«Έχασα δουλειές» - Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ελένης Φιλίνη επειδή αντέδρασε

Οι άκρως εξομολογητικές δηλώσεις της στην κάμερα της Super Κατερίνα

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Έχασα δουλειές» - Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ελένης Φιλίνη επειδή αντέδρασε

Η Ελένη Φιλίνη η οποία πρόσφατα είχε αναφερθεί και στο θέμα της μητρότητας, παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου την Παρασκευή 17/6. Μεταξύ άλλων, η γνωστή πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε τόσο στο κίνημα του metoo και τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως για τους συναδέλφους της αλλά και όσα η ίδια δέχθηκε στη διαδρομή της.

Οι δηλώσεις της Ελένης Φιλίνης για τη σεξουαλική κακοποίηση

Ειδικότερα, η Ελένη Φιλίνη ομολόγησε πως «η εποχή που ζω είναι τρομακτική. Δηλαδή είναι σαρκοφάγα. Έχουμε γίνει αιμοσταγείς, έχουμε γίνει… και γω δεν ξέρω τι έχουμε γίνει! Έχω δεχθεί και γω πολλά αλλά δεν θα κάτσουμε να πούμε τώρα όλη την ιστορία. Πιστεύω ότι σε όλους τους ανθρώπους, σε όλους τους κλάδους, έχει συμβεί σεξουαλική παρενόχληση. Εγώ έχασα δουλειές, αγρίεψα, έτσι το αντιμετώπισα».

«Το μυστικό της ομορφιάς μου είναι… ότι τρέχω! Λένε, άλλωστε, πως πέτρα που κυλάει δεν χορταριάζει» πρόσθεσε, ακόμα, η Ελένη Φιλίνη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις με κύρια την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Το καρέ του έρωτα».

Το συγκλονιστική εμπειρία σεξουαλικής κακοποίησης που έχει συμβεί στην Ελένη Φιλίνη

Στην εκπομπή Status η Ελένη Φιλίνη την Κυριακή 29/5, προχώρησε σε μία συνέντευξη ιδιαίτερα αποκαλυπτική και εξομολογητική συνέντευξη. Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo και το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και ευρύτερα, αλλά μεταξύ άλλων μοιράστηκε και την δική της εμπειρία σε αυτό το θέμα μιας και της έχει συμβεί στο παρελθόν

Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Φιλίνη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από δύο σκηνοθέτες, διευθυντή παραγωγής και κάποιους άλλους που δεν ήταν όμως κάτι τόσο σημαντικό. Ακόμα και όταν ήμουν χορεύτρια σαν κοριτσάκι, μου είχε τύχει. Δεν νομίζω πως υπάρχει γυναίκα, ή και άντρας… Δεν ανακαλύψαμε σήμερα την Αμερική.

Η παρενόχληση υπήρχε πάντα, το παν όμως είναι το μέτρο. Φυσικά και για ένα παιδί είναι τραγικό. Θυμάμαι το πρώτο σκηνικό που έζησα, μόλις είχα τελειώσει το σχολείο και χόρευα στη Νεράιδα. Ήρθε ένας πολύ μεγάλος δημοσιογράφος ξαφνικά και μου λέει «κοίτα να δεις, αν δεν έρθεις αύριο στο τάδε ξενοδοχείο μην πας το βράδυ για δουλειά στη Νεράιδα». Πήγα στο σπίτι και πήγα να πεθάνω από τη στεναχώρια μου».

«Δεν είπα κουβέντα και πήγα την άλλη μέρα να μαζέψω τα πράγματα μου. Δεν μου είπε όμως κανείς τίποτα. Είδε λοιπόν ένα παιδί που ήταν στραβάδι και εκείνα τα χρόνια φοβισμένο, όχι όπως σήμερα που τα παιδιά είναι πιο ψυλλιασμένα, αμίλητη και λίγο ντροπαλή. Δεν τον ξαναείδα ποτέ αυτόν».

«Μετά από χρόνια έμαθα πως είχε καταστραφεί και ήταν πωλητής στο Παρίσι της Γαλλίας. Ποιος ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί για να φτάσει εκεί. Θα μπορούσε να με εκμεταλλευτεί αν ήμουν ένας άλλος άνθρωπος».