''Το να το χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο, προφανώς ήταν άχρηστο...'' - Ξεσπά ο Τζιόβας κατά του αδερφού του Λιγνάδη

Όσα δήλωσε ο ηθοποιός για την εμπλοκή του ονόματός του στη δίκη

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Το να το χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο, προφανώς ήταν άχρηστο...'' - Ξεσπά ο Τζιόβας κατά του αδερφού του Λιγνάδη

Όπως είναι γνωστό η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται, ενώ χθες Παρασκευή 17/6 κλήθηκε να καταθέσει και ο αδερφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης. Στο χθεσινό δικαστήριο χρησιμοποιήθηκαν δηλώσεις που είχε κάνει ο Ορέστης Τζιόβας στην εκπομπή Πάμε Δανάη ότι υπήρχαν συζητήσεις για ενέργειες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη ήδη πριν από ένα χρόνο. Ο γνωστός ηθοποιός δεν το άφησε αναπάντητο και σήμερα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» πήρε θέση για το περιστατικό.

Ο ηθοποιός μάλιστα, που είχε συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο είχε αποκαλύψει πως δικός του άνθρωπος είχε ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο και πως κουβαλούσε ένα δράμα για πολλά χρόνια. Μάλιστα αναφερόμενος τόσο στο Φιλιππίδη όσο και στο Λιγνάδη, είχε υποστηρίξει πως δεν έπεσε από τα σύννεφα για τις αποκαλύψεις αφού ήταν γνωστή η συμπεριφορά τους.

Τι δήλωσε ο Τζιόβας για την εμπλοκή του ονόματός του στην κατάθεση του Γιάννη Λιγνάδη

Κατέθεσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη κι ανέφερε το όνομά σας.

«Ναι, ναι, ναι. Το είδα. Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι η οργάνωση των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί να κινηθούν νομικά, δεν ονομάζεται συνωμοσία. Ονομάζεται οργάνωση κατά μιας εγκληματικής πράξης. Όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν ζήσει για παρόμοια εμπειρία κι αυτή αναφέρεται σε έναν άνθρωπο συγκεκριμένα, δεν νομίζω ότι ονομάζεται συνωμοσία. Συνωμοσία ονομάζεται να προσπαθήσεις να ονομάσεις αυτήν την οργάνωση συνωμοσία».

Θα κάνετε κάτι για όλα αυτά που έχουν ακουστεί εναντίον σας;

«Δεν έχω λόγο. Αυτά λέγονται στο δικαστήριο. Δεν έχει κάνει κάποια νομική κίνηση εναντίον μου ο Γιάννης Λιγνάδης ώστε να πάρω τα μέτρα μου. Λάθος του να χρησιμοποιήσει σε μια δίκη το όνομα ενός ανθρώπου που δεν είναι μάρτυρας. Εγώ πήρα δημόσια θέση κι έχω πλήρη συνείδηση, επομένως μπορεί να σχολιαστεί αυτή η θέση από οποιονδήποτε. Τώρα να το χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο χωρίς να είμαι μάρτυρας, προφανώς ήταν άχρηστο όπως του είπε ο εισαγγελέας».

«Ήταν αυταρχικός δεν έπεσα από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τον Φιλιππίδη»

Πριν από δύο μήνες, ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε δώσει συνέντευξη στο Mega Καλημέρα και μίλησε για διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή του. Μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε περισσότερο στις δύσκολες οικονομικά περιόδους που έχει περάσει, στο κίνημα metoo, στο λόγο που ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, αλλά και την πρόταση που δέχτηκε για την τηλεόραση.

«Φυσικά και υπήρχαν περίοδοι που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο για δουλειά. Υπάρχει οικονομικός ανταγωνισμός, άνθρωποι που δέχονται δουλειές με λιγότερα χρήματα. Βγαίνουν συνεχώς νέοι ηθοποιοί.

Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να τα παρατήσω, αλλά την αγαπάω αρκετά αυτή τη δουλειά. Όταν μένεις από χρήμα ξαφνικά, ψάχνεις και κάνεις κάτι άλλο. Έχω δουλέψει πολύ στην εστίαση και πριν 3 χρόνια δούλευα στην κουζίνα ενός μαγαζιού με φαγητό», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Ο Ορέστης Τζιόβας είπε στη συνέχεια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν αυταρχικός, για αυτά που κατηγορείται δεν είχα άμεση εικόνα αλλά δεν έπεσα και από τα σύννεφα. Δεν υπήρχε καλή εικόνα για εκείνον.

Στη συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη υπήρχε αλαζονεία, ήθελε να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει. Ήταν χειριστική η συμπεριφορά του. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλοι ηθοποιοί που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν γίνει γνωστές και δεν έχουν καταγγελθεί».

Κλείνοντας, είπε: «Πρόσφατα ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, για να μιλάω και να μοιράζομαι. Δε μου έχει γίνει πρόταση για κάποιο σόου, θα με ενδιέφερε η παρουσίαση. Μου έχει γίνει πρόταση για να παρουσιάσω τηλεπαιχνίδι στην Κύπρο, μου ταιριάζει, είμαι αρκετά επικοινωνιακός, έχω χιούμορ πιστεύω θα μου ταίριαζε η αλληλεπίδραση με τον κόσμο».