματα του. «Αυτό δηλαδή που θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν κάτοικος Μονακό, φορολογικά από το 2016, σημαίνει ότι για τις προηγούμενες χρήσεις, μέχρι παραγραφής βεβαίως και μπορεί να ελεγχθεί και είχε ελεγχθεί φορολογικά. Δεν ελέγχεται φορολογικά από το 2016 και μετά από τις ελληνικές φορολογικές Αρχές» ανέφερε ο κ. Αγαπηνός.

«Από το 2016 και μετά όταν ένα πρόσωπο είναι φορολογικά κάτοικος Μονακό, δεν μπορεί να ελέγξει τα εισοδήματα του από τις ελληνικές φορολογικές αρχές» πρόσθεσε.

Η διερεύνηση του Γιώργου Τράγκα θα γίνει για κάθε του δραστηριότητα σε συνεργασία με όλες τι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού λένε από την άλλη πολύπειρα πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ που μίλησαν στο LIVE NEWS και γνωρίζουν πως η υπηρεσία τους σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργοποιεί το τεράστιο ευρωπαϊκό δίχτυ που υπάρχει και παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές των Ευρωπαίων πολίτων.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βίλα 120 τ.μ. με θέα την Ψαρρού - Το εξοχικό του Γιώργου Τράγκα στην Μύκονο

Γιώργος Τράγκας: Στο φως φωτογραφίες από το εσωτερικό της βίλας του στην Κέρκυρα

Share