«Δάγκωνα τη γλώσσα μου, είχα απώλεια μνήμης για...» - Η Θωμαή Απέργη μιλά πρώτη φορά για την υγεία της

Η συγκλονιστική περιγραφή των όσων πέρασε

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δάγκωνα τη γλώσσα μου, είχα απώλεια μνήμης για...» - Η Θωμαή Απέργη μιλά πρώτη φορά για την υγεία της

Μετά από την αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Ουγγαρέζου, το βράδυ της Τρίτης 21/6, καλεσμένη στο πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο The 2night Show, ήταν η λαμπερή Θωμαή Απέργη, την οποία είχαμε χάσει από τα φώτα της δημοσιότητας για αρκετό καιρό. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια μεταξύ άλλων, μίλησε επί της ευκαιρίας για πρώτη φορά από καρδιάς σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με τις κρίσεις επιληψίας.

Η εξομολόγηση της Θωμαή Απέργη για το πρόβλημα υγείας

Πιο συγκεκριμένα, η Θωμαή Απέργη είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να μοιραστώ πως αντιμετωπίζω πρόβλημα επιληψίας από τα 18 μου χρόνια. Με το που πήγα δηλαδή να σπουδάσω, προέκυψε αυτό. Όλη αυτή την περίοδο των χρόνων που με έμαθε το κοινό και κάνω αυτή τη δουλειά το είχα αυτό το πρόβλημα. Κανείς δεν το ήξερε και μάλιστα σε κάποιες περιόδους, λόγω του άγχους, είχα περισσότερες εξάρσεις. Όταν έκανα το off στη διαδρομή μου, λοιπόν, ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά από ένα σημείο που έφτασα να έχω συνεχείς κρίσεις.

Δηλαδή τέσσερις την ημέρα, τις πιο σοβαρού τύπου που έχουν και κάποιες ακόλουθες συνέπειες. Συνήθως το πάθαινα το πρωί με λιποθυμία και πάντα σε μένα προσωπικά συνοδευόταν με το να δαγκώνω τη γλώσσα μου, σε πολύ άσχημο βαθμό και πολλές φορές έχω πάει στο γναθοχειρουργικό και μετά με απώλεια μνήμης για αρκετό διάστημα».

Η Θωμαΐς Απέργη μιλά πρώτη φορά και συγκλονίζει για όσα πέρασε

«Σκέψου πως πάθαινα τέσσερις συνεχόμενες κρίσεις από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ήμουν μόνη μου και Όταν ξυπνούσα, συνήθως έπαιρνα τηλέφωνο, οι γονείς μου αμέσως καταλάβαν τι είχε συμβεί και έρχονταν. Ήταν πολύ δύσκολο

«Το ανακάλυψα μόλις πήγα να σπουδάσω μαζί με τον θυροειδή που βγήκε τότε, μάλλον ήταν ψυχοσωματικό που έφυγα από το σπίτι σαν μοναχοπαίδι. Έκτοτε συνέβαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήξερα πάντα ότι οφείλεται στην αϋπνία μου, την κούραση μου και το άγχος μου.

Οι γιατροί δεν μου είπαν ποτέ ότι ήταν γενετικό πρόβλημα αλλά ήταν μάλλον ο τρόπος ζωής μου. Ξέρω δηλαδή ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι για μένα κόκκινη σημαία» συμπλήρωσε η Θωμαή Απέργη και έκλεισε.

Λίγα λόγια για εκείνη...

Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1988 στην Τήνο όπου και μεγάλωσε, αφού κατάγεται από εκεί. Ως παιδί αλλά και αργότερα ως έφηβη ασχολήθηκε με το Μπάσκετ αλλά και τη μουσική, αφού έκανε μαθήματα μουσικής, φωνητικής, κλασσικής και ηλεκτρικής κιθάρας.

Σπούδασε Φιλολογία στο Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ το ντεμπούτο της, το έκανε το 2011 μέσα από το βίντεο-κλιπ του τραγουδιού "For You" το οποίο και ερμήνευε σε συνεργασία με τον Paul Levon. Από τότε έχει κάνει πολλά ακόμα τραγούδια ενώ το 2013 ήταν υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί αφού με το τραγούδι της "One Last Kiss" κατέκτησε την δεύτερη θέση στον Ελληνικό τελικό.

Την ίδια χρονιά, συμμετείχε και στο show του ΑΝΤ1, Your Face Sounds Familiar ενώ το 2015 έκανε ξανά προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι "Jazz & Συρτάκι" αλλά κατέκτησε ξανά την 2η θέση στον Ελληνικό τελικό (με την Μαρία Έλενα Κυριάκου να παίρνει την 1η θέση).