«Ξαφνικά εμφάνισε ένα γλοιοβλάστωμα, δηλαδή καρκίνο...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ζαχαρία Ρόχα

Σε μία σπάνια συνέντευξη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Ξαφνικά εμφάνισε ένα γλοιοβλάστωμα, δηλαδή καρκίνο...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ζαχαρία Ρόχα

Ο γνωστός ηθοποιός και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΗ, που έχει μιλήσει εκτενώς για τις καταγγελίες στο χώρο του, Ζαχαρίας Ρόχας, "άνοιξε" την καρδιά του, και μέσα από μία αποκαλυπτική συνέντευξη, στην On Time και στην Σίσσυ Μενεγάτου και μίλησε για τις απώλειες των αγαπημένων του προσώπων, της μητέρας του και της αδερφή του μιας και έφυγαν πρόσφατα.

Η εξομολόγηση του Ζαχαρία Ρόχα

Τραγικό. Από κορωνοϊό «έφυγε» η μητέρα σου;

Όχι. Ξαφνικά εμφάνισε ένα γλοιοβλάστωμα, δηλαδή καρκίνο στον εγκέφαλο, ο οποίος αναπτύχθηκε στο κέντρο λόγου και κίνησης εν μέσω της πανδημίας. Προφανώς τον ανέπτυξε λόγω της στενοχώριας της για τον εγκλεισμό γιατί ήταν πολύ δραστήριος άνθρωπος κι έφυγε μέσα σε τρεις μήνες! Η μάνα μου ήταν ένας φοβερός άνθρωπος. Συνεχώς σε κίνηση.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ζαχαρία Ρόχα

Πριν από τρία έχασα και την αδερφή μου την Ελένη που είχε κάνει εγχείριση ανοιχτής καρδιάς και παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα με τις καρωτίδες. Με τον πατέρα μου που «έφυγε» πριν από 15 χρόνια, επειδή είχε χρόνιο πρόβλημα υγείας λόγω του τσιγάρου, είχα εξοικειωθεί κάπως με την ιδέα ότι θα τον χάσουμε σύντομα. Φαντάσου ότι τόσο μανιώδης καπνιστής ήταν που με την μπουκάλα του οξυγόνου όπου με το ζόρι ανέπνεε, άναψε τσιγάρο και παρά λίγο να ανατιναχθεί!

«Εκδότρια μου ζήτησε να στήσουμε αυτοκτονία για να γίνω εξώφυλλο στο περιοδικό της»

Ο ηθοποιός Ζαχαρίας Ρόχας, υπεύθυνος των Εθνικών Θεάτρων Βορείου Ελλάδας και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, παραχώρησε συνέντευξη στην ΟΝ Τime και την Σάσα Σταμάτη. Μεταξύ άλλων λοιπόν, αναφέρθηκε στις άσχημες συμπεριφορές που έχει ζήσει 43 χρόνια στο χώρο του θεάτρου.

«Είμαι στο χώρο 43 χρόνια και είναι φυσικό να έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές, αντισυναδελφικές συμπεριφορές, φλερτ υπέρ των ορίων. Μεγάλος παραγωγός πήγε να μου φάει 300 ένσημα και τον πήγα στο σωματείο και από εκεί που ήμουν «σπουδαίος ηθοποιός» έγινα «εκβιαστής και αλήτης» επειδή ζητούσα τα αυτονόητα και κατέληξα την ίδια μέρα στο νοσοκομείο με πίεση που έχω ακόμα.

Τελικά, μεσολάβησε η δικηγόρος του σωματείου και πήρα αυτό που έπρεπε να πάρω. Τα χρωστούμενα. Όσο ήμουν μικρός, έκανα το «χαζό», εκείνο που έσωσε ήταν το χιούμορ», εξομολογήθηκε αρχικά.

Ζαχαρίας Ρόχας περιστατικό με εκδότρια

«Μου έχει συμβεί μαθήτριά μου στη σχολή να λέει ότι έχει παιδί μαζί μου, μια άλλη ερχόταν μεθυσμένη έξω από το σπίτι μου και μου χτυπούσε τα κουδούνια. Μια άλλη είχε κάνει facebook με το όνομά μου και υποδυόταν ότι ήμουν εγώ. Τελικά, αυτή η γυναίκα έγινε συνάδελφος. Γνωστή εκδότρια μου είχε πει στην αρχή της καριέρας μου «θες να γίνεις εξώφυλλο; Να στήσουμε μια αυτοκτονία ερωτικού περιεχομένου και να σε κάνω εξώφυλλο στο περιοδικό μου;». Της είπα ευχαριστώ δεν ενδιαφέρομαι», αποκάλυψε.