"Κοιτάζουμε με τον Μάκη και του λέω..." - Ο προβληματισμός της Ελένης Μενεγάκη στο σχολείο της Μαρίνας

Τι συνέβη σήμερα 20/6 το πρωί

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Η Ελένη Μενεγάκη μαζί με τον Ματέο Παντζόπουλο σήμερα Δευτέρα 20/6 πήγαν στο σχολείο της μικρής Μαρίνας (δείτε πόσο έχει μεγαλώσει) με σκοπό να τους ενημερώσουν σχετικά με την πρόοδο της και να δουν όσες εργασίες έχουν κάνει όλο το χρόνο. Στην εκπομπή της λοιπόν, η παρουσιάστρια θέλησε να εκφράσει τον προβληματισμό της σχετικά με τις μάσκες.

Όπως αποκάλυψε με τον Ματέο πήγαν στο σχολείο χωρίς να φορούν μάσκα, ωστόσο, είδαν ένα ζευγάρι που φορούσε και προβληματίστηκαν αν έπρεπε να έχουν φορέσει και οι ίδιοι παρόλο, που τα παιδιά τις έχουν βγάλει εδώ και πολύ καιρό.

Η αποκάλυψη της Μενεγάκη για το σχολείο της Μαρίνας

«Πήγαμε το πρωί για να ακούσουμε για την Μαρίνα. Την ώρα λοιπόν που πάμε να μπούμε μέσα στην αίθουσα βλέπω ένα ζευγάρι γονιών που φορούσαν μάσκα και κοιτάζουμε με τον Μάκη και του λέω "έπρεπε να είχαμε φέρει μάσκα;". Γιατί σκέφτεσαι ότι τώρα το έχουν έτσι, λες το παιδί μου πάει χωρίς μάσκα. Εγώ να πάω εκεί που θα μαζευτούμε με μάσκα; Προβληματιστήκαμε λίγο, τελικά κάναμε τον σταυρό μας και κάτσαμε», αποκάλυψε.

Το σχολείο που πάει η Μαρινούλα και το εξωπραγματικό ποσό που δίνουν

Το St Catherine's ιδρύθηκε το 1956 στους χώρους της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Αν και αρχικά προοριζόταν να παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά από τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία, διδάσκει τώρα 1154 μαθητές, ηλικίας 3 έως 18 ετών, από 54 εθνικότητες. Το St Catherine's είναι μια «μη κερδοσκοπική οργάνωση». Είναι, ωστόσο, ιδιωτικό σχολείο και είναι εγγεγραμμένο στο Companies House στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Επιτροπή Φιλανθρωπίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το St Catherine's προσπαθεί να ενισχύσει την αγάπη της μάθησης μέσω ενός καλά διδαγμένου, κατάλληλα προκλητικού, σαφώς καθορισμένου, ευρέως και ισορροπημένου προγράμματος σπουδών. Στόχος είναι να αναπτύξει πλήρως το πνευματικό, κοινωνικό, φυσικό και δημιουργικό δυναμικό των μαθητών, εν αναμονή ότι θα εξελιχθούν σε ευαίσθητους, ενημερωμένους, αποφασιστικούς και ικανούς παγκόσμιους πολίτες του μέλλοντος.

Αυτό είναι το σχολείο που πάει η κόρη Μενεγάκη και Παντζόπουλου

Η ανάπτυξη χαρακτήρων και οι διαπροσωπικές δεξιότητες αναπτύσσονται μέσω μιας σειράς σχετικών εκπαιδευτικών εμπειριών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Ως κορυφαίος εκθέτης της παγκόσμιας ιθαγένειας, οι μαθητές του St Catherine's ενθαρρύνονται να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων, στρατηγικές διαπραγμάτευσης και κατανόηση πολυπολιτισμικών, πολυθρησκευτικών και πολυφυλετικών εννοιών στο πλαίσιο του πολιτιστικού πλουραλισμού.

Οι μαθητές αναμένεται να αναζητήσουν λύσεις σε περιβαλλοντικά και οικολογικά προβλήματα και να επιδείξουν ενεργά ευθύνες και ορθές πρακτικές για καλή παγκόσμια, ευρωπαϊκή και εθνική ιθαγένεια, καθώς και να έχουν σαφείς προσδοκίες για τη σημασία και τα οφέλη των προσωπικών, κοινωνικών και υγειονομικών στρατηγικών.

*Το έγγραφο έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του σχολείου.

St.Catherine School λεφτά μικρή Μαρίνα