«Έχω φάει χαρακιές» - Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα για τα παιδικά της χρόνια

Η άκρως αφοπλιστική συνέντευξη της γνωστού ηθοποιού

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Έχω φάει χαρακιές» - Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα για τα παιδικά της χρόνια

Η Ζέτα Δούκα -ένα πολύ φωτεινό παράδειγμα για τη γενιά μας, που βγήκε μπροστά και μίλησε για όσα κάποιοι ακόμη και σήμερα δεν έχουν την δύναμη να αναφερθούν- παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή “Μαμά-δες” και τη Ζωή Κρονάκη, η οποία προβλήθηκε την Κυριακή 19/6.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο η βία υπήρχε ως μέσο διαπαιδαγώγησης στα σχολεία καθώς και για το bullying που ασκούσαν τα παιδιά το ένα στο άλλο. Ακόμη, προχώρησε σε μία αποκάλυψη για εκείνη την εποχή.

Οι δηλώσεις της Ζέτας Δούκα για τα παιδικά της χρόνια

«Στο σχολείο υπήρχαν άτομα, συμμαθητές μας, που δεν μας συμπαθούσαν και μπορεί να μας έκαναν πράγματα τα οποία μας έφερναν σε δύσκολη θέση. Θυμάμαι τέτοια περιστατικά. Ήμουν όμως ένα παιδί που πάντοτε προσπαθούσα να μη μεγαλοποιώ τα πράγματα μέσα μου.

Θεωρώ δηλαδή ότι είχα την ψυχραιμία, αν και δεν ξέρω πως γιατί δεν μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που μου ενέπνευσε αυτοπεποίθηση. Δεν είχα ισχυρή αυτοεκτίμηση και αυτό φάνηκε και αργότερα. Ωστόσο είχα μια μπάρα προστασίας και δεν άφηνα τον εαυτό μου να στεναχωρηθεί πάρα πολύ από τις αντιδράσεις των άλλων παιδιών» είπε η Ζέτα Δούκα.

Σε άλλο σημείο η Ζέτα Δούκα σημείωσε: «Τότε δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε αν αυτό το «παιχνίδι», που κάποιος θα σου έβαζε τρικλοποδιά ή θα σε κορόιδευε, ήταν αθέμιτο και έπρεπε κάπου να το πω. Εγώ τουλάχιστον, στην ηλικία που είμαι, έζησα την βία από την πλευρά των καθηγητών στους μαθητές. Εγώ έχω φάει χαρακιές, έχω φάει καρπαζιές, έχω φάει ένα χαστούκι. Τότε δηλαδή η «τιμωρία που διαπεδαγωγεί» ήταν πάρα πολύ στη ζωή μας. Τι να έλεγα εγώ στον μπαμπά ή στην μαμά μου; Ότι με έδειρε ή με κορόιδεψε ο συμμαθητής μου;».

«Τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, από πίσω τρικλοποδιές τις έχω βιώσει από...»

«Κάνω υπομονή, έχω επιστρατεύσει ό,τι αισιόδοξο έχω βρε μέσα μου. Ζούμε δύσκολες εποχές, μεγάλης αναταραχής, εσωτερικής και εξωτερικής. Πιστεύω σε μια καλύτερη μέρα» είπε αρχικά. Είχα σκέψεις αν θα πρέπει να πω τα πράγματα όπως είναι. Οι δεύτερες σκέψεις φύγανε πια. Θα πω αυτό που πιστεύω και σε όποιον αρέσω. Το κόστος είναι ελάχιστο μπροστά στην αλλαγή που μπορεί να γίνει» είπε.

«Προσπάθησα να αντιμετωπίσω τα προβλήματά μου με ψυχοθεραπεία» είπε αναφερόμενη στα προβλήματα πρόσληψης τροφής που αντιμετώπισε ως έφηβη. Για τον χώρο της είπε: «Σχέσεις συγκρουσιακές και πολύ δύσκολες που δεν λύνονταν δεν έχω ζήσει με γυναίκες αλλά με άνδρες. Τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, από πίσω τρικλοποδιές ή δύσκολες σχέσεις τις έχω ζήσει με άνδρες όχι με γυναίκες.