«Έφυγα από την πρόβα» - Η Ουζουνίδου αποκαλύπτει άγνωστο περιστατικό από συνεργασία της με τον Φιλιππίδη

Οι άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις της ηθοποιού στην κάμερα του Πρωινού

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Έφυγα από την πρόβα» - Η Ουζουνίδου αποκαλύπτει άγνωστο περιστατικό από συνεργασία της με τον Φιλιππίδη

Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου παραχώρησε δηλώσεις στο Πρωινό, με αφορμή την επιστολή τον 343 καλλιτεχνών κατά του Αλέξη Κούγια. Ακόμη, αναφέρθηκε και στο πώς ένιωσε όταν άκουσε τις καταγγελίες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ προχώρησε σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Πέτρο Φιλιππίδη, για τον οποίο μίλησε έξαλλη η δικηγόρος του για δημοσιεύματα που κυκλοφορούν.

Οι δηλώσεις της Ελένης Ουζουνίδου για Λιγνάδη και Φιλιππίδη

«Είχε χαρεί το μεγαλύτερο κομμάτι του καλλιτεχνικού χώρου, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης έγινε διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο, ένας νέος άνθρωπος, ξέραμε ότι είναι εγγράμματος και ότι ήρθε για καλό. Εξεπλάγην όταν άκουσα για τις καταγγελίες, αλλά μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά» ανέφερε αρχικά η Ελένη Ουζουνίδου.

Αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί σε μία θεατρική παράσταση, η Ελένη Ουζουνίδου σημείωσε πως «η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή. Με σκηνοθέτησε μία φορά, αλλά έβλεπα ότι είχε υπερβολικές αντιδράσεις και του έβγαινε ένας θυμός και μία περίεργη και έντονη συμπεριφορά σε άλλους ανθρώπους. Θυμάμαι μία φορά ότι σηκώθηκα και έφυγα από την πρόβα. Είδα φόβο και μία τρομοκρατία που δε μου άρεσε καθόλου. Το εντόπισα, το είπα και σηκώθηκα κι έφυγα από την πρόβα.

Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν είχαν φτάσει στα αφτιά μου. Επειδή γνωρίζω τις κοπέλες που είναι τα θύματα, καταλαβαίνω ότι κάτι έχει γίνει. Έχω μιλήσει μαζί τους και μου περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα συμβάντα».

Γιώργος Λαμπάτος: «Θα βγούνε και άλλα περιστατικά στη φόρα»

Το πρωί της Δευτέρας 20/6 ο Γιώργος Λαμπάτος μίλησε στην Μένια Κούκου και την εκπομπή «Super Κατερίνα» και θυμήθηκε ένα περιστατικό ανάμεσα στον Πέτρο Φιλιππίδη και την σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, τονίζοντας την ακραιότητα των συνθηκών (δείτε εδώ και άλλες δηλώσεις ηθοποιών).

«Είχαν γίνει τότε και κάποια περιστατικά που η Ελπίδα Νίνου τον είχε πιάσει να έχει κάποια σχέση. Είχε δει στο τηλέφωνό του κάποια μηνύματα και τηλέφωνα. Μάλιστα ερχόταν στο θέατρο και δεν μας μιλούσε εμάς. Τον στήριξε τόσα χρόνια που γίνονταν έκτροπα, να μην το στηρίξει τώρα; Ξέρω ότι θα βγούνε στη φόρα κι άλλα περιστατικά για τον Φιλιππίδη» ανέφερε ο Γιώργος Λαμπάτος.

«Με είχε χτυπήσει επάνω στη σκηνή, μου είχε πετάξει ένα τασάκι στον αστράγαλο και με την Νικολέτα Βλαβιανού κόντεψε να μας σκοτώσει. Πέρασε μια λάμπα πάνω από το κεφάλι μας» δήλωσε ο Γιώργος Λαμπάτος.