Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Δίκη Λιγνάδη: «Έχω θετική διαίσθηση» - Η κατάθεση και οι πρώτες δηλώσεις της Έλενας Κούρκουλα

Όλη η αλήθεια

Δίκη Λιγνάδη: «Έχω θετική διαίσθηση» - Η κατάθεση και οι πρώτες δηλώσεις της Έλενας Κούρκουλα
News 17.06.2022 11:23
Από Youweekly Team

Η δίκη για την υπόθεση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, συνεχίζεται την Παρασκευή 17/6, παρά τον τραυματισμό του σκηνοθέτη εντός των φυλακών, και στον αέρα της εκπομπής του Πρωινού του ANT1, την ίδια ημέρα, προβλήθηκαν κάποιες από τις δηλώσεις της Ελένης Κούρκουλα, καθώς και η κατάθεσή της, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16/6.

Η ίδια θεωρεί πως όλη αυτή η κατάσταση είναι μία σκεωρία ενάντια στον ηθοποιό εξαιτίας της ζήλειας και του φθόνου που αισθάνονται για εκείνον, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει αισιόδοξη για την κατάληξη της δίκης και για το αγαπημένο της πρόσωπο.

Η κατάθεση της Ελένης Κούρκουλα και οι δηλώσεις για την δίκη Λιγνάδη

Μαρία Κουρτέση: Γιατί χρησιμοποιήσατε αυτή τη λέξη, «βίζ@τες», για καταγγέλλοντες;

Ελένη Κούρκουλα: Δεν το είπα για καταγγέλλοντες. Είπα ότι παρά πολλοί που δείχνουν τα κορμιά τους στα social media είναι πολλές φορές βίζ@τες.

Η κα, Κούρκουλα κατά την εξέτασή της υποστήριξε πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «φοβούμενη πολιτικό κόστος και για να υπερασπίσει τον εαυτό της και την Κυβέρνηση, παραίτησε τον Λιγνάδη. Υπήρχε φημολογία ότι κάτι θα συμβεί με τον Λιγνάδη. Είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα λες και επρόκειτο για τον Κουφοντίνα. Εγώ πιστεύω ότι αυτό στηνόταν από πριν, και ξαφνικά είδαμε συνέντευξη του Νίκου Σ.».

Μαρία Κουρτέση: Μπορείτε να συγκεκριμενοποιήσετε ποιοι ζηλεύουν τόσο το Λιγνάδη και τον κυνηγούν;

Ελένη Κούρκουλα: Ονομαστικά δεν ξέρω. Το θέατρο είναι άκρως ανταγωνιστικό.

Μαρία Κουρτέση: Ήταν σκηνοθέτες; Ηθοποιοί;

Ελένη Κούρκουλα: Δεν ξέρω

Μαρία Κουρτέση: Τα κίνητρα τους;

Ελένη Κούρκουλα: Ο φθόνος. Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με προσωπικά. Βρήκαν ένα ζωηρό ερωτικά άνθρωπο για να πλήξουν την Κυβέρνηση.

Αλέξης Κούγιας: Όταν επελέγετο είτε ως καθηγητής , είτε ως αναπληρωτής διευθυντής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, υπήρχε καμία αντίρρηση;

Ελένη Κούρκουλα: Καμία. Πρώτος τον πήρε στον Εθνικό ο Κούρκουλος.

Αλέξης Κούγιας: Υπήρξε έστω και ένας να διαμαρτυρηθεί, είτε αγόρι είτε κορίτσι; Να πει πως εκμεταλλεύτηκε τη θέση του καθηγητή, τη γοητεία του;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι ποτέ.

Αλέξης Κούγιας: Εδώ τον κατηγορούν ότι όλα αυτά τα χρόνια ενώ είχε χιλιάδες παιδιά, είτε στις δραματικές σχολές είτε στα σχολεία (Αρσάκειο, Ιάσμος, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κλπ), βίασε αυτούς τους τέσσερις.

Ελένη Κούρκουλα: Ποτέ δεν υπήρξε τίποτα.

Αλέξης Κούγιας: Η κυρία Κονιόρδου είναι υπουργός μέχρι το 2019. Έκανε κάποιος δημοσιογράφος ερώτηση ότι ακούγονται ψίθυροι για Λιγνάδη;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι.

Αλέξης Κούγιας: Λίγους μήνες πριν την καταγγελία, η κυρία Κονιόρδου επέλεξε τον κ. Λιγνάδη για να επανέλθει στο θέατρο. Τον επέλεξε ενώ ήταν ένας ανήθικος άνθρωπος;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι βέβαια… Πολλοί ηθοποιοί θα μπορούσαν να έρθουν. Φοβούνται όμως διότι υπάρχει το Twitter το οποίο καταριέται, βρίζει, αλλά και τα κανάλια που επί πάρα πολύ καιρό, δεν έχουν κάνει την καλύτερη πληροφόρηση. Οπότε όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος.

«Ήταν λίγο μαραθώνια και εξοντωτική η κατάθεση. Τελείωσε όμως και έχω μια πολύ θετική διαίσθηση. Είπα πως υπάρχει τρομοκρατικό κλίμα που πολλοί συνάδελφοι ηθοποιοί που θα μπορούσαν να έρθουν υπάρχει το Twitter που καταριέται και βρίζει. Και τα κανάλια που δυστυχώς πάρα πολύ καιρό δε νομίζω πως έχουν κάνει και την καλύτερη πληροφόρηση. Οπότε όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος», δήλωσε, μάλιστα, αμέσως μετά την κατάθεσή της.

«Δεν φοβάμαι το κόστος της υπεράσπισής του»

Το πρωί της Κυριακής 12/6 η μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Ελένη Κούρκουλα μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», τονίζοντας ότι δεν φοβάται το κόστος υπεράσπισης του πάλαι κρατεού σκηνοθέτη.

«Εγώ βρέθηκα στο δικαστήριο ως όφειλα, γιατί είχα νομικό καθήκον, αλλά θα ήμουν εκεί και από ηθικό καθήκον για την αποκατάσταση της αλήθειας για τον αδελφικό μου φίλο Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Δημήτρης είναι φίλος μου 30 χρόνια. Οι άνθρωποι που τον μήνυσαν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το θέατρο. Να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Ο Λιγνάδης δεν έχει μηνυθεί από τον εργασιακό του χώρο. Είναι περίεργο αυτό. Για εμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο γλυκός, τρυφερός φίλος μου. Έχει επαληθευτεί ότι ήταν μαζί μας στην Ιθάκη ο Δημήτρης. Δε θα φοβόμουν το κόστος της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ποτέ. Προέχει η αλήθεια. Η αλήθεια κατατίθεται στο δικαστήριο αυτές τις ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Θα αθωωθεί πανηγυρικά ο Λιγνάδης και θα τρέχετε» - Έξαλλος ο Κούγιας στον αέρα του Χαμογέλα και Πάλι

«Έλεγε ότι είναι φίλος του....» - Η φραστική επίθεση στην Έλενα Κούρκουλα πριν την κατάθεσή της στην υπόθεση Λιγνάδη

Share