Αφήνει τις πίστες ο Χρήστος Μάστορας - Κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αφήνει τις πίστες ο Χρήστος Μάστορας - Κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές

Η χώρα έχει ξεκινήσει και μπαίνει σιγά σιγά σε ρυθμούς εκλογών και έτσι, παρόλο που προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα γίνουν, τα κόμματα έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν τα ψηφοδέλτιά τους. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί λοιπόν είναι και αυτό του Χρήστου Μάστορα.

Είναι γνωστό πως ο αγαπημένος τραγουδιστής, πέρα από την μεγάλη δημοτικότητα που έχει στο κοινό, ασχολείται ενεργά με τα θέματα των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου. Άλλωστε ο ίδιος πριν από λίγο καιρό είχε συναντηθεί γι' αυτόν τον λόγο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (δείτε εδώ τι είχε πει ο ίδιος για τη συνάντησή τους).

Κατεβαίνει στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία ο Χρήστος Μάστορας;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει τα ονόματα που θα βάλει στο ψηφοδέλτιό της. Ένα από αυτά είναι και ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει δώσει την οριστική του απάντηση.

«Πάμε στο όνομα μιας… μέλισσας που ακούγεται για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο τραγουδιστής του γνωστού συγκροτήματος, Χρήστος Μάστορας. Να σας θυμίσω ότι είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από λίγο καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του Star.

Η εξομολόγηση του Χρήστου Μάστορα για την καταγωγή του

Καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (11/11) ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την καταγωγή του από τη Βόρεια Ήπειρο και εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια.

«Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. «Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες».

Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα μίντια ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποια ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες.

Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση.

Έγινε μια παραχάραξη της ιστορίας. Νιώθω περήφανος για αυτό που μου έχει προσφέρει αυτή η δυσκολία που πέρασαν οι πρόγονοι μου εκεί. Μου πρόσφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μου ανοίγει πόρτες και δρόμους στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μάστορας.