Τζέιμς Καφετζής: Δημόσια καταγγελία - Κατηγορεί την κτηνίατρο ότι σκότωσε τον σκύλο του

Οι σοκαριστικές αναρτήσεις του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τζέιμς Καφετζής: Δημόσια καταγγελία - Κατηγορεί την κτηνίατρο ότι σκότωσε τον σκύλο του

Μία σοκαριστική καταγγελία έκανε πριν λίγες ώρες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Τζέιμς Καφετζής, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά την κτηνίατρο ότι σκότωσε τον σκύλο του, δίνοντάς του λάθος δόση ηρεμιστικού.

Όπως εξήγησε, το σκυλί του είχε ένα πρόβλημα στο αυτί και έτσι επισκέφθηκε την κτηνίατρο για να το λύσουν. Ένα λάθος της ωστόσο στοίχισε τη ζωή του μικρού Φρανκ.

Ο Τζέιμς Καφετζής, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι βυθισμένος στο πένθος για την απώλεια του αγαπημένου του σκύλου, πένθος το οποίο βίωσε πριν από λίγο καιρό και η Ελισάβετ Μουτάφη.

Η καταγγελία του Τζέιμς Καφετζή

«Ευχαριστώ πολύ την “γιατρό” που έδωσε λάθος δοσολογία ηρεμιστικού στον Φρανκ μου και τον σκότωσε, ενώ πήγε για μια ενόχληση στο αυτί», έγραψε αρχικά στην ανάρτηση που έκανε ο Τζέιμς Καφετζής.

Τζέιμς Καφετζής σκύλος

Λίγο αργότερα, ανέβασε σε story: «Επειδή με ρωτάτε κτηνίατροι αν υπέγραψα, όχι δεν μου έδωσε το χαρτί που οφείλει να μας δώσει να υπογράψουμε πριν προχωρήσει σε νάρκωση ο Φρανκ μου! Παγκ που έχουν τόσα αναπνευστικά! Επειδή είχε ενόχληση στο αυτί».

Τζέιμς Καφετζής κτηνίατρος

Πώς θα πείτε στα παιδιά σας πως πέθανε το κατοικίδιο σας

Όποιος θεωρεί το ζωάκι του, το σκύλο ή την γάτα, έναν αγαπημένο φίλο, σύντροφο ή ακόμα και μέλος της οικογένειας, σίγουρα νιώθει έντονο πόνο όταν το χάνει, όταν πεθαίνει. Ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό και προσπαθείς να ξεπεράσεις την θλίψη.

Ένα από τα πιο εύλογα, είναι πώς θα το εξηγήσετε στα παιδιά σας, χωρίς να σας πάρουν τα ζουμιά και κυρίως, χωρίς να τα στεναχωρήσετε πολύ. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο στο animal-cemetery.gr.

Αν είστε γονιός, είστε ο μόνος κατάλληλος να κρίνει τι πληροφορίες θα δώσετε στα παιδιά σας για το θάνατο και την απώλεια του ζώου. Μην τα υποτιμήσετε όμως. Μπορεί να δείτε ότι αν είστε ειλικρινείς με τα παιδιά σας, θα μπορέσουν να καταλάβουν το θάνατο, τις φοβίες τους γι αυτόν και το τι σημαίνει.

Η ειλικρίνεια είναι σημαντική. Αν πείτε ότι το ζώο σας «κοιμήθηκε», πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν την διαφορά από τον κανονικό, καθημερινό ύπνο.

Μην πείτε ποτέ ότι το ζώο έφυγε ή χάθηκε, γιατί τα παιδιά μπορεί να νιώθουν ενοχές ότι του έκαναν κάτι που δεν έπρεπε και θα περιμένουν με αγωνία να γυρίσει κάποτε. Αυτό επίσης θα δυσκολέψει τα παιδιά να δεχτούν ένα νέο ζώο, αν πάρετε. Κάντε σαφές ότι το ζωάκι αυτό δεν θα ξαναγυρίσει αλλά είναι ευτυχισμένο εκεί που είναι και δεν πονά...

Μην νομίζετε ότι ένα παιδί είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο για να μάθει την αλήθεια. Μην κριτικάρετε το παιδί σας αν κλάψει, μην του πείτε να είναι »δυνατό» και να μην στεναχωριέται. Να είστε ειλικρινής και με την δική σας θλίψη, μην την κρύψετε. Γιατί τότε και τα παιδιά θα κρύψουν την θλίψη τους κι αυτό δεν είναι καλό. Συζητείστε το θέμα, όλη η οικογένεια μαζί και δώστε στον καθένα την ευκαιρία να δουλέψει με τον πόνο του, στο ρυθμό που εκείνος μπορεί.