«Τώρα δε θα μιλούσαμε...» - Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μακέδου λίγο μετά την μεταμόσχευση

Δίνει μαθήματα ζωής!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Τώρα δε θα μιλούσαμε...» - Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μακέδου λίγο μετά την μεταμόσχευση

Η Ρεγγίνα Μακέδου είναι χωρίς καμία αμφιβολία το παράδειγμα της γυναίκας, που με την απίστευτη δύναμη ψυχής, που διαθέτει δείχνει πως μέχρι και ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Η γυναίκα δίνει τη μάχη της με την ασθένεια για δεύτερη φορά και αφού έχασε ξανά τα μαλλιά της έκανε ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αφού μεταφέρθηκε στο σπίτι της έκανε μια κλήση μέσω skype την Τρίτη 21/6 με το δελτίο ειδήσεων του alpha. Mε το χαμόγελο στα χείλη περιέγραψε τη διαδικασία, που πέρασε και στη συνέχεια έδωσε ένα μήνυμα ζωής, σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να γίνει ο καθένας από εμάς δότης.

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ρεγγίνας Μακέδου για τη μάχη με τον καρκίνο

«Βγήκα χθες από το νοσοκομείο. Τελείωσε η διαδικασία της μεταμόσχευσης. Είμαι πλέον στο σπίτι μου σε μίνι καραντίνα. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα, δεν είναι δύσκολη διαδικασία για τον δότη, αυτό πρέπει να το πούμε.

Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι δεν είναι χειρουργείο. Εγώ πήρα τα κύτταρα από μια απλή μετάγγιση, ο δότης έκανε μια μεγάλη πολύωρη αιμοδοσία.

Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και πρέπει να μας βοηθήσει να ζήσουμε γιατί οι έξι από τους δέκα χρειαζόμαστε δότη έναν άγνωστο, αλλιώς δεν ζούμε. Οι περισσότερες λευχαιμίες πλέον πηγαίνουν για μεταμόσχευση. Η μεταμόσχευση είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχημένη. Έχει δύσκολη αποθεραπεία, όμως αντιμετωπίζεται.

Η μεταμόσχευση σώζει ζωές. Εγώ αν δεν είχα κάνει τη μεταμόσχευση τώρα δε θα μιλούσαμε, θα ήμουν ήδη σε άλλη βόλτα».

Η ανακοίνωση για τον συμβατό δότη

Πριν από λίγο καιρό η Ρεγγίνα Μακέδου είχε αποκαλύψει πως η λευχαιμία της "χτύπησε" για δεύτερη φορά την πόρτα καθώς υπήρξε υποτροπή με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Τα ευχάριστα δεν άργησαν να "σκάσουν" μιας και βρέθηκε και ο συμβατός δότης.

Να τονίσουμε πως τη ίδια πέρα από το Tik Tok όπου είναι αρκετά ενεργή καθώς δημοσιεύει διάφορα χιουμοριστικά βιντεάκια την είχαμε δει και στο Dancing with thw Stars.

Έτσι, πριν από λίγες ώρες μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram αποφάσισε να κάνει ένα Q&A στο οποίο αναφέρθηκε για το πρόβλημα υγείας της μιας και είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρώτα νέα που γνωρίζω είναι ότι… ναι έχει βρεθεί συμβατός δότης! Έχει δεχτεί να έρθει και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα τον ευχαριστώ για μια ζωή. Ευχόμασταν να μην υποτροπιάσω αλλά τελικά…

Υποτροπίασα, τι να κάνεις! Κάνω κάποιες διαδικασίες μέχρι να μου πουν ότι είμαι έτοιμη να πάω για τη μεταμόσχευση. Γενικά κάνω ό,τι μου λένε οι γιατροί, κατά γράμμα. Θέλει πάρα πολλή δουλειά να παραμένω αισιόδοξη. Αυτή τη φορά μαύρισα πολύ, στεναχωρήθηκα, έπεσε πολύ, έκλαψα πολύ. Θέλει πολλή δουλειά να είσαι δυνατός… Δεν ήμουν καθόλου δυνατή, όλες αυτές τις ημέρες ήμουν χάλια».