«Αν είχα παιδί...» - Σοκάρει η Ελένη Φιλίνη με τις αποκαλύψεις της για την μητρότητα

Μίλησε ανοιχτά για όλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Αν είχα παιδί...» - Σοκάρει η Ελένη Φιλίνη με τις αποκαλύψεις της για την μητρότητα

Η Ελένη Φιλίνη βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, Ανοιχτά και μίλησε για τα περιστατικά κακοποίησης, όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν και έχει σοκάρει με τα παραδείγματα που φέρνει στο προσκήνιο. Κανείς δεν ξεχνά την εξομολόγησή της στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ λίγο καιρό πριν.

Αυτή τη φορά, όμως, αποκάλυψε και την παλαιότερη επιθυμία της να υιοθετήσει ένα παιδί, κάτι που είχε μπει πραγματικά στη διαδικασία να κάνει.

Οι αποκαλύψεις της Ελένης Φιλίνη για την υιοθεσία

«Το να μην κάνω παιδί ήταν δική μου επιλογή καθαρά. Δεν είχα ποτέ αυτό το αίσθημα. Αν είχα παιδί μπορεί να ήμουν χειρότερη από τη μαμά μου και ίσως να είναι και ένας τρόμος υποσυνείδητα. Κάποια στιγμή ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδάκι.

Ήταν ένα κοριτσάκι 2 ετών, το οποίο ήταν κακοποιημένο αρκετά και τότε είχα πάθει σοκ. Πήγα ρώτησα και έμαθα που ήτανε και με ρώτησαν αν είμαι παντρεμένη, είπα όχι και μου είπαν πως δεν μπορώ. Μετά από χρόνια βέβαια, κάποιες άλλες συνάδελφοι υιοθέτησαν παιδιά χωρίς να είναι παντρεμένες, αλλά μάλλον έπρεπε να γίνει έτσι. Δεν ήταν εσωτερική μου ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κακοποίηση που έχει βιώσει στον χώρο, είπε: «Έχω χάσει αρκετά στα πρώτα μου βήματα και δέχτηκα και πόλεμο. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι πάρα πολλά. Δηλαδή μπορεί να σου πάρει ένας άλλος τη δουλειά γιατί έχει το μέσο ενώ την είχε κλείσει εσύ αλλά δεν είχες την πιο πάνω γνωριμία. Έχω ζήσει πάρα πολλά τέτοια.

Με είχε επιλέξει για αυτήν την ηρωίδα κι ήμουν 19 χρονών. Πάμε να δούμε τα μέρη όπου θα γίνονταν τα γυρίσματα και μου λέει ο διευθυντής παραγωγής που είχε την εξουσία, εν ψυχρώ, κοίτα να δεις αν δεν έρθεις μαζί μου, μη νομίζεις ότι θα κάνεις το ρόλο. Κόλλησα, δεν σκέφτηκα να πάω στον σκηνοθέτη και φυσικά έχασα το ρόλο. Αυτοί που μου έκαναν παρενοχλήσεις ήταν από την κουλτούρα».

«Παλιότερα είχαμε ακούσει για μία «κουλτουριάρικη» δραματική σχολή, που το γνωρίζουμε όλοι στον χώρο ότι ο δάσκαλος εξανάγκαζε τα παιδιά. Είχαμε ακούσει μέχρι και για βιασμούς από κάποια παιδία. Εννοείται πως όλα αυτά τώρα έχουν σβηστεί. Με ενοχλεί που χτυπήθηκε ο χώρος τους θεάτρου, γιατί μιλάμε για μια μικρή μειονότητα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα, σε οποιοδήποτε χώρο, που δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Απλά αλλάζουν βαθμίδες. Η εγκληματικότητα έχει αλλάξει και οι νόμοι παραμένουν ίδιοι», κατέληξε, έπειτα, η ίδια.

«Κόλλησε η γυναίκα του δίπλα μου και με χάιδευε στα...» - Συγκλονισμένοι στον αέρα του ΑΝΤ1 με τις δηλώσεις της

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/2 η Ελένη Φιλίνη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από γυναίκα γνωστού σκηνοθέτη.

«Μου έχει τύχει με έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη με βραβεία στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να ήταν το 1983. Με καλούν στο σπίτι με τη γυναίκα του και καθόμαστε, όπως καθόμαστε εμείς και μιλάγαμε για τις δουλειές. Ξαφνικά αρχίζει και με πλησιάζει η γυναίκα του, με πλησιάζει… με πλησιάζει… και τί ωραίο κορίτσι είσαι εσύ, και με χαϊδεύει.

Κόλλησε δίπλα μου. Αυτός ήταν απέναντι και αυτή από την άκρη του καναπέ κόλλησε. Άρχισε να μου χαϊδεύει τα μαλλιά, τα πόδια…Λέω πέρασε η ώρα, θα μιλήσουμε. Με είχαν πάρει 5-6 φορές τηλέφωνο, δεν απάντησα ποτέ», κατέληξε η Ελένη Φιλίνη, η οποία πριν λίγο καιρό αναφέρθηκε ξανά σε παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποιήσης στο θέατρο.